Дата и час: Пет Фев 07, 2025 4:06 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 5 [ 66 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Филми: The Lord Of The Rings
МнениеПубликувано на: Сря Юли 28, 2010 3:16 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Изображение

Действието, поставено във въображаемия свят на Джон Р. Р. Толкин "Средната Земя", проследява похода на хобита Фродо Торбинс и неговата задруга, който има една-едничка цел - да унищожат Единствения пръстен и по този начин да осигурят смъртта на неговия създател - Черния Лорд Саурон. В ръцете на полуръста и приятелите му е поверена неминуемо отговорната задача и последната надежда да се осигури светлото бъдеще на всичките свободни народи на Средната Земя - ако не успее, всичко ще бъде погълнато в мрак.

Трилогията е режисирана от Питър Джаксън и разпространена, благодарение на Ню Лайн Синема. Считан за един от най-големите и амбициозни филмови проекти на всички времена, с общ бюджет от 285 милиона долара, филмът отнема общо 8 години подготовка, снимане и обработка. Сцените за трите части са снимани едновременно и изцяло в родната на Питър Джаксън Нова Зеландия.

След излизането си, филма прави неминуем и грандиозен успех, нареждайки се сред четирите най-печеливши филми на всички времена, спечелва 17 от 30 номинации за Оскар, като последната част споделя първото място за най-много спечелени оскари (11 на брой) с филмите Титаник и Бен Хур.

I ЧАСТ:
ЗАДРУГАТА НА ПРЪСТЕНА/ ТHE FELLOWSHIP OF THE RING

Изображение

Година: 2001
Жанр: Фентъзи, Приключенски
IMDB: №20 в Top 250; 8.8/10; Link
Режисьор: Питър Джаксън
Времетраене: 208 минути
Бюджет: 93 млн. долара
В Ролите: Илайджа Ууд, Йън МакКелън, Виго Мортенсен, Кейт Бланшет, Орландо Блум, Шон Остин, Кристофър Лий, Джон-Рис Дейвис
Резюме: Младият хобит Фродо и смелата задруга от приятели и съюзници се впускат в опасна мисия, за да унищожат легендарния Единствен пръстен. По петите им са слугите на злия Саурон, Господарят на мрака и създател на Пръстена. Ако Саурон си върне Пръстена, Средната земя е обречена. Тази епична история за доброто, злото, приятелството и саможертвата, носител на четири награди Оскар, ще ви пренесе в свят, който надминава и най-смелите ви фантазии.
Трейлър:

II ЧАСТ:
ДВЕТЕ КУЛИ/ THE TWO TOWERS

Изображение

Година: 2002
IMDB: №31 в Top 250; 8.7/10; Link
Времетраене: 223 минути
Бюджет: 94 млн. долара
В Ролите: Илайджа Ууд, Йън МакКелън, Виго Мортенсен, Кейт Бланшет, Орландо Блум, Шон Остин, Кристофър Лий, Джон-Рис Дейвис и др.
Резюме: Втората част от фантастичната история започва оттам, където свърши първата: смелата група от хобити, елфи и хора се е разделила на три, опитвайки се да се противопостави на злите сили на Саруман и Саурон. В своите пътешествия, членовете на Задругата ще се сблъскат с невъобразими опасности и древни чудеса. Заедно те ще трябва да се изправят срещу могъщата сила на Двете кули. С много нови светове и завладяващи нови герои приключението продължава... с още по-богати образи, по-зрелищни визуални ефекти, повече магия...
Трейлър:

III ЧАСТ:
ЗАВРЪЩАНЕТО НА КРАЛЯ/ THE RETURN OF THE KING

Изображение

Година: 2003
IMDB: №13 в Top 250; 8.8/10; Link
Времетраене: 251 минути
Бюджет: 94 млн. долара
В Ролите: Илайджа Ууд, Йън МакКелън, Виго Мортенсен, Кейт Бланшет, Орландо Блум, Шон Остин, Кристофър Лий, Джон-Рис Дейвис и др.
Резюме: Историята продължава… Докато Фродо, Сам и Ам-гъл се приближават към отровените от злото земи на Мордор, за да унищожат Единствения, Арагорн се опитва да обедини хората, за да се изправи срещу Саурон. Времето им изтича, а силите на злото обсаждат Минас Тирит, столицата на кралете на Гондор.Кралят се завръща. Арагорн се извисява на бойното поле и властният му светъл поглед, възпламенява войската, която се подчинява на волята му. Светът на Средната земя е на ръба да бъде разкъсан в една последна битка между Доброто и Злото. Пътят продължава напред към светлината или назад в мрака.
Трейлър:

