|
Дата и час: Пет Фев 14, 2025 10:19 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Karigurashi no Arrietty (2010) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юли 07, 2011 9:36 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6319_1693147043.png) |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
GUNDAM написа: Karigurashi no Arrietty / Заемливката Ариети (2010) Studio Ghibli ![Изображение](http://www.picvalley.net/u/2425/6464510615290942961310063621pB7JJ0pJI0EC6BSrYE9p.JPG) Режисьор : Хиромаса Йонебаяши Сценарий : Хаяо Миязаки, Кейко Нива Продуценти : Studio Ghibli Жанр : Фантастика Държава : Япония Година : 2010 Времетраене : 94 минути Резюме : Чували ли сте за заемливците? Това са малки човечета, които се промъкват нощем в дома ви и си взимат каквото им е нужно. Не вярвате? Попитайте Шо – момчето, което срещна заемливката Ариети в къщата на леля си. Семейството на Ариети дълго е живяло в спокойствие, скрито в основата, под дъските. Шо ги забелязва и с това обърква живота им. Но в последствие той се оказва тяхното спасение, а Ариети – неговото. Анимацията е адаптация по романа „The Borrowers” на английската писателка Мери Нортън. Trailer: Soundtrack: отдавна чакано............ == Много ми хареса 10/10
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Karigurashi no Arrietty (2010) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юли 07, 2011 11:24 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6528_1515365020.png) |
Wind_Falcon |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Wind_Falcon написа: Не ми хареса Ариети. Някакси още със самото начало и сетинга нещо ме подразни. Самата история непозволи да има добър адвенчър, най-силния жанр на филмите на студиото от тоя тип. А интересното е защо новия режисьор се е опитал да влезе в обувките на Миязаки, вместо собствен стил да опита? И това което прави Миязаки гений грам го няма във филма, а са взети нещата от неговите анимета дето най-са ме дразнели (деца представени зрели като възрастни, и разбира се главна роля момиче, наследена от феминиските възгледи на Миязаки в и извън филмите му)...Пейсингът е зле, музиката или липсва, или е тая с ужасните вокали. Самата история е скучна и въобще не те пренася във една приказка както правеха филмите досега. Но самата история май е калпава - хем е безинтересна, хем за супернаейчъръл/фентъзи е слаба, хем е изключително безсмислена, както и самия филм. Въобще много посредствен ми беше филма. Но май се сещам защо така са процедирали. Защото със Землеморията Горо Миязаки опита нещо различно, и масата хора веднага го лейбълнаха филма черната овца на студиото, при положение че за мен си е супер ундъррейтед, макар и да има проблеми които най-вече произтичат от това че е адаптация, атмосферата беше мрачна и ми напомняше на анимацията на Приказките на Братя Грим с въртелешката накрая. А с Ариети новия режисьор (който досега е бачкал само като кий аниматор) е искал се придържа към това което се харесва да не се изложи и той, ама пак се излага въпреки това. Ама масата като гледам не забелязва много много като чета из нета ![:doh:](./images/smilies/doh.gif) . Нямат късмет Джибли с режисьорите отделно от Миязаки и Такахата, или измират или са некадърни. Това е още един от wtf моментите баш за темата на велуш във фенскусии за различните интерпретирания.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Karigurashi no Arrietty (2010) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Юли 08, 2011 1:26 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=343_1369223116.jpg) |
Darkprince |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?p=2394899#p2394899^ Belgarion y do u copy-paste? Wind_Falcon вече даде мнение в Ghibli темата за филма и е прав ... за себе си. По-скоро приемам, че е имал големи очаквания към анимето или просто е приемал Nausicaä в големи дози. ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif) (Вече изпреварен.) Лично на мен ми допадна. Има си свой непринуден, наивен чар, който задържа вниманието ми докрай, въпреки че бях каталясал след дълго вършеене цял ден и интензивен гейминг късно вечерта. Интериорът на къщата на ... на ... "заемателите" (?!) ме накара да се чувствам като дете в сладкарница. Да, чак толкова ми беше интересно и с ей такива очи гледах (почти щях да се лепна за екрана ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ). Момето е чаровно, което е достатъчно да спечели симпатиите на гледащите. Останалите персонажи са ок (за друг може и да са посредствени). Драмата/интригата, която беше прокарана, ме накара да си вдигна дясната вежда. "Мисията" на Ариети, тайната за "заемателите", преместването и намесата на други персонажи не ме трогнаха чак толкова (други може да са били съпричастни към случващото се). Финалът беше добър. По-скоро беше такъв, какъвто го исках (въпреки че имаше възможност краят да бъде различен). Според мен филмът търси (колкото и зле да звучи) наивното и невинното в детските спомени, онези случки, които са оставили своя отпечатък и за които с умиление ще си спомняме години по-късно. Което бе въздействало на някои хора, на други - не. Анимето оставя някакъв емоционален заряд, но сравнен с тези на другите по-раншни филми на Ghibli, той е по-слаб. Ай, стига ми толкоз позитивност и чувствителност, чи ми стана зле.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Karigurashi no Arrietty (2010) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Фев 17, 2012 4:05 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=405_1342971944.jpg) |
dripper |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Съб Сеп 24, 2005 3:30 pm Мнения: 10614 Местоположение: Варна
|
Да се изкажа и аз. Много ми хареса заглавието. Определено те пренася в друго измерение. Лична оценка 10/10.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Karigurashi no Arrietty (2010) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Май 29, 2012 8:53 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=12426_1365276874.jpg) |
bloodhunterr |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Нед Юни 24, 2007 9:43 am Мнения: 1419 Местоположение: None of your fuc*ing business
|
Но пък песента накрая беше дъ бест! Аз останах доволен от трогателната история.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Karigurashi no Arrietty (2010) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Мар 25, 2013 5:38 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=19035_1519329389.png) |
loader |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Съб Ное 17, 2007 1:35 am Мнения: 3675 Местоположение: Oro Jackson
|
bloodhunterr написа: Но пък песента накрая беше дъ бест! +1 Доста добро, релаксиращо филмче. Не усетих кога свърши и въпреки, че исках по-различен край и този е повече от задоволителен.
_________________ You heard it too didn't you?... | MyAnimeList The voice of the wind.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|