Дата и час: Нед Фев 16, 2025 4:06 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: BG: Kyoukaisenjou no Horizon [on]
МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 4:40 pm 
Аватар

Изображение

## Заглавия:Kyoukaisenjou no Horizon / Horizon in the middle of nowhere

Тип: TV series

## Жанр: Action, Fantasy, Comedy, Ecchi

## Продуценти: Sunrise, Sentai Filmworks, ASCII media works, Lantis

MAL

Animes-bg

Резюме: В далечното бъдеще човечеството напуска опустошената Земя и се отправя към звездите.
Заради странен феномен възпрепятстващ пътешествията в космоса, то се връща обратно и открива планетата вече непригодна за обитаване с изключение на Япония.

За да бъде настанена цялата човешка популация са налага създаването на "джобни измерения" на територията на цяла Япония. Търсейки начин да се върне в космоса, човечеството пресъздава и преиграва историята според Свещения завет. В година 1413 от Ерата на завета, нациите от джобните измерения нападат и завладяват Япония, разделяйки я на феодални владения, а местните жители са принудени да напуснат.

Сега е 1648 година от Ерата на завета, бежанците от Япония живеят в летящия кораб-град Мусаши. Той постоянно пътува из цяла Япония и е наблюдаван от Завещания съюз - управленческата структура, която отговаря за пресъздаването на историята.
Завещаният съюз обаче не разкрива, какво предстои да се случи след 1648 и плъзват слухове за войни и апокалипсис.

Възползвайки се от ситуацията, шефът на Върховна федерацията на академията Мусаши Ариадъст и председател на училищния съвет Тоори Аой, повежда съучениците си с цел да завземе обратно родината си земя.

Последна промяна sempai на Пон Май 26, 2014 6:17 pm, променена общо 1 път

Заглавие: Re: BG: Kyoukaisenjou no Horizon [on]
МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 4:59 pm 
Аватар

Епизод 1- Наредени пред хоризонта

П.П. По-късно ще скалъпя някакво резюме, че сега ме мързи >.<

МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 5:56 pm 
Аватар

Нещо ми е скучно, та ще се пробвам да го преведа без никакви знания за Kyoukaisenjou no Horizon и без ни най-малко желание да търся нужната информация.

В далечното бъдеще човечеството напуска опустошената Земя и се отправя към звездите. (един вид...романтикааа...)
Заради странен феномен възпрепятстващ пътешествията в космоса (what a cock blocker!), то се връща обратно и открива планетата вече непригодна за обитаване с изключение на Япония (Каква изненада!).

За да бъде настанена цялата човешка популация са налага създаването на "джобни измерения" на територията на цяла Япония. Търсейки начин да се върне в космоса, човечеството пресъздава и преиграва (аз да обясня с повече думи) историята според Светия завет. (А? Кво?) В година 1413 от Ерата на завета, нациите от джобните измерения нападат и завладяват Япония, разделяйки я на феодални владения, а местните жители са принудени да напуснат.

Сега е 1648 година от Ерата на завета, бежанците от Япония живеят в летящия кораб-град Мусаши. Той постоянно пътува из цяла Япония и е наблюдаван от Съюза на завета - управленческата структура, която отговаря за пресъздаването на историята.
Заветът (Съюзът на завета?) обаче не разкрива, какво предстои да се случи (по програма) след 1648 и плъзват слухове за войни и апокалипсис (малко степенуване).

Възползвайки се от ситуацията, шефът на Върховна федерацията на академията Мусаши Аридъст (това Аридъст име ли е или понятие?) и председател на училищния съвет Тоори Аои, повежда съучениците си с цел да завземе обратно родината си земя.

Subject to change:
"джобни измерения" - така съм го срещал в множество фантастични и фентъзи книги (става дума за относително малки, изкуствено създадени паралелни вселени)...не знам какъв е най-модерния български превод.
"Светия завет" - май този не е онзи
"Ерата на завета"
"Съюза на завета"
"Върховна федерацията на академията Мусаши Аридъст"

Естествено трие се и всичко между скобите (със самите скоби).

ПП
Ето тук е мястото да бъда разкритикуван, като пълен некадърник и човек неподходящ за преводаческа дейност.
(Щото липсват други примери.)

Последна промяна velush на Пон Май 26, 2014 6:13 pm, променена общо 1 път

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 6:05 pm 
Аватар

Съюза на завета- Завещания съюз (Защото заветът не се съюзява, а се има предвид, че съюза е завещан/предвиден от този завет)
Светия завет- Свещения завет
Това са единствените неточности :д
В анимето са преведени така, затова и тук така ще ги напиша.
Това за 'джобните измерения' би трябвало да са свещените страни в анимето, тъй че ще проверя в нета и в краен случай, ако трябва ще се промени, ако не ще го оставя така.
Друго не мога да ти кажа освен да си жив и здрав, както и едно голямо мерси :D

МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 8:09 pm 
Аватар

velush написа:
ПП
Ето тук е мястото да бъда разкритикуван, като пълен некадърник и човек неподходящ за преводаческа дейност.

Я па ти. :P Изкушавам се да ти предложа нещо за съвместен превод, но едва ли в скоро време ще се натъкна на заглавие, което да хареса и на двама ни.

МнениеПубликувано на: Пон Май 26, 2014 8:21 pm 
Отаку България

На вас двамата никакъв шанс да ви се угоди с нещо! :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 11:17 am 
Аватар

Аз предпочитам да споря и анализирам неща, които не харесвам, защото иначе се изнервям или от твърде интензивна любов към заглавието интересът ми прегаря.
Всъщност по описание Kyoukaisenjou no Horizon звучи доста интересно, но за жалост (а може би за късмет) се оказа заглавие, което не е за мен.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 12:00 pm 
Аватар

Тоест, би превел нещо, което не харесваш, стига да има какво да анализираш по него?

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 12:24 pm 
Аватар

...има ги и факторите: мързел + няма интернет в къщи (което прецаква лошо търсенето на информация и справките).

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2014 12:38 pm 
Аватар

Това да ти е проблемът. Мързелът не пречи на превеждането /аз съм живият пример/, а справките и без друго си ги правя.

МнениеПубликувано на: Сря Май 28, 2014 8:28 pm 
Аватар

Започнах втора работа, тъй че доволни или не, освен ryuugajou nanana и DBK (за тех също ни съм много сигурен) надали ще качвам друго... засега :D
Това аниме ще го кача, когато го довърша цялото... ще направя един бач и така >.<

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 11 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]