Дата и час: Чет Яну 30, 2025 10:02 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 6 [ 82 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 10:01 am 
Аватар

ГЛЕДАМ И НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ. - играта се казва дама, и както вси`ки други игри на дъска е супер интересна и развива адски много мозъка.
п.с. след 30 мин пак ще наспамя че ползвам кирилизатора (но бг фор ме) и е супер съкс

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 10:41 am 
Аватар

Аз помня че съм я играл с брат ми като малък дамата и беше на гърба на Не се сърди човече...

Но не помня кви са правилата :lol: :lol:

Иначе за "еволюцията"... Ми просто нямам кво да кажа. Поредните индивиди са ви доказателство, че новите занимания промиват мозъците на децата...

Щото тия игри са като абсолютно всяко друго занимание... Просто с нито едно нещо не трябва да се прекалява...

П.П. За невникналите исках да кажа, че не новите игри са виновни...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 10:57 am 
Аватар

За Snookie, започваш с 9 пулчета, целта е да наредиш 3 на ред, за да получиш правото да прибереш противниково. Целта е да го оставиш с две, така че да не може да направи повече ред. Нямаш право да прескачаш и редите всеки по едно в началото.
А някой от тук знае ли какво е лагерна количка?
Те родителите и да искат детето да не играе на игри с насилие, то като отиде на училище и се ослуша само ще се изкуши, защото всички други играят. Могат да се съберат 10-15 човека да отидат да направят един CS, а не могат един мач :shock: Забелязали ли сте колко деца в днешно време са с наднормено тегло? Всичко това ще даде отражение завбъдеще, но ние можем само да си лаем тук и с носталгия да се сещаме за онези времена, защото това е културата на нашето общество и не си мислете, че в цял свят е така, защото повечето от тези игри в белите държави са забранени за деца.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 11:02 am 
Аватар

Чек са ако ш'си говорим за спорт, при мен проблема е не, че всички играят WoW (примерно, щото преди тва беше проблема)... а че всички връстници са се пропили...

И баскет не мога да играя... :? Щото си играя сам... Иначе още помня как с дядо ми играхме домино като бях малък... И с братчед ми...

Лелеееее беше яко да си дете...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 11:45 am 
Аватар

Играта мисля че е дама...( лично много не харесвах дама :lol: ) Предпочитам не се сърди човече , шах , някой друг пъзел , монополи криеница , гоненица , и като дете съм ги играл много .

А за "Ако можехте да се родите на мястото на детето си/ племенничето си/съвременното дете като цяло ~ бихте ли? Бихте ли предпочели да израстнете със съвременните средства за забавление?"

Не, не бих препочел да израстне със съвременните средства за забавление. Защото аз като гледам до 50 - 100 години то няма да сме хора. Ето вземете за пример филма "WALL.E" който го е гледал ще знае за какво говоря.

Поздрав за всички Gary Jules - Mad World

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 12:21 pm 
Аватар

snookie написа:
Чек са ако ш'си говорим за спорт, при мен проблема е не, че всички играят WoW (примерно, щото преди тва беше проблема)... а че всички връстници са се пропили...

И баскет не мога да играя... :? Щото си играя сам... Иначе още помня как с дядо ми играхме домино като бях малък... И с братчед ми...

Лелеееее беше яко да си дете...

Дааа наистина беше хубаво.
ЛАГЕРНИЦАААААААААаа. Аз до 16 година възраст компютър почти всяко свободно време, което съм имал съм бил навън с приятели. Играли сме всичко игри които всяко дете би трябвало да играе, за да има нормални детски спомени. Когато е било зима сле се пързаляли с найлони и шейни, а не сме седяли да играеме CS, WOW и т.н. защото е студено.
и досега, когато отидеме на вила, море или подобно винаги се носи поне един комплект шах с табла. хубави времена. а сега днешната младеж не знае една дама как се играе срамота :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 1:39 pm 
Аватар

не ми хвалете добрите стари игри и игрите които не използват комп, не са толко добри
проблема на новите силно виртуални неща е че почват да се правят само за пари не за да направят свястна игра, но култовите игри ще си излизат няма как и даже излизат повече от колкото бих искал да си отнемам време за тях

