Дата и час: Пет Фев 07, 2025 7:08 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 8 [ 106 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Слушате ли музика докато четете манга?
МнениеПубликувано на: Съб Юли 01, 2006 6:00 pm 
Аватар
Masaka?!

Слушате ли музика докато четете манга?
Разсейва ли ви или...
Кои песни бихте препоръчали за кои манга заглавия и т.н.?

Моите лични наблюдения показват, че да слушаш готина музика, която си пасва с някоя манга, увеличава удоволствието x 3 :wink: Това според мен тотално компенсира това, че в мангите няма движение и звук както някои се оплакват... с подбрани песни за настроение що да няма? Само движението е лек проблем, но не и за хората с богато въображение :wink:

Естествено става дума като човек подхване някое по-дълго заглавие от началото и има време, щото както излиза по 1 глава Наруто, Bleach, One Piece, etc. на седмица аз докато си пусна някоя подходяща песен, то вече съм ги изчел... (то затова и OP не го чета нарочно от няколко седмици да ми се събере по дълъг материал).

Иначе си спомням как четох Берсерк за първи път; пускам щорите, пускам и двучасовата си компилация, която си направих от пълната дискография на Nightwish (бях се докопал тогава до тая група за първи път и мноо ме кефеха, те и сега ме кефят, де) и почвам да чета... идилия :twisted: ... ааа, да, бях сложил тук таме и песента Гатсу и още едно, две заглавия от саундтрака на анимето за вкус...

Последна промяна Morri D'in на Съб Апр 14, 2007 10:14 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юли 01, 2006 6:09 pm 
Аватар

Слушам музика докато чета, но не се занимавам да подбирам какво... Каквито песни имам в наличност ги слагам произволно да ги върти и толкоз. Но за Берсерг си спомням, че беше специален случей. Специално отделих готическа, метъл и тем подобни песни и тъй я четох. :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юли 01, 2006 6:17 pm 
Аватар

Винаги слушам музика докато чета манга и подбирам музиката в зависимост от историята която чета. Ако чета нещо тъжно си пускам тъжни песни, ако чета нещо забавно си пускам весели ритми и така. Напоследък докато чета си пускам само японска музика - голяма мания ме е хванала :D .

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юли 01, 2006 6:32 pm 
Аватар
OnizukaKun

слушам когато чета независимо
каква то и да е просто да има фон :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юли 01, 2006 6:55 pm 
Аватар

Аз пък не мога да слушам музика докато чета. Разсейвам се. Реша ли все пак да си пусна нещо (колкото и да си пасва с мангата, която чета) ,не ме сдържа на емясто и почвам дно шавам(стига да се и до енергично обикаляне около стола :) ) , а така манга не се чете. За това предпочитам тишината.
А колкото до звука и движението, които липсвали при мангите, на мен те не ми трябват, всичко необходимо е в главата ми.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юли 01, 2006 7:02 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Да. Особено в по-големи случаи. Но не подбирам(е - японска музика само, ако това се води подбор), защото ми влияе много...
Ето примерно, докъто си зомбирах с Air Gear, където за четенето се искаше концентрация(заради дребната фуригана) и по едно време... като ми съвпаднаха напрегнат момент и дива музика и спрях да чета и разлистването ставаше доооста бързо, около 1-2 чаптъра неизчетох заради това. Завира ми кръвта :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юли 01, 2006 7:17 pm 
Аватар

Да... Сега примерно докато чета Берсерк си слушам един доста добър блек метал който доста пасва.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юли 01, 2006 11:10 pm 
Аватар

Много обичам да слушам музика докато чета манга и книги. Не подбирам музиката просто зареждам това което ми се слуша пускам на рандом и почвам да чета. между другото Morridin Nightwish ми е любимата група. и е мн добар избор за берзерк :thumbsup:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 02, 2006 7:47 pm 
Аватар

Разконцентрира ме повечето време, но понякога пускам или инструментални парчета (я Апокалиптика, я някое техно, я нещо друго) или класическа музика.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 02, 2006 8:48 pm 
Аватар

Слушам си, въобще не ми пречи, даже ми е приятно :). Виж при учене обаче зависи от децибелите ;).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 04, 2006 12:49 am 
Аватар
in need of a hero

О да, много обичам. Но по принцип не подбирам. Имам моменти на мания върху определени песни и си ги нагласям към всякакви видове манги :wink: .

{АЗ} {AIR GEAR}
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 04, 2006 1:39 am 
Аватар

слушам само ако е на непознат език или няма реч в песента иначе става така че чета и си превеждам от песните и се замислям и ства мнооогооо голяма каша в главата ми и после препрочитам !

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 04, 2006 10:15 am 
Аватар

Мда слушам(то като се замисля, аз слушам постоянно..така че когато и да чета манга..слушам и музика ^^), само че не подбирам, а по скоро..карам по инерция.
Има случаи когато на даден момент от манга слушам песен(която ми идва подред..) и точно заради момента от мангата, песента ми става еда от любимите :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 04, 2006 2:01 pm 
Аватар

Ами зависи...в повечето случаи въобще не й обръщам внимание и за това не виждам смисъл...Oh,well...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 04, 2006 4:29 pm 
Аватар

ами аз си пускам песни според мангата.Например ако е някоя комедиина си имам плеилист с радостни ,а ако е някаква тъжна си пускам сдухващи.Аз непрекъснато слушам музика .Така че ......... :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 8 [ 106 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]