Не смея и да си помисля, че мога да направя по-добро представяне отколкото в Уикипедия, само опитът би ми отнел седмици, въпреки, че съм дива фенка. Затова:
Уикипедия към филмите
Уикипедия към книгата

Лично мнение: Първо да започна с факта, че въпреки, че от 3 години съм в тоя форум, допреди 2 години се водих киноманиачка и си СПОМНЯМ, че бях проверила дали има тема, че дори и бях писала в нея, днес се разрових 2 пъти из форума страничка по страничка да я намеря и не успях. I'M SHOCKED AND APALLED.

Иначе *включва fangirl power mode* тоя филм си остава най-пленяващото нещо, което съм гледала досега. Въпреки, че съм човек, дето принципно оценява правото на чуждо мнение, искам сега да упражня своето такова и специално да се обърна към хейтърите(ПОДЧЕРТАВАМ хейтърите, а не хората, чийто вкус не оценява цялата продукция) на трилогията, жанра и изобщо всичко свързано с Властелина на Пръстените и да им кажа: МАЙНАТА ВИ, ДРАГИ МОИ МУНЬОВЦИ, ЗАВРЕТЕ СИ МНОГОЗНАЕЩИТЕ ЧОВКИ КЪДЕТО СЛЪНЦЕ НЕ ОГРЯВА. Thank you for your attention.

Та, back to business, историята за мен се разви по следния начин: изгледах първия филм, прочетох книгите, докато чаках следващите филми прочетох книгите от кора до кора още няколко пъти....изчетох и хобитът, изрових целия интернет за всякаква информация, клипчета и т.н и т.н.......ОТКРИХ ВИГО МОРТЕНСЕН(много важен факт).....станах маниак...поизплаших родителите си, че съм ненормална.....още си държа едно календарче от 2003 на властелина над леглото и прилежно всеки месец си сменям страничката....и след...колко станаха, 7 години вече, още гледам филма с такова удоволствие, както когато го гледах за първи път.

What about you?

Профил  

Заглавие: Re: Филми: The Lord Of The Rings
МнениеПубликувано на: Сря Юли 28, 2010 3:35 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Цитат:
What about you?

И аз съм маниак :ying: Тези филми са ми в топ5 на всички времена!

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 28, 2010 3:38 pm 
Аватар

При мен филмите нямаха особено голямо влияние. Харесаха ми, но толкова. Имам познати, които като чуят лоша дума за поредицата и се наежват като куче на котка ( almost like KISSSY did ^^ ). Нека кажа явното, книгите са сетки пъти по- интересни, но 9 от 10 в случаите е така при екранизация по книга. Друго, друго и аз не се сещам, ако видя нещо сходно от следващите коментари пак сигурно ще коментирам или да подкрепя нечие мнение.
По десетобалната- 8/10 за мен.

МнениеПубликувано на: Сря Юли 28, 2010 3:40 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

В интерес на истината филмите съдържат под 1/5 от всичко в книгите. Ако трябваше да се филмира всичко сигурно сериал трябваше да стане :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 28, 2010 3:44 pm 
Аватар

Duuuuuuuuude >< Т'ва е епичността на киното събрана в 9(12 часа). За мене лично филмите са си филми, които треа се разглеждат кат самостоятелни творби, които носят изцяло духа на книгите, но и създават своя собствена колония от побеснели фенгърли (вж мен). Мноооооо яко епик са, да не говорим, че саундтрака на трети филм си е нещо, което и до ден днешен не моа спра да цикля. Фимлите са си нещо униканлно от всеки еди ъгъл и фактът, че ги е правил фен на поредицата им дава тва дет всички искаха....Леголас фтв ве...

