Дата и час: Пет Яну 31, 2025 3:16 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 5 [ 64 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Та значи се развиваме, мм... но с темпо от 2.5kypt
МнениеПубликувано на: Съб Ное 15, 2008 11:30 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Та значи се развиваме, мм... ама с темпо от 2.5kypt(kiloyears per thought)..
    Изображение
    Image:google
    Лимитът на гените ни...?

....Според всеки един уважаващ себе си цивилизован гражданин, погледнато исторически, човечеството се е развило МНОГО. =0
Стигнали сме горните етажи на съществуването, конкурираме се с митове като Бог и суеверия като Дявола, мислиме за покоряване на планети и не можем да идем до съседния квартал :X Яко сме се развили!!

not ... >:0

Да развиеш технологията е едно, да развиеш цивилизацията е съвсем друго!
....Технология е било паленето на огън, след това паленето на пръчка огън и хвърлянето й, след това паленето на метално бурбуле и хвърлянето му, след това е дошъл пистолета.... това е еволюцията на пистолета, грубо казано. Но като принцип - е същото o_O Да, добре- осъвършенствано, но за това трябва да се наричаме развити?

....Нека погледнем най-важното... мисълта. Къде се прострира човешката мисъл и до къде е стигнала за последните 2500 години.... Kaто се отвори учебник по всичкология - философия - или както и да го наречете, намирате мисли и открития на някой не по-малко от 100 години по-рано роден от вас учен, а ако говорим действително за философия, намирате единствено мисли на около 2500 годишни древногрътски пичове, наречени велики философи =0 От тогава насам, до толкова сме се развили, че все още четем техните мисли отпреди 2,5кг(килогодини) и продължаваме да се изумяваме колко са били те напред, в това време - толкова назад. От развиване, развиване, та не сме мръднали и сантиметър :x Да си имам цивилованото общество, мислещо като преди 2500 години, че и повече.... =/ Явно, човешкото развитие е спряло доста отдавна (? )

....Ако дори оставим мисълта и погледнем чисто инстинктите - Ако преди 200 000 години някой те обиди - отиваш и го биеш, друго решение е нямало. Ако сега някой те обиди - отиваш и го биеш, има 20 цивилизовани начина, но никой не действа. Гениално xD
....Ако преди 2500 години говориш странни за простолюдието неща/философстваш на глас или вярваш в sci-fi истории - те пращат в затвор или всички те игнорират. В днешни дни - същото. Ако преди 1млн. години си бил куц и сакат - стадото те изоставя, в днешни дни - същото, но тук се оптиваме да прогресираме. Ако някой те изнерви - първата ти мисъл е той да си получи заслуженото по праисторическия начин.... Инстинкта си е инстинкт, а, не бива да очаквам да се промени май xD Но инстинкта е зависим от разума(тъй нар. "здрав разум"), който, изглежда - също ни убягва ^^"

И такааа... технология-усъвършенстван old school, мисъл - 2,5ky, здрав разум - все още се замества от инстинкт...
Та значи се развиваме, мм.... =0

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 15, 2008 11:43 pm 
Аватар

Съгласен.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 15, 2008 11:44 pm 
Аватар

Telemah написа:
Съгласен.

И аз...

Не че съм чел... просто реших да подражавам...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 16, 2008 2:13 am 

Ами ние сме доминиращия вид, защото имаме възможността да мислим и съответно да избираме. И това е нещото, което ни отличава от животните, които се водят основно по вродените си инстинкти. Аз пък гледам на човека като животно с повече нужди, а кои ще са доминиращи и как ще са изразени зависят от индивида... А на технологиите гледам като начин по-лесно да си набавяме нужното за да задоволяваме нашите нужди*. Мисълта пък най-общо е средство с помощта на което влияем на околните, което осъзнато или не, е един вид "контрол". Тоест нуждите винаги са едни, а само начините се променят или се измислят нови и на това нещо ние викаме "развитие". Д:

*Знанието също го включваме...

