Дата и час: Чет Яну 30, 2025 10:00 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 3 [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: XXIX Летни олимпийски игри 2008 - Китай
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 1:27 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение
    ИзображениеReferents: http://bg.wikipedia.org/wiki/Летни_олимпийски_игри_2008 + http://Images.GooGle.com
    XXIX летни олимпийски игри (кит. 二零零八年北京夏季奥运会) ще се проведат в Пекин, Китай от 8 август до 24 август 2008 г. Това са първите олимпийски игри, които ще се проведат в Китай.
    ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеНадпреварите по футбол, плуване, ветроходство и други спортове ще бъдат в съседни на Пекин градове. Церемонията по откриването ще започне точно в 08:08:08 (15:08 Българско време) вечерно време на националния стадион на Пекин. В китайската култура числото 8 се асоциира с просперитета и вярата.

ИзображениеЗа пръв път на игрите ще участва и паралимпийски атлет с двигателно увреждане, което е един вид революция в олимпийското движение. Южноафриканката Натали ду Тоит, която има пет златни медала от паралимпийските игри в Атина през 2004 ще участва на олимпиадата в Пекин въпреки, че левият ѝ крак е ампутиран.

ИзображениеТалисманите на олимпиадата носят общото име Фува (на китайски:福娃; на английски: Fuwa) и са избрани на хилядния ден преди започването на игрите . Всеки един от талисманите има свое име и заедно символизират петте елемента на китайската философия, но също така и петте олимпийски кръга. Петте човечета представляват риба, панда, огън, тибетска антилопа и лястовица. Имената им са Беибеи (Beibei), Дзиндзин (Jingjing), Хуанхуан (Huanhuan), Инин(Yingying), и Нини (Nini). Когато имената им се съберат в едно изречение се получава Běijīng huānyíng nǐ (Пекин те приветства).
Изображение

Изображение Комитета по организиране на олимпиадата през август 2006 обявя, че са приготвени около 7 милиона билета са всички спортни събития и церемонии.
Изображение На 26 юни 2005 е обявено мотото на олимпиадата - Един свят, една мечта
Изображение През май 2007 започват строежите на всички 31 олимпийски обекта.[13]. Китайското правителство също така инвестира в укрепването и възстановяването на 6 обекта извън Пекин и 59 тренировъчни центрове.
Изображение [url=http://bg.wikipedia.org/wiki/Летни_олимпийски_игри_2008#.D0.9A.D0.B0.D0.BB.D0.B5.D0.BD.D0.B4.D0.B0.D1.80]Календар на събитията от Википедия[/url]
Изображение България ще участва в следният състав: http://bg.wikipedia.org/wiki/България_на_Летните_олимпийски_игри_2008
    ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ОЩЕ много информация можете да намерите във [url=http://bg.wikipedia.org/wiki/Летни_олимпийски_игри_2008][{(WIKIPEDIA)}][/url]

Какво мислите за тазгодишната Олимпиада?
Ще я следите ли?
Как очаквате да се представят нашите?
До колко сте заинтересовани от това традиционно световно спортно събитие?
Какво очаквате от домакините, като представяне и изнасяне на събитието?
Тренирали ли сте някой от тези спортове, или поне играли ли сте ги на Nintendo mt999dx video game? ~:>

Темата е отворена за коментари и е съставена за цялостно коментиране на Олимпиадата.
За конкретното й представяне по българска телевизия, посетете темата в разделът за телевизия, музика и кино...
За заплахите отправяни от терористични групировки, моля посетете темата в раздел Лафче
Аз лично вече едва дочаквам да стане 15 часа и да се насладя на вярвам страхотното изпълнение.. по принцип от олимпиадите са ми най-интересни отквирането и закриването xD Но тази година може и да е