Дата и час: Пет Фев 14, 2025 10:09 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 11 [ 154 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Dragon Ball & Dragon Ball Z
МнениеПубликувано на: Съб Май 06, 2006 4:31 pm 
Аватар
Модератор

Изображение
Заглавие: Dragon Ball
Синоними: Dragonball, DB
Жанр: Action / Adventure / Comedy / Fantasy / SciFi
Тип: TV
Епизоди: 153
Продукция: Toei
Година: 1986
Официална страница: http://www.toei-anim.co.jp/tv/dragon/
AniDB / ANN

В първа част на анимето, която се казва просто Dragonball и трае 153 епизода, групата е в търсене на драконовите топки, а по пътя им се изпречват различни врагове като императора на империя, състояща се от трима души – Pilaf, чиято цел е да си осигури господство над света; амбициозната и наистина колоритна армия Red Ribbon (генералите й носят имена на цветове – Blue, Red, Yellow, Black), ръководена от човек, чието тайно желание за пред дракона е да порасне на височина; а също и злият нашественик от друга планета Piccolo Daimao, който дори успява да убие някои от главните герои. Все пак, смъртта в това аниме е твърде относително понятие, понеже винаги може да се пожелае пред дракона определен човек да се възвърне към живот. Но пък и след всяко използвано желание, седемте топки се разпръсват из различните краища на света и трябва да бъдат намерени отново.

На няколко места в първа част, която разисква основно детството и младежките години на Songoku, се осъществяват турнири, наречени Tenkaichibudoukai. В тях взимат участие най-силните хора на планетата и чрез различни бойни техники се борят за шампионското място. Songoku бива победен два пъти на финала на тези турнири, веднъж от своя учител Master Roshi, а втори път от надарения с трето око на челото Tenshinhan и неговия малък приятел, владеещ психокинеза – Chaozu (които впоследствие стават приятели на Songoku). Главният герой побеждава едва в юношеската си възраст срещу свиреп враг – синът на Piccolo Daimao – Piccolo Jr., който по-късно също му става близък приятел. В един от тези турнири Songoku среща отново своята възлюбена от детските си години - Chi Chi – и в края на първа част се оженва за нея.

Автор: Tomoe

Изображение
Заглавие: Dragon Ball Z
Синоними: Dragonball Z, DBZ
Жанр: Action / Adventure / Comedy / Fantasy / SciFi
Тип: TV
Епизоди: 291
Продукция: Toei
Година: 1989
Официална страница: http://www.toei-anim.co.jp/tv/dragonz/
AniDB / ANN

Това бойно аниме е на базата на манга комиксите на Акира Торияма и е продължението на “Dragon Ball”, което също е базирано върху манга на същия създател. Става дума за невероятни битки, провеждани на земята и извън нея. В повечето случай тези бтки решават съдбата на Земята, други планети, дори и цялата глактика. Главен герой е Гоку. Произходът му е от планетата Веджита, кръстена на владетеля си. Тя е била населна от войнствената раса на сая-джиновете, но в последствие е била унищожена. Малцина са оцелели след трагедията, един от който е Гоку. Като бебе той е изпратен от други сая-джинове на Земята, за да избие цялото й население. Агресията към всички обкръжаващи го му била присъща, още на тази възраст. В последствие, докато все още е бебе, той силно удря главата си и получава амнезия. От тогава нататък, Гоку става добро и мило момче, с две особености – има опашка, с помощта на която при пълнолуние се превръща в гигантска маймуна, с изумителна сила; невероятната сила, която притежава и в нормално състояние. Гоку има страст към боевете и многократно спасява Земята. Той не е единствен – има много сътрудници - бойци, също притежаващи свръхестествени физически сили и други способности. Повечто от тях преди са били негови врагове, но са склонили към страната на добрите, заради Гоку. Той и другите бойци защитават земята и своите интереси в колосални битки. В това аниме ви очакват грандиозни боеве, интересни събития и от време на време хумор.

Автор: Toshist

Последна промяна CaBa на Пет Авг 20, 2010 3:46 pm, променена общо 3 пъти
Reason:  

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 06, 2006 4:47 pm 
Аватар

напълно не съм сагласен с тебе zweio
анимето си е еКСтра да те питам ти гледал си цялата сага или просто си превъртал тук там ....
анимето си има добра исторя израженята изобщо не са тъпи това че не разбираш какво говорят си е твои проблем ... а и мусколатурата на героите е невероятна
общо взето това е 1 от най-добрите и стари анимета .... няма 2-ро като него

PS: за MK казвам само че и аз съм фен на цялата САга от Драгон Балл + Драгон Балл З + Драгон Балл ГТ ...

