Дата и час: Вто Фев 11, 2025 12:10 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Желание/Цена
МнениеПубликувано на: Пет Апр 10, 2009 12:25 am 
Аватар

Днес изгледах Tsubasa Chronicle + ova-та и филма и ми хрумна идеята за тази тема:

Ако имате възможността да срещнете Yuuko Ichihara aka The Dimensional Witch, какво желание бихте искали тя да ви сбъдне и съответно каква "цена" бихте заплатили за него?

"We Are of Piece Always"
 Профил  

Заглавие: Re: Желание/Цена
МнениеПубликувано на: Пет Апр 10, 2009 1:33 am 
Аватар

Аз по принцип, като гледам какви хора ходят при нея, все си мисля, че бих искала сама да сбъдна каквото и желание да имам, цените които заплащат хората ми се струват пркалено големи, НО... Ако има едно нещо, кето бих искала от Yuuko и за което бих заплатила цената, това може би е... Нааааааааааааааааааааааайййййййййййййййййй-голямата библиотека на света. Сигурно звучи глупаво, но това може би е единственото нещо, за което бих заплатила цената. Тази цена, може би ще бъде най-скъпия ми предмет. Като мечката, с която спях като малка. Идеята е, че с тази мечка свързвам спкойствието като дете, защото като малка имах много кошмари(почти всяка вечер) и винаги взимах тази мечка, защото навремето беше по голяма от мен (на размер нали) и ме успокояваше. Така, че за цялото написано на хартия знание и приключения на света, това може би ще е най-тежката и все пак най-поносимата за мен цена.

Не знамдали това беше много смислено :hmm: ... карай.

The butterfly flies away in the night!
How could it move with wings so big and bright?
I long to ask if its life is free!
The answer is bright-colored wings smiling with glee.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 10, 2009 10:42 am 
Аватар

От чист опит знам, че когато сам си сбъднеш някое желание удоволствието е много по - голямо отколкото, ако някой ти го изпълни.
Затова желание: Всички мои познати и приятели да са живи и здрави (особено някои), да им се случват все хубави неща и да са много щасливи (особено някои).

За това желание давам всичко като цена.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Апр 10, 2009 11:32 am 
Аватар

Тази тема ми напомни за една реплика от един тъп американски филм:
Първо правило когато сключваш сделка с дявола: Недей!
Знам че звучи тъпо, но е много правилно. Желанията, които имаха към вещицата не бяха нещо, което да можеш сам да постигнеш току така. Цената съответно също. Да ти умре любимата или да живее, но да бъдеш изтрит от паметта й. В случая цената се определя от желанието и като си помисля, че желанието е нещо недостижимо, направо се ужасявам каква би била цената! А по-лошото, че ако желанието е да се спаси наистина живота на близък, то тогава може и да приема цената, колкото и да е ужасна. Сега изключвам естествено тъпи желания от рода на: нов телевизор, компютър, кола, неща които по принцип човек може да си купи. Или пък тъпи желания от рода на: искам да съм господар на света, искам вила на Хаваите, или да съм собственик на Microsoft. Ако ще искам едно единствено нещо от вещицата и ще трябва да заплатя съответната цена, в едно съм сигурен, много ще внимавам какво си пожелавам и няма да ми излезе никак евтино.

МнениеПубликувано на: Пет Апр 10, 2009 4:03 pm 
Аватар

-Да и стана един от помощниците й, горкътъ Юуко само бачка, а няма кой на нея едно желанийце да й изпълни.

-Нема плащам нищо бря :-0 , предлагам робски труд, пък и да си плащам за него.

A true man knits his own destiny...
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Апр 11, 2009 8:35 am 
Аватар

Чесно казано, мисля че и без нейното вмешателство или на който и да е друг ние все пак плащаме цената за желанията си. Може би някои не са го изживяли все още в такъв голям мащаб, но това е факт. Ето ви един най-простичък пример:
Жениш се - получаваш семейство и сигурност, губиш свобода.
Обикновено нещата така се получават, че цената и продукта са равностойни. Не бих казала, че цената понякога е прекалено висока. Все пак, за да се запази баланса трябва да има и цена : )

МнениеПубликувано на: Съб Апр 11, 2009 8:57 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

AnFelly написа:
Може би някои не са го изживяли все още в такъв голям мащаб, но това е факт.

ФАКТ, определено. И една от основните философии на анимето... както стана популярно от FMA - touka kouka/еквиваленто висока цена.
Няма нещо, за което да не си плащаш в тоя свят, независимо знаеш или не. Невъзможните неща изискват и плащането на невъзможните цени.
Друго нещо обаче, което каче ли остава незабелязано... Дименсионалната вещица не изпълнява желания - тя просто помага да могат да се изпълят от самите хора....

Ако трябва, да пожелая нещо, вероятно това ще е - спокойствие. А ценаа... нз дали бих се съгласил да я платя и не мога да предположа каква ще е :]
В други условия, бих пожелал - възможност. Възможността да достигна безсмъртие... но пак, зависи от цените и курса на живота в междусветовия пазар :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Апр 11, 2009 2:07 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Ммм в анимето цената, която се плащаше не беше задължително да е от същото значение за този, който я плащаше като това, което получаваше. Демек за някое страхооотно голямо желание цената, която заплащаш (на вещицата) може да е нещо, което за теб лично да е без никаква стойност. Разбира се де факто това не е всичко щото примерно ако станеш безсмъртен ще трябва да си "платиш" за това, че цяла вечност ще живееш. Аз лично с удоволствие бих "платил" такава "цена". Идеята ми е, че нещо без значение за теб може да се окаже от огромно значение за някой друг. Това е и другата мисъл в анимето/мангата освен тоука коука.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]