МнениеПубликувано на: Сря Юли 28, 2010 3:57 pm 

Уважавам само 3тия филм другите са толкова скучни на моменти ,че се чудиш дали да ги спреш.

МнениеПубликувано на: Сря Юли 28, 2010 4:00 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

@Zenith - така е. И всъщност филмите ме изпълват в пъти повече спрямо книгите.

@Нарутард - и да си говориш, 1ви съм го гледал 6 пъти, 2я 11 пъти а третия 7 пъти... Няма да ме откажеш лесно :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 28, 2010 4:17 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Де да знам, книгите са по-пълни и богати, нормално е, но аз харесвам филма и поради друга причина, според мен досега те са най-добрата екранизация на някакъв роман....улавят духа на книгата повече отколкото разни други екранизации на други романи о.о А има бая изпуснати готини моменти (с Том Бомбадил примерно или Саруман в Графството), но въпреки това е изпипано така, че да не усещаш пропуските в историята.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 28, 2010 4:22 pm 

Само да посоча очевидния факт, че който не е гледал разширените издания нищо не е гледал :]
В тях има страхотни сцени, които, освен че са мега Awsum, запълват някои дупки и добавят по-голяма дълбочина на някои от героите. (Как така пръстенът ще падне баш във водата, какво правят Саруман и Грима, ко стана с жезъла на Гандалф, защо Боромир е такъв циганин и тн и тн и тн).

Последна промяна Le Bagman на Сря Юли 28, 2010 4:33 pm, променена общо 1 път

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 28, 2010 4:29 pm 

Belgarion написа:
@Zenith - така е. И всъщност филмите ме изпълват в пъти повече спрямо книгите.

@Нарутард - и да си говориш, 1ви съм го гледал 6 пъти, 2я 11 пъти а третия 7 пъти... Няма да ме откажеш лесно :lol:

Историята е невероятна , не го отричам просто първите 2 филма са направени слабо.
Ако някой "по-надарен" се беше заел с тях щяха да са на много по - високо ниво.

МнениеПубликувано на: Сря Юли 28, 2010 4:31 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Много ми е интересно кое наричаш слабо в тях? Не че нещо, ама ти си просто лапе и от устата ти такива думи звучат като "аз ще завладея света" :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 28, 2010 4:37 pm 

Хаха и твоята уста не е малка.
Всеки си има лично мнение .. всеки си има вкус , първите филми са С К У Ч Н И.. поне за мен
не ме касае мнението ти батко. :thumb:

МнениеПубликувано на: Сря Юли 28, 2010 4:58 pm 
Аватар
Културовед

Дам, много любима поредица.
Хъм, първият филм ми е любимия от трите. Може би защото Ъм-гъл почти го няма. :lol:

МнениеПубликувано на: Сря Юли 28, 2010 5:01 pm 
Аватар

Le Bagman написа:
Само да посоча очевидния факт, че който не е гледал разширените издания нищо не е гледал :]
В тях има страхотни сцени, които, освен че са мега Awsum, запълват някои дупки и добавят по-голяма дълбочина на някои от героите. (Как така пръстенът ще падне баш във водата, какво правят Саруман и Грима, ко стана с жезъла на Гандалф, защо Боромир е такъв циганин и тн и тн и тн).

Честно казано ги гледах на видео касета (ако някой знае какво е това :lol: ) е разбира се бяха няколко само за едната част.

Нарутард написа:
Историята е невероятна , не го отричам просто първите 2 филма са направени слабо.
Ако някой "по-надарен" се беше заел с тях щяха да са на много по - високо ниво.

За годините си филмите са едни от най- добрите, не прави грешката да сравняваш старо с ново.

МнениеПубликувано на: Сря Юли 28, 2010 5:12 pm 
Аватар

Dypeshnik написа:
За годините си филмите са едни от най- добрите, не прави грешката да сравняваш старо с ново.

Не само за годините си, а изобщо!
Филмите не са остаряли откъм ефекти или нещо такова, за да ги оприличаваш на стари :?
Както Киссси каза: Това Е най-добрата екранизация на книга!

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 5 [ 66 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]