Последна промяна Fesis на Съб Май 06, 2006 5:09 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 06, 2006 5:03 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Ми мисля, че това аниме е твърде коментирано, но не намирам друга тема за 'z' тъй че ще оставя тая за сега... :?
Иначеее... откак се появих в аниме средите направо се настроих яко против Z, защото всеки е гледал само Z и го има за най-доброто ever, плюе по първата част и GT и в 80% от случаите е с ник изваден от Z и аватар също от там... :roll:
Въобще... фенбойщината около Z ме дразни....
Иначе съм си фен на цялата сага и Z си е страхотно продължение...както и GT е страхотен край...

Има теми за GT, измисления AF, измисления филм.... хммм... мислех, че и за Z има...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 06, 2006 6:24 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

И аз съм като Sayan-а. Като го гледах ми беше приятен сериал ( дори преди две-три години наново го изгледах ) обаче всеки трети като дудне колко били готини dbz, bleach и naruto направо почна да ми се гади.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 06, 2006 8:37 pm 
Аватар

ок zweio длъжен съм да се извиня ...
объркал съм в преценката за тебе сори
а колкото до правописните грешки Гергиовден е ... случва се да объркаш езика малко

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 06, 2006 10:01 pm 
Аватар

Dragonball беше първото аниме което съм гледал(макар че още не осъзнавах какво точно представлява)...Абсолютно съм съгласен,че сагата не струва,тя не просто не струва,тя е нелепа,няма друг сериал във който една битка да се води 20-30 епизода и поне в 5-6 от тях действието да преминава в лоши погледи изпод вежди :roll: Това обаче се отнася по-скоро за втория и третия сезон,които някакси покрай изреждането на лоши погледи са изгубили културата която първия и най-добър сезон носи :wink: Не се обърквайте,не съм фен на Dragonball но нямам за какво да го критикувам защото само той не е тотално осран от това което аз си обяснявам като алчност(не намирам друга причина авторите да разтеглят толкова епизодите на Z и GT освен желанието за още пари) :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 06, 2006 10:13 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Малко преувеличаваш с хейтърството :roll:
Само да спомена, че в дуели навремето(примерно - самурайски), хора са печелели/губели само с присъствието си(поглед/излъчване/аура).
Нормално е, това да е пренесено в сага, която комбинира не една и две легенди, а и традиции. Това не ти е поредния шонен 2000+, че да се гледа с такива очи. Това е правено 1987+~ (до "94). Естествено, че ти се вижда разточено, но представи си през тия години какво е имало и нямало - това е била от първите саги в историята е*#%ти!!! Хейтърство-хейтърство ама....малко респект имайте. :?
Кажи, че не ти харесва и това е, толкова па вече....

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 06, 2006 10:23 pm 
Аватар

HOLY SHIT ...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 06, 2006 10:35 pm 
Аватар

мен да си кажа ма хич не ми харсва!!!!Струва ми се доста,че съсздателите доста са го разтегнали!!Но вупреки всичко Dragon Ball,Z,GX си остават калсики и почти всеки аниме фен требва поне да е гледал налко от него!!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 06, 2006 10:52 pm 
Аватар

Цитат:
Хейтърство-хейтърство ама....малко респект имайте. Confused
Кажи, че не ти харесва и това е, толкова па вече....

имам респект...към Dragonball,не към продълженията му,които ми се виждат нелепи...не се опитвам да налагам мнението си,просто за мен въпреки че не съм фен на оригинала той е най-добър и единствен си заслужава гледането :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 06, 2006 11:10 pm 
Аватар

