Заглавие : Kagijin Брой томове : 2+ чаптъра Статус : Ongoing Година : 2009 Жанр : Action / Fantasy / Sci-fi / Shounen / Supernatural Сериализирана в : Weekly Shonen Jump (Shueisha) Мангака : TANAKA Yasuki
Преди много години хората са имали магически ключове, които им дават сили. Хората с ключовете се наричани Кагижин и поради голямата сила която имали се създава конфликт между тях, който довежда до унищожението на света. Всичко бива потопено под море от пясък. Тсубане живее в пустинята със своите приятели. Той изравя артефакти заровени в пясъка от цивилизацията преди унищожението й и ги продава за да се изхранват. Но Тсубане е и доста търсен от правителството, защото преди 7 години той успява да избяга от тях малко преди да бъде изпълнена смъртната му присъда. В действителност те го търсят заради ключа който е в него. Тсубане иска да живее спокоен и свободен живот, затова и живее в опустелите и опасни пустини, но дали ще може когато правителството е по петите му?
На това ще му хвърля едно око, дано е добро и най вече да се задържи а не като другото от същия мангака Hitomi no Catoblepas, точно стана интресно и го спряха
_________________ Kenny Dalglish & Sir Alex Ferguson walk into a bar. The barman says "sorry Kenny, only over 18s in here
Мангата от двете излезли глави и oneshot-а изглежда обещаваща. Главният герой с този перчем ми прилича на излязъл от DB, но пък за това способността му ме радва. Умението да разсича абсолютно всичко, включително и фона на действието, ми направи добро впечатление. Има нещо иновативно, само да не претупат нещата, че целият потенциал ще се срине. Другото, което ми харесва, е смяната на главната героиня - тъмнокожата е някак по-екзотична ( за справка - oneshot-а ). Би ми се искало да се развият всички възможни способности, защото определено ще си заслужава да се видят Просто зависи до къде е планирано. Артът е хубав. Засега имаме клиширана история - добрите и лошите са показани, както и целите им, някаква евентуална любовна история се завързва, трагедийка и дай Боже задкулисни интрижки, не се прекалява с ечи и хумор, така че става за четене и разпускане. Не е върхът на сладоледа, затова не възлагам големи надежди, но може да стане.
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
Заглавие: Re: Kagijin
Публикувано на: Нед Сеп 06, 2009 4:20 pm
crazy_little_crow
Баси... Никой ли не го чете това Има яки битки, способности и пресонажи и няма разписали се... Новата глави ми хареса, особено в края... Тоя с ключалката на гърба ще е някакъв ненормалник, само да имаше нещо различно от голям меч... Напоследък този артикул често се стреща в шонените, поне един герой във всяка манга има такъв... Котета Какво друго да кажа... малката е голяма сладурана, особено с тез котешки оченца Очаквам и кака й да е толкоз добра в манипулирането на Тсубаме~ Горкият в какво се забърква... Определено мангата става интересна, да се надяваме следващите битки на Тсубаме да са по-дълги, ама с неговата способност малко трудно ще стане в директен бой...
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
Заглавие: Re: Kagijin
Публикувано на: Нед Ное 01, 2009 8:11 pm
CaBa
Модератор
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
А каджиджините бяха поне 50 на брой ( които могат с един удар да унищожават цели държави ) + разните генерали ( с огромни армии ) - потенциалът беше огромен~ Подкрепям напълно мнението на iRoNWill - напоследък толкова хубави манги изоставят по средата - да се молим за продължение.
В началото ни запознаха с историята - доста клиширана шоненщина, но пък развиваща се в интересен свят. След това се стига до също клишираните, но доста приятни за гледане (четене ;д) герои. Едно-две приключения, първи победен злодей, след това идва най-мощният Кагиджин, почти го бием и него.
Всичко започва да се оформя. Показват ни и главния злодей. Забравих да кажа, че преди това нашите вече са мамор-нали едно малко момиченце, така че всичко вече е 6. Вече всичко е оформено, историята, героите, битките... И изведнъж свършва! Е КАК, БЕ?!
Артът супер много ме кефеше и той, нагоре съм споделил останалото... Каката беше super hot и тя, няма как да я пропусна... И к'во, онея тръгнаха да търсят супероръжието и всичко свърши...
8/10.
btw май не можеше да има спойлери на първа страница, пък аз направо ревю съм направил, така че си турям мнението в спойлер таг.
едит: Уан-шотът:
Спойлера:
Е т'ва вече беше адското! Артът беше божествен, поне спрямо сериализираната манга. Не ме изкефи това, че бяха сменени героите (всъщност... дефакто в сериализацията са сменени, но аз ги гледах в обратен ред ) - Цубаме не приличаше на себе си, протагонистката беше друга (и впрочем, доста по-добра, за мен), но пък със сходно име - Чилда ; Джилда. Деджанира беше коренно различен, значително по-грозен и забил. А другото е история~
Няма да им простя ако не я продължат мангата обаче...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения