Дата и час: Пет Фев 07, 2025 6:59 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: .: Nodame Cantabile :.
МнениеПубликувано на: Чет Окт 01, 2009 12:52 am 
Аватар

Изображение

Заглавие : Nodame Cantabile
Брой томове : 25
Статус : Complete
Година : 2002
Жанр : Comedy / Drama / Josei / Romance / Slice of Life
Сериализирана в : KISS (Kodansha)
Мангака : NINOMIYA Tomoko

Shinichi Chiaki е един от най-добрите пианисти в университета, където учи, а на всичкото отгоре е и невероятен цигулар. Но Chiaki не се интересува от това да свири на тези инструменти колкото мечтае за това някой ден да стане диригент. Chiaki, обаче, има някои дълбоки страхове свързани с презокеанските пътувания и се оказва "заклещен" в Япония. Именно за това започва да се пита колко точно би могъл да постигне в музиката, особено когато е подминат отново и отново от други, които смята много по-малко достойни за ученическа стипендия и слава.

Точно в един такъв тежък момент той среща Nodame, която е свободен, дори мръсен, дух, но който му напомня колко удовлетворяваща може да е музиката!

Автор: Kagome & CaBa

Link: http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?t=41156
-------------------------------------------------------------------------------------------

Лично аз бях изключително скептично настроена, когато започнах мангата, мислейки си, че ще е поредната драма....
За мое огромно учудаване се оказа, че историята въобще не е чак толкова тежка, колкото си я представях. Даже обратното, поднесена е с много интересен хумор, силни моменти, лека обстановка и разнообразни герои. Да, някои от ситуациите и препядствията, които героите трябва да преодолеят се повтарят на моменти, но в различни вариации..... Но, все пак, не е ли и в реалния живот точно така? Харесва ми комедията във връзката на Мегуми и Чиаки, както и това че се гради на емоциите. За музиката, която представят в мангата, няма да подхващам тема, то се подразбира. :)

Понеже по всичко личи, че мангата отива към края си, реших да пусна дискусия за нея.... любопитно ми е да видя какво мислят и други за нея....... Аз вече я водя в листата на любимите ми серии.....

Профил  

Заглавие: Re: .: Nodame Cantabile :.
МнениеПубликувано на: Пет Окт 14, 2011 10:23 pm 
Аватар

Прекрасен край. :ying: През цялото време си мислех, че арката с операта е доста безсмислена, но сега с последната глава
нещата се навързаха и останах очарована от това, че нашите герои вече са толкова уравновесени като характери и в живота :mrgreen:

Пак е пълно с простотии =)) но вече всички случки водеха към този красив финал :rose:

Доволна съм..... дори вече нямам нищо против, че нямаше сцени, които исках да видя..... така е доста по-добре..... с двата допълнителни тома (24-25) мангата завърши брилянтно, както се развиваше и през цялото време :idea: Май отива към любим джосей за мен........

Сега да видим как ще е следващата творба на мангаката :wow:

П.С. Ааааа, допълнителната история с Куроки и Таня ме накара да лежа няколко минути за да спра да се хиля :lol:

Профил  

Заглавие: Re: .: Nodame Cantabile :.
МнениеПубликувано на: Съб Окт 15, 2011 4:45 am 
Аватар

:hmm:
завършена манга
и то в толкова различен за мен стил, отдавна не бях чел
с удоволствие ще я погледна и ще пиша пак в темата :thumb:

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]