Akagami no Shirayukihime - Историята е с леко приказен привкус. Малко като Пепеляшка и когато я четох за първи път не знам защо реших, че е от онези истории за по един том(потенциал, който никога няма да бъде релизиран). Но след 1ви мангата придобива форма и жаживява собствения си живот. Героите се развиват(нещо, което рядко се среща в шожо), арта винаги си е на ниво, историята макар на епизоди в началото, по-късно се съсредоточава върху връзката между главните герои. За мен мангата е една от най-добрите в катеорията.
Dengeki Daisy - Това заглавие е доста известно дори в бг шожо средите. Започва добре и развива героите без да се натрапват много. Тук историята се разви сравнително бързо
. Много добро заглавие като цяло - арт -гууд, история - добре нагласена, не е мъчно за четене
Kara wa Tomodachi - сори excape ><, но дори на втория си опит не можах да изтърпя тази манга! След 10тия туист з 2 глави ми дойде
отново в повече. Предполагам, че ако си фен на шожо и не забележиш още в начаото ирационалните действия на героите, забързания плот и необяснимите случайности, може да се зарибиш, но за мен лично е абсурд да я дочета. (само за информация: стигнах до 8ма глава, на два пъти). Артът леко наподобява Bokura no ita е добър. Това е каквото мога да кажа положотелно
Karneval - Ми то си е жосей със засилено бишонен присъствие, така че любовни драми няма. Просто се наслаждаваш на биши до биши. Истоията макар, че има значение за цялото е на второ място след арта и "леко стериотипните" герои. -> значи трето място
Леко напомня на 7ghost. Като цяло - всяко себеуважаващо се момиче(съмнява за момче ) би следвало да оцени мангата. Един от фаворитите ми
Kisu yori mo Hayaku - Сетингът въобще не ми хареса в началото, но малко по-малко в следващите глави ми стана по-интересно. Все пак историята ми се струва, че има навика да тъпче на едно място. Все още не съм прочела всичко излязло, но няма шанс да стане моя победител.
Life - За Life съм съгласна, че не е типичното шожо. Когато го почнах не спрях докато не прочетох всичко излязло. Не толкоз защото историята е мега оригинална или особено смислена, ми защото толкоз гадости се случват на главната героиня, че почваш да се чудиш какво ще е следващото. Не успя да ме накара да се почувствам съпричастна на героинята, просто ми беше ужасно интересно какво ще стане по-нататък. Герои - 7, история - 6, арт - 10, наслаждение -10.
Natsume Yuujinchou - Това е още един фаворит. Анимето приключва преди толкова интересни персонажи да се появят. В мангата, отново, атмосферата е отпускаща, но задържа вниманието на читателя. Героите не се натрапват и епизодността не дразни. На 200% си заслужава четенето
Oresama Teacher - Тази манга я следя от сума време, но да си кажа само първите да речем 10-15 глави бяха много добри. Напоследък върви стремглаво надолу. Все пак е интересно и силно се надявам, историята отново да влезе в релси, но не особено вероятно :<
Shinobi Life - Доста време мина откакто го четох и не съм наваксвала. Като цяло ми хареса, но не успя да задържи особено вниманието ми. Героят нещо ми лазеше по нервите на етапа до който бях стигнала(някъде около 20 глава трябва да е).
Suki-tte li na yo - Ето това ми хареса. За съжаление са все още малко главите, за да отсъдя веднъж за вечността, но на този етап, главната героиня адски радва с краен непокизъм
Лично битка, ако може да има, е между Akagami no Shirayukihime, Natsume Yuujinchou, Karneval и Dengeki Daisy. Оставям избора си за по нататък, току виж някой се сетил да помогне за уживяването на темата