|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 7:04 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 5 мнения ] |
|
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Kindaichi Shounen no Jikenbo: File Series Публикувано на: Сря Ное 02, 2016 10:42 am |
|
velush |
|
|
|
Заглавие : Kindaichi Shounen no Jikenbo: File Series | 金田一少年の事件簿 Брой томове : 29 тома Статус : Completed Година : 1992 Жанр : Mystery, Drama, Shounen, Psychological Сериализирана в : Shounen Magazine (Weekly) Мангака : Kibayashi, Shin (Story), Kanari, Youzaburou (Story), Satou, Fumiya (Art) MALРезюме: Kindaichi (frequently with best-bud, Miyuki) travels to various places where a murder has taken place, typically involving ghosts, curses, myths and folklore of significant events from the distant past, and solves the mystery using ingenious deductions of curious clues and his cool magic.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Kindaichi Shounen no Jikenbo: File Series Публикувано на: Сря Ное 02, 2016 10:51 am |
|
velush |
|
|
|
Почнах мангата, защото имам нужда от нещо детективско, но не мога да си намеря аниме (все драми и/или ужаси дегизирани, като мистерии), Conan не ми е достатъчен, защото съм го настигнал отдавна и трябва да го следя с темпото, с което излиза, а преводът на първия сезон на Kindaichi е запецнал на 101-ви епизод (още 47 до края). Дотук съм се докарал до вторият том: Проклятието на мумията (те мумиите са повечко ) и той ми утрепа ентусиазма, а беше една от историите, които не са адаптирани в анимето (или поне не в преведената му част). Има хубави елементи - атмосфера, добре замислени локации, които са част от пъзела, обаче загадките бяха толкова идиотски, а историята такава сапунена опера, че чак ми приседна. В допълнение трябваше да събирам тома от три сайта - грешки в номерацията, пропуснати глави, повторени глави при това с различни сканове... Явно почти на никой не му пука за тази манга. Всъщност всичките Kindaichi манга заглавия са частично преведени, та така или иначе ще ми се наложи да прескачам дупките. Ще продължа с Kindaichi, но не веднага.
Последна промяна velush на Сря Ное 09, 2016 7:35 pm, променена общо 1 път
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Kindaichi Shounen no Jikenbo: File Series Публикувано на: Сря Ное 09, 2016 7:32 pm |
|
velush |
|
|
|
Оказа се, че на местата от където чета мангата и индексацията е сбъркана. Volume-ите не отговарят на томове, а на досиета т.е. file-овете или с други думи на арковете. Групирането в томове било различно.
Тааа... 4-то досие е по-добър и по-смислен вариант от аниме адаптацията, като там то е и въвеждащия арк. 5-то е преведено само частично. 6-то е почти същото, като в анимето, но се чудя дали там не споменаваха за първи път Кукловода, защото тук все още го няма.
BANG!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Страница 1 от 1 [ 5 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|