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 3:31 pm 
Аватар

Аз пък лично се събирам с компанията и връкмае по някое настолно фентъзи с лист,хартия и много въображение.Иначе като малък постоянно бях навънка а днес предпочитам нещо с карти или монополи,по забавно е.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 4:00 pm 
Аватар

Местоположение: Paradise Lost /otoko-tachi ha ikutsu mono umi wo wadari!
И така. Когато всички нямаха компютър, сме се събирали да играем на разни култуви за онова време конзолни игри. Най на мода беха teenage mutant ninja turtles или добрите стари нинджи в черупки по тивито XD. Най добрите играчки бяха чуждите - я някой роднина донесе нещо от Гърция, я намерим някой рядък комикс. Много сме се били, тичали... Срещаше се Лего и Не се сърди човече.
През През края на 80's началото на 90's и така докато не станах епик фейл когато почнаха да дават анимета по чужди канали и ми взеха комп някъде във 5-6 клас и така до днешни време.
Сега - 9:24 PM "Ok guys, we will rush the dragons, warrior - taunt the boss, healers keep targets on the rushers. WoW CS и подрастващи пияни маймуни по улиците след 22ч.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 4:22 pm 
Аватар

Криеница, Гоненица, Стражари и Апаши....Играл над 5-6 часа СИА (Стражари и Апаши) без да ми омръзне стоящ на едно дърво и гледащ как ме търсят в тъмното (Майстор в маскоровката)...Просто няма игра която да ти докара чувството което ти докарват пет човека който те гонят и се опитват да те хванат но найстина след няколко годинки може и това да стане...В даскалу вървя по коридора пети шести клас стоят мирни пред стаята и чакат да влязат... Аз колко съм бягал по тея коридори.....Тцтцтц ебре....Сега сички бозят на компа.... :( Пак ми се преигра на криеница....

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 5:25 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Belg, dwigga, прави сте, както повечето изказали се, освен Frostburn, но нещата са взаимно прецакващи се ;//
След като от малък те е страх да седиш навън, след като баща ти го е страх да седи навън с теб, след като вместо приказка за лека нощ се приспиваш с игра 16+ и единствното ти събиране с приятели е да се напушиш напиеш, няма как от теб да излезе свестен възрастен, съответно няма как от твойте деца да излезе свестни такива...

Колко хора се изказаха по темата? Всички имат морал и идеал да речем, тогава защо днешната младеж е такава? Как така o_o Ние, аниме феновете сме най-готините хора или кво ?! Нямали един смотаняк тука да се яви и да каже, че предпочита кариера и работа, оставяйки невръсното си дете с 50лв в джоба на ден, да прави каквото си иска, защото е свободно? Щото такива БОЛ!! Малко излезе, че аниме феновете сме бедни и готЕни, а глезените богаташчета, със "свободното мислене" на освободените след 89та техни родители, за ЗЛЕСТите, които прецакват няколко поколения наред. А веднъж тръгне ли на зле си и върви на зле!

Действително - в някои страни игри 12+, 16+ няма как да бъдат продадени легално на дете нямащо годините... Да си пиян на публично място, или да употребяваш алкохол е забранено и патрулките си прибират без мн мн разпити и обяснения... При нас ако 3 годишното ми племенниче има 90 лв и иде в магазин за игри, ше му дадат WOW без проблем сигурно p_d А на връщане ще се препъне в мъртвите си батковци или шишетата им евтина водка... в средата на улицата...

Родители -> Учители -> Соц. контакти -> контрол на реда, това е еволюцията и градацията на един характер. Не съвремието, не игрите и компютрите, не каменните плочи .. и the fuck да драскаш по каменни плочи е бати якото!!! Аз съм неандерталец ли к'во x/ Строял съм си и къщи по дръвета, може би съм си маймуна, знам ли.. Целили сме и шишета с пръчки/камъчета...
Въобще не ми говорете за еволюция, че на тая тема съм чуствителен, както може да се види тук, тук и и тук ии тук дори <___<" Тоя период за зомбиране си дойде с компютърната епоха, не по-рано не по-късно. Скокове в развитието на игрите няма, има само деградация. И както вече се уточни!!! Тогава също имаше конзоли и компютри! И подяволите, най-антилогичното -> НИЕ НЯМАХМЕ SAVE GAME o_O В днешно време имат, дори на супер-марио O_O И пак не сме се зомбирали по толкова, а игрите са ни кефили не толкова ми дори повече от колкото съвременните деца се кефят на игрите, които играят... питайте ме що, ако не се сещате...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 5:43 pm 
Аватар

Аз финансово не съм уязвима, имам и средствата и така нататъка и не се чувствам като разглезено богаташче :lol: и не мисля, че зависи от материалното състояние влечението към игрите на открито.

Та по темата. Помня като бях по-малка, когато и съседите ми бяха по-малки и не толкова повлиявани от чуждото мнение да сме седяли до 12 през ноща, да сме ритали топка, да сме играели на борба (винаги имаше играчка плачка, а като по-малка мн се озверявах и ме дърпаха за косата аз само ритам и се мъча да стана XD гадняри~), да сме се биели с пръчки все едно са мечове и да сме си правили къщи по дърветата и земята. Лол, правехме и манджи от всякакви гадости - червеи, хлебаки, листа, развалени плодове, кал, треви а веднъж, моя милост за малко не счупи микровълновата на съседите као предложи да се свари цялото това XD

викахме духове и се разпищявахме от страх ако нещо шукнеше в една забутана барака...

играехме на "кой ще се изплюе най -далече", е аз винаги губех XD играехме и на нагъзница, имаше ли такова XD, май имаше...

пръскахме се с маркучите и сме играли на не се сърди човече (мн се сърдех аз обаче XD ) на дама не съм играла, така и нямаше кой да ме научи...

легото - тази утопия, толкова подземия и замъци съм строяла и съм толкова съм си говорила сама, когато съм си разигравала историйка, няма такава бройка. И след 10 мин кеф, разрушавам и айде пак....

леле а криеницата, замръзванката и стражарите и апашите - няма такова нещо...колко съм се кривила да застана във формата на дърво на 1 крак зад някой дънер или съм лазила по тревата като някой войник или съм опустошавала храстите и цветятя...

виж, колело не съм карала много, наще не ми даваха да карам по другите улиц, само по тази срещу нас...

като се замисля, всичко това съм го правила дори до 14 годишна възраст, 15 XD

а сега, какво, някакво пиене и пушене и седене пред компа (е има и готини игри на тази електронна машина сега, не отричайте)

пък и улиците са гадни, пък и пораснаха връстниците по различни места и решиха, че вече много им пораснала оная работа и са гъзари вече :lol: но ако някой ми предложи на криеница или гоненица бих излезнала и бих се израдвала ^^. (сега, отделен въпрос е, че леко ме мързи петък и треперя за сън)

и все пак с удоволствие си спомням тези години ^^

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 7:18 pm 
Аватар

Какво означава истинска игра?
Играта е нещо, с което се забавляваш и ако сегашните хлапета се забавляват по различни начини от нас, то и ние сме се забавлявали по-различно от нашите родители и баби и дядовци. Всяко време си има забавленията, било то народната топка или counter-strike.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 9:36 pm 
Аватар

Саяне казваш че днешната деградация на децата идва от компютрите. Но това е наполовина вярно. Защото колкото са тия кадето си седат вкъщи тихо и кротко и си играя non stop игричките, толкова са и тия дето пушат тревица пред дискотеката в събота вечер пияни на кикра, търсещи изкупителна жертва да усмъртят от бой...

Аз за моето дете винаги бих избрал 1вото пред 2рото...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 12, 2008 9:38 pm 
Аватар

Местоположение: Paradise Lost /otoko-tachi ha ikutsu mono umi wo wadari!
Цитат:
Защото колкото са тия кадето си седат вкъщи тихо и кротко и си играя non stop игричките, толкова са и тия дето пушат тревица пред дискотеката в събота вечер пияни на кикра, търсещи изкупителна жертва да усмъртят от бой

Ако беше германец с дете запалено по Unreal Tournament, съвсем друго щеше да твърдиш. :hotl:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 6 [ 82 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]