|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 7:21 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 10 мнения ] |
|
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: MPD-Psycho Публикувано на: Пет Фев 27, 2009 9:41 pm |
|
Mephisto |
|
|
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 1:01 am Мнения: 2112 Местоположение: Plovdiv, Bulgaria
|
След 4 месеца очакване най-после единият от доставчиците проработи и заедно с последния волюм на Монстъра ми дойде и новото ми завоевание, а именно : MPD-Psycho (Multiple Personality Detective Psycho) Tajuu Jinkaku Tantei Saiko Малко общо инфо за мангата: Plot Summary: A detective, suffering from multiple personalities, takes on a string of cases involving gruesome murders that eventually leads to a connection with him and the mysterious Gakuso organization. Малко инсайд превю: Препоръчвам поредицата силно. Дотук има следните неща от нея (от vol 2 нататък): На сайта на издателя DarkHorse можете да прочетете за комикса и да видите цени. Аз лично не си падам по хорър изцепките с много кръв, но в тази манга има не само намек на заплетена история, но и най-важното - психологически лабиринт, който не е само за главния герой. Мангата е строго препоръчана за 18+ читатели. Може би сте я чели, а може би едва сега разбирате за нея. И в двата случая - това е темата за въпроси и коментари.
_________________ One has to conquer nothing but himself.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: MPD-Psycho Публикувано на: Съб Фев 28, 2009 10:28 am |
|
IvanTheChemist |
|
|
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:01 am Мнения: 1817 Местоположение: Между тъканта на лабиринтите, пада се в Надежда-2
|
Аз я чета, ама още съм в началото. Аман от коментари "Аз ще я изчакам да свърши". Мангите излизат, ако са добри и свършват, ако са лоши. С малки изключения на мангите, които наистина си струва историята. Shin Angyo Onshi примерно. Ама да виждате Наруто, ОП и Блийч да свършват? Мангата мачка, прилича на кръстоска между Death Note (през погледа на L,M,N или каквато си харесате буква) и Change 123 (заради MPD-то).
_________________ I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".
Perfect-Blue написа: Щото в българия сеирджии и даващи акъл много, ама участници малко. My anime and manga list
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: MPD-Psycho Публикувано на: Съб Фев 28, 2009 12:29 pm |
|
Nocturno |
|
|
|
Принципно си прав. Има го момента, че що се отнася до този жанр аз също предпочитам серията да е завършена. Иначе се губя в сюжета заради дългите паузи между главите и многото други заглавия, които чета междувременно. Започвах я преди време ама ми се стори излишно кървава и я зарязах, поне засега . П.П. Готина колекция
|
|
|
Заглавие: Re: MPD-Psycho Публикувано на: Съб Фев 28, 2009 12:33 pm |
|
IvanTheChemist |
|
|
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:01 am Мнения: 1817 Местоположение: Между тъканта на лабиринтите, пада се в Надежда-2
|
Ами, не знам за губенето на сюжета, ама следя точно 100 заглавия и една част от тези, които съм завършил ги следя още от когато са били онгоуинг. То тръпката е да усещаш "да клиф хангер" всеки път щом завършиш глава .
_________________ I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".
Perfect-Blue написа: Щото в българия сеирджии и даващи акъл много, ама участници малко. My anime and manga list
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: MPD-Psycho Публикувано на: Съб Фев 28, 2009 3:19 pm |
|
Mephisto |
|
|
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 1:01 am Мнения: 2112 Местоположение: Plovdiv, Bulgaria
|
Да, има бая кръв. Да, наистина е тормозещо да чакаш следващия волюм да излезе. Но когато става въпрос за манга на книга, а не онлайн, си заслужава.
А и не мисля, че щом е хубава трябва да е ongoing forever. Аз лично се сещам за поне 4 заглавия, които са завършени и са гениални.
Препоръчвам да прегледате ревютата в сайта на даркхорс, за да добиете представа дали отделните волюми са следващи се, или отделни случаи.
Поздрави за хората, които не четат тази манга само заради изцепките с убийствата и многото крайници и кръв. Най-важното е вътрешната борба в главния персонаж.
_________________ One has to conquer nothing but himself.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Страница 1 от 1 [ 10 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|