Дата и час: Пет Окт 19, 2018 1:14 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]




 Страница 1 от 1 [ 1 мнение ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: ExHentai - Дърпане на торенти автоматично
МнениеПубликувано на: Пет Окт 12, 2018 10:19 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Съб Сеп 24, 2005 3:30 pm
Мнения: 10617
Местоположение: Варна
На времето като се учих да пиша NodeJS бях нащракал един script, който ви позволява да дърпате торенти динамично от ExHentai. Никъде не успях да намеря такъв мързелив скрипт и какво е заключението, щом няма - напиши си го сам.

Проблемът е, че има много настройки, които нз дали всеки ще успее да направи - все пак е писан за индивидуално ползване. Но все пак го пускам за хората, които биха желали да имат някакъв базов темплейт, който може да модифицират. Като очаквайте low quality code logic тук, тъй като това беше side project с learning цел. :D

От какво ще се нуждаете за да подкарате този script:

-------

Какво прави Script-а?

Скрипт-а crawl-ва всяка страница на ExHentai и дърпа автоматично всеки торент на нея, като записва ID-то му в база от дани, така че да няма повторно записване на торенти. Като стигне края на първа страница, минава на 2ра и така до края или до като ви ударят временен БАН за много конекции.

Как да инсталираме нещата?

NodeJS:

NodeJS инсталация - https://nodejs.org/en/

Общо взето дърпате Recommended version - Next, Next etc.. и сте готови. Нищо сложно тук.

MongoDB:

Тук има 2 вариант-а да запишете това:

1) Да ползвате безплатния пакет на mlab за хостване на MongoDB
2) Да ползвате локален MongoDB server

Тук настройките са много специфични, но на кратко трябва да имате линк до сървара, моя примерно е локален и сочи към: mongodb://localhost:27017/Gallery

Тъй като инсталирането на Database server излиза извън пределите на тази тема, тук сте сами. :wink:

За референция може да прочете тази обширна страница: https://docs.mongodb.com/manual/tutoria ... n-windows/

uTorrent:

Utorrent - https://www.utorrent.com/utweb-index

Тук пак е лесно. Инсталирате и сте на 50% готови.

Останалите 50%:
1) Отивате в
Код за потвърждение: Избери целия код
Option -> Prefference -> Advanced -> Web UI

2) Слагате отметка на Enable Web UI
3) Въвеждате си USERNAME & PASSWORD
4) Въвеждате PORT 8080 ( ако е свободен )

И сте готови ( като имайте в предвид, че после ще ви трябват името, паролата и порта )

Регистрация в E-Hentai:

Правите регистрация в https://forums.e-hentai.org и се логвате.

След като се логнете отворете Developer Console на Chrome ( или browser по ваш избор ), отидете на Application Tab-a -> Cookies и натиснете сайта, който ще ви излезе там. В дясно би трябвало да имате 5 cookie-та:
  • __cfduid
  • ipb_coppa
  • ipb_member_id
  • ipb_pass_hash
  • ipb_session_id

Където на вас ще ви трябват само последните 3 - ipb_member_id, ipb_pass_hash, ipb_session_id. Запазете си value-тата на тези променливи някъде.

Готови сме да въведем всички тези неща, които правихме до сега:

Дърпате си файла и го разархивирате където си поискате. ( по възможност да не е на място, където ще ви иска администраторски права )

Първо да въведем базата.

Отворете файла mongoose.js и променете реда

Код за потвърждение: Избери целия код
mongoose.connect('DABASE_URL:');


и добавете на мястото на DABASE_URL вашия URL. Example:

Код за потвърждение: Избери целия код
mongoose.connect('mongodb://localhost:27017/Gallery');


---

След това трябва да въведем информацията на вашия торент.

Отваряте файла create_torrent.js и променяте:

Код за потвърждение: Избери целия код
port: 8080,
username: 'USERNAME',
password: 'PASSWORD',


С паролите, които сте въвели.

---

След това отваряте файла /config/config.json и променяте тези неща:
Код за потвърждение: Избери целия код
"ipb_member_id": USER_ID_NUMBER,
"ipb_pass_hash": "IPB_PASS_HASH",
"ipb_session_id": "IPB_SESSION_ID"


С нещата, които взехте от E-Hentai forum-a.

Готови сме да подготвим стартирането на скрипт-а

Като влезете в папката, където разархивирахте архива и натиснете дясно копче, вече би трябвало да имате GitBash Here, ако нямате сте пропуснали NodeJS инсталацията.

Напишете следния код там:

Код за потвърждение: Избери целия код
npm install


Това ще запише всички зависимости на скрипта. ( отнема до 1 минута )

След като свърши пишете
Код за потвърждение: Избери целия код
npm start


И ако сте направили всичко както трябва би трябвало да ви тръгне да ви сваля торентите.

Допълнителни настройки

В файла config.json ще намерите няколко други опции.
Код за потвърждение: Избери целия код
{
   "doujinshi": 1,
   "manga": 1,
   "artistcg": 0,
   "gamecg": 0,
   "western": 0,
   "non_h": 0,
   "imageset": 0,
   "cosplay": 0,
   "asian": 0,
   "misc": 0,
   "search": "english -ongoing -yaoi",
   "ipb_member_id": USER_ID_NUMBER,
   "ipb_pass_hash": "IPB_PASS_HASH",
   "ipb_session_id": "IPB_SESSION_ID"
}


Тази част:
Код за потвърждение: Избери целия код
   "doujinshi": 1,
   "manga": 1,
   "artistcg": 0,
   "gamecg": 0,
   "western": 0,
   "non_h": 0,
   "imageset": 0,
   "cosplay": 0,
   "asian": 0,
   "misc": 0,


Тази част се грижи да селектира определени категории във вашия search result. В момента са селктирани само H-Manga и Doujinshi, вие може да селектирате и нещо друго.

В допълнение имате и следната опция:

Код за потвърждение: Избери целия код
"search": "english -ongoing -yaoi",


Тя отговаря за това какво искате да търсите и да не търсите. По default ще търсите english заглавия, които нямат YAOI и не са ONGOING. Тези които искат да търсят или да не търсят нещо от горните неща, може да променят value-то на този object.

Забележки:
  • Скрипта е ограничен на 2.5 секунди на заявка, т.е. ще добавя нов торент на всеки 2.5 секунди. Това е, за да не ви блокне от E-Hentai, но ако го оставите да работи дълго време има голям шанс пак да ви блокне.
  • Файловете се записват в New папката, която се намира в root директорията на скрипта
  • Не отговарям ако при процеса на инсталция успеете да счупите някой service или друго нещо
  • Разяснение за по-параноичните, скрипта прави само crawl на сайт, пише едно число в Database server-a и създава нови торент entry-ta. Т.е. по никакъв начин не модифицира ваши файлове, записва файлове извън вашата директория и не събира каквото и да е информация от компа ви.
  • Скрипта проверява последното ID в базата и когато засече повтаряне, целия скрипт спира ( т.е. първия път няма да спре никога, до като вие не го накарате )

----

Който е успял да го подкара - ЕВАЛА! За останалите - не мога да ви помогна.



_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 1 мнение ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на: