|
Дата и час: Сря Фев 20, 2019 2:54 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Neon Genesis Evangelion (есен 1995)  Публикувано на: Нед Юли 29, 2018 5:18 pm |
 |
Wind_Falcon |
|
 |
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8571 Местоположение: The Megastructure
|
То това е потенциала на Ева, че уж се опитва да им покаже среден пръст на otaku-тата, weeb-овете и die hard феновете.
Но не се получава като особено качествена художествена творба защото Ано самият е otaku №1, и това разбира се го ограничава изключително като творец.
Самият факт че е толкова популярно Ева точно сред тези хора (и то по начина по който на тях им изнася, а не както Ано иска), и не чак толкова сред останалата аудитория, ни казва че в някаква степен е провал и спрямо амбициите на автора, и по принцип.
То и с успеха на сериала, Ано малко се е взел за прекалено добър и "auteur", и определено при филмите го има осезаемия момент на self wankery/fart sniffing от негова страна, малко като при късния Миязаки (може дори да е директен influence, те нали са си дружки irl).
Oshii, Kon, Masaaki, Ryuutarou, Watanabe et al. >>>>>>>>> Anno.
|
 |
|
Заглавие: Re: Neon Genesis Evangelion (есен 1995)  Публикувано на: Нед Юли 29, 2018 9:14 pm |
 |
Wind_Falcon |
|
 |
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8571 Местоположение: The Megastructure
|
The Hollow Shrine написа: Той Е добър, виртуоз си е. Просто в това, което прави. Съгласен съм. Моето различно мнение е, че това което той прави като краен продукт не е чутовен шедьовър на всички времена, както някои (дори много) от феновете на Ева разправят. Иначе че си има собствен стил чрез който показва интересни идеи които имат дълбочина, смисъл, и заслужават внимание, има. Но не стига чак до статус masterpiece с тях. Категоризация различните творци нямат, само техните произведенията спрямо качеството им.
|
 |
|
Заглавие: Re: Neon Genesis Evangelion (есен 1995)  Публикувано на: Съб Дек 01, 2018 11:20 pm |
 |
velush |
|
 |
|
Завулон2 написа: ева е тъпо. за 95 може да е било нещо майндблоуинг но на тоя етап е тъп дженерик шит. Прав си, сега сме заринати със шедьоври (САО, Титаните, Академията), а тогава и рандом боклуците ни бяха впечатляващи! Поздрави за теб ! Апропо, Евата е зле и за 95-та ма това не съм ти го казал аз...
_________________ “Meanwhile, Ringmar, son of Throgmar, keeper of the Seven Keys of Fentoozler...”
MAL-list
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Neon Genesis Evangelion (есен 1995)  Публикувано на: Нед Дек 02, 2018 2:03 am |
 |
velush |
|
 |
|
Завулон2 Цитат: ех веебуше, няма как да знам как са били реално нещата 95та. Това в каква връзка, нима съм твърдял, че знаеш? Цитат: Нямам проблем да харесваш Евангджелиън Аз пък нямам проблем и да имаш.
_________________ “Meanwhile, Ringmar, son of Throgmar, keeper of the Seven Keys of Fentoozler...”
MAL-list
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Neon Genesis Evangelion (есен 1995)  Публикувано на: Нед Дек 02, 2018 8:19 am |
 |
Cha0s |
|
 |
|
Когато го изгледах беше ми зле и нямах енергия да пиша.
Каква беше тази глупост накрая с ръкопляскането, все едно еволюирал. Излязъл от състоянието си на затворен човек. Всичко е добре, до момента не видиш двете поддържащи роли от страна на момичетата. Едната е с мега егото и вижда всичко кристално за другите, но като стане дума за нея се превръща в стъкло. Изкуственото момиче, вижда абсолютно всичко и приема без чувства, даже не може да изпитва чувства. Тези двете нямаха никакво право да му ръкопляскат. Първо да си оправят техните баници, после ще поздравят другите.
Може да е от 95 година, това не оправдава че края беше глупав. Началото силно, края слаба ракия без салата.
Филмите не знам дали си заслужава да ги изгледам.
_________________ arghhhhhh
Качвайте си субтитрите отделно в сайтове за субтитри, че накрая и вие няма да си намерите буквите.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Neon Genesis Evangelion (есен 1995)  Публикувано на: Нед Дек 02, 2018 8:19 pm |
 |
Завулон2 |
|
 |
|
Wind_Falcon написа: Края е интересен с това че е експериментален, показва идеята си без стандартен наратив какъвто е анимето преди него и End of Evangelion.
Иначе какво точно се случва и феновете се заяждат един с друг до ден днешен, прочети малко за concurrency theory (май така му викаха) ако ти се занимава, макар че целия спор е силно безсмислен според мен.
Идеята е че 25-ти и 26-ти епизод се случват в главите (душите?) на героите (главно на Шинджи). Няма да стане така фалконе. мен ме ме вълнува мнението на "феновете", а само на хората които пишат тук и сега.
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|