Ами , каквото и да се говори колкото и хората да плюят по ДБ/З/ГТ, това опеделено е и мисля че ще си остане любимото ми аниме. Гледам го от еи такъв *вмомента показва с разтоворена длан до малко над коляното си* и това аниме някакси се е запечатало в сърцето ми. Изгледал съм почти всички епизоди..предполагам съм пропуснал някой и въпреки че някой моменти са ми се стрували мн тъпи или мн детински, пак това си е 4аст от най-великеото аниме(лично мнение) , въобще ако се сещам за нешо което някога да съм гледал и да ме е карало да пролея сълзи това са - филмът "Зеленият път" и последният епизод на ГТ. То дава доста от нещата които ползват другите анимета, то е класика, класика която н ее за пренебрегване и новите по-добри рисунки и т.н. не могат да се мерят със класическите на ДБ сериите, та така де, голяма работа гледат се мн време втренчени, хах сега се сещам заедин епизод от фрииза сагата в който главното нещо беше втренчването м/ъ Гоку и Фрииза , ама все пак това си е част от анимето, голяма работа не ме е издрзнило кой знае колко.. та така де общо взето все ми идват разни неща наъм докато го пиша това ама ги забравям щото на бг пиша леко бавно...тц тц тц, що не давате на инглиш? Та все пак на мен лично ДБЗ ще ми остане в сърцето като аниемто на което съм се радвал най-много някога ;)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 07, 2006 12:57 am 
Аватар

Филмите бяха забавни както казах,но анимето си има сериозни недостатъци...и все пак си остава един вид класика...

Последна промяна niki91 на Сря Сеп 02, 2009 3:00 am, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 07, 2006 1:02 am 
Аватар

То маи има6е ве4е такава тема "Z" сре6ту "GT" знам само 4е анимето заслужава да се гледа трябват нерви да се пак само "Z" e кам 300 епизода :twisted: и естествено 4е закорявалите фенове на анимето 6те казват 4е е наи доброто НО секи си има вкус кам дадено аниме и затова има отговори от "тапо е" и така нататак така 4е да се приказва е изли6но зима6 гледа6 харесва ти нети харесва тва е :twisted: :)...гледал сам цялата "Z" сага и тука мога да кажа да има моемнти които много разтягат но се пак е гледано си4ко да си има обяснение на не6тата и неможе без тях :wink: за последно мога да кажа на хората които харесват такав тип жанр аниме да него подминават :)

П.П хммммм секи казва 4е се е зарибил като го е гледал по RTL нз аз го бях сре6тал на MCM музикалниат канал и бе6е кам края на сериите KidBuu сагата...може да се каже 4е от там по4на да ми харесва боиниат стил на анимето :) :twisted: :twisted:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 07, 2006 1:47 am 
Аватар

Dragon Ball Z и изобщо цялата сага е просто...ами просто Dragon Ball. :roll:

От съвременна гледна точка нищо кой знае колко особено като визия, музика, история и прочие, но...абе и аз не знам.
Като човек следял по телевизията епизод по епизод, от 1 до 508, като човек, който е расъл заедно с персонажите на това аниме, съпреживял с тях всеки един момент, като човек, който с години всяко втора мисъл му е била свързана с DB, мога единствено да кажа, че анимето е оставило у мен прекрасни спомени и чувства.

Ако го бях изгледал сега, след купища видяно аниме, едва ли щях да добутам и до десети епизод преди да го заклеймя завинаги, но за мое огромно щастие, аз гледах Dragon Ball на ранна възраст без да имам достъп до интернет и стотиците гигабайти с яп. анимация, тогава изключителната магия на Dragon Ball успя да ме завладее и да ме накара никога да не я забравя :)

Dragon Ball има минуси, има адски много минуси, дори повече от колкото си спомням, защото над две години не съм пускал епизод от анимето, но това никога не би ме накарало да престана да го харесвам, тъй като това е сага, това е цял един живот, на който аз съм бил свидетел, бил, а и вероятно още съм, много близак с героите, със света, който ги заобикаля и бих простил всеки един недостатък на Dragon Ball, защото, колкото и глупаво да звучи за мен тази сага има сантиментална стойност и не мога да дам обиктивна оценка за него,за мен Dragon Ball бешe невероятно изживяване.

П.П. Тц, тц, тц, ей такива постове най-обичам.Колкото и да пиша, накрай изглежда, че нищо смислено и конкретно не съм казал :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 07, 2006 10:12 pm 
Аватар

Мии то и аз съм бил едно време фенбои на дб, както и на покемон, сеилър мун и квот друго са давали по ртл2. Ма за разлика от останалите единствено драгън бол сагата е успяла да си извоюва почетно място сред любимите ми анимета. Изказвания от сорта че анимацията, историята, героите издишат са ми безразлични щот и до ден днешен кат си пусна някои епизод си се кефа така както съм се кефил преди години. За мене просто това е най-добрият шоунен.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 11 [ 154 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]