Поспепис:
Та не знам дали не съм написал няк'ви пълни глупости, а дори и да не съм винаги го има вариянта да съм прекалерно "гениален" и другите просто да не ме разбират(шегувам се за последното).

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 16, 2008 9:33 am 
Аватар

А животните не могат да мислят и избират. :lol: Наистина "гениална" мисъл. Истината е, че твърде малко хора се развиват и заявяват гласно "нови" формули за живота. Джорд Гарлин, Оскар Уалд. Не мога да се сетя за последните две столетия други двама души да са казали толкова верни и правилни неща, като тях. :) Но те са известни, велики и ако друг, човек от народа, каже нещо умно, нещо по своята си същност вярно, но по заядлив или получителен начин, другите веднага ще го стъпчат. Ето това е кофти на съвременото общество, но се е случило и в древна гърция на Сократ. :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 16, 2008 2:53 pm 
Аватар

Първо на първо по отношение на постовете... животните мислят. Всяко изчисление, което се прави от мозъка се нарича мисъл... животните имат мозъци, не? Това, което имаме е разсъдък.
Животните могат да избират. Хвърлете на едно куче хляб и пържола, сеш се?
Второ на... второ (онтоп) еволюцията не е масов процес. Първо еволюират единици и лееекааа полееекааа стадото. Няма как да се променим, защото живеем в затворен кръг от понятия и възприятия и... оф глупости пиша :lol: . Та... обречени сме на вечно невежество нищо повече :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 16, 2008 3:14 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Саянски защо говориш за еволюцията на мисълта,все едно задължително зависи от философия и т.н.т.
Стадото в този аспект винаги е решавало проблемите си по този начин,но еволюцията в стаден етап според мен в момента е доста голяма,защото докато преди 2500 години(да кажем) е имало 10-20 философа и прочее хора използващи мозъка си до границите му,то сега са хиляди (да не кажа милиони).
Технологичния прогрес също се дължи на мисълта,незнам защо отричаш,че това е еволюция-засега хората правят машините и откриват нови неща във всички науки,а не го правят самите машини(те ни помагат да,но не са те "мисълта" зад всичко това)
Та гледната ми точка,е че няколко хиляди години не са нищо в еволюционен аспект.Ако се загледаш в подробностите ще видиш,че еволюцията на мисълта и на човешкия мозък има,може и да е малка,но се забелязва.
Телата ни са еволюирали,за да се приспособят към средата,която сме съградили,начина ни на мислене-също.
След още 2000-3000 години еволюцията може и да е толкова фрапираща,че да не можем да се разпознаем сами.
Според повърхностното разсъждение над този въпрост е малко недомислено,но както и да е ^^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 16, 2008 3:46 pm 

За двамата господа над Hyperion.

Имах предвид разум. Защото разума предполага съвсем различна уредба на човешкия свят. Той е първопричина за осъзнаването, че нуждата от прехрана и продължение на рода съвсем не са единствените потребности на човешкия род. Разума предполага зачатък и развитие на култура, мисъл за утрешния ден, право на свободен избор как да постъпиш спрямо ближния.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 16, 2008 6:59 pm 
Аватар

Какво си написал и какво си имал предвид са две разлинчи неща. :lol: Не се оправдавай, а си признай, че си се оплескал в предишния пост. Поправката е приета. :P

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 16, 2008 9:57 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

KoRNeRd написа:
Първо еволюират единици и лееекааа полееекааа стадото.

Как пък единиците ще да еволюират? 0_о Това е невъзможно. Има два начина за еволюция. Чрез естествен подбор и чрез мутации. И в двата случая отнема много поколения преди да се видят разликите. И в двата случая еволюира вида, а не индивидите. Един индивид от момента, в който се роди няма как да еволюира.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 17, 2008 6:05 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Миии защото още друг начин/идея не сме постигнали за еволюцията на мисълта =D Dа - преди са били 10 човека, сега са 10 млн, но с нищо човекът като индивид не се е променил. Действително, за еволюцията, това е твърде малък период от време, за това говориме за развитието. Да развиеш нещо означава да усъвършенстваш ядрото му. Да усавършенстваш нещо, означава да го направиш по-добро(но ядрото остава същото)....
Пример -> маймуната човек -> човек = развитие
Windows 95 -> Vista = усъвършенстване
Технологиите са усъвършенствани...

Инак да - хората са еволюирали от гледна точка наа.. окосмяване, тегло и т.н...
Но това дето Хедон го каза е мн добро - "нуждите винаги са едни"... Така е. И когато нуждите са задоволени, прогрес не е нужен...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 18, 2008 4:48 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Откъде знаеш,че човекът като индивид не се е променил?!?!
Ако съдиш само по откъслечни записки в стил епични поеми и прочее,едва ли ще опознаеш тогавашното човечество.
Всички изводи и заключения за времето преди толкова много години са само и единствено догадки подкрепени с малко(недостатъчно) факти за да можем да изградим цялостен и поне донякъде верен психологически профил на тогавашния човек.
Аз вярвам,че развитие има-може да е малко,но съществува.
Примера с развитието ни като стадо,го доказва донякъде.

И още нещо-нуждите задоволени???
Извинявай,но досега не съм видял един напълно и изцяло задоволен човек.
Какъвто и пример да дадете(освен Буда да кажем) винаги има нещо,което му липсва.Няма напълно задоволени хора,както и човечеството никога няма да бъде задовлено напълно.
Това,че в краткия си съзнателен живот сте събрали информация от източниците,които са ви достъпни,обработили сте ги с мозъчетата си по начин,на който сте учени от детство и сте достигнали до заключение,което се очаква и е напълно предсказуемо при дадените обстоятелства,НЕ означава,че е правилно.
Човек винаги се развива дори през краткия си живот.
Нашия вид няма генетична памет,за да може да го прави по-скоростно,но съм чел (хаха),че имаме някакъв аналог в нашия генетичен код,който уосигурява някакво минимално наследство.
Ако гледаме повърхностно какво виждаме-дебели свине зомбирани пред телевизори ( и подобни)
Но повърхностното наблюдение винаги ми е било най-малкото неприятно и нелогично :)

Едит: писано в пристъп на раздразнение,така че едва ли някой ще го схване XD

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 18, 2008 5:14 am 
Аватар

Само да вметна, че според смътните ми спомени (яко достоверен източник FTW) и моята логика (която подкрепям и обичам) , мутацията бе еволюция при индивида, но винаги с летален край и без да оказва влияние на стадото.

Тоест скок, така както нормалния човек разбира тази дума, не съществува в еволюцията. Всеки скок е индивидуален и фатален , амин

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 18, 2008 9:14 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Сусусусу, прав си Хейп, но това, че историята е идеализиран suxor е съвсем отделна тема ;> Независимо от факти и доказателства, аз също не съм склонен да вярвам на идеалистични интерпретации.... НО - друго нямаме! ;>
Физическата деволюция не я отричам, даже напротив, но аз говоря за цялостно развитие, не частично. Защото ако съдиш по егото на хората, то спокойно можеш да чуеш от някъде едва ли не "ние сме мн по-хора/човеци, от тези преди 1000 години" :x

Напълно задоволен човек и Буда не е бил, но е бил достатъчно задоволен, но тук не говориме за такъв вид нужда ;] Човек винаги драпа към по-лесното, в това спор няма - за това технологиите се усавършенстват... но човекът си остава на същото ниво - физически, биологически, като ВИД на тая планета - човекът е задоволен, той няма нужда да развива себе си, защото може да прее&е всичко около него, така, че да му пасва...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 18, 2008 9:19 am 
Аватар

преди време гледах по дискавъри за някви хипопотами на някво специално място , където в момента хората били свидетели на еволюция :lol: как хипопотамите се превръщали в морски животни .. щото всяко следващо поколение прекарвало все повече време в ОКЕАНА, някои даже били преплували стотици километри :shock:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 5 [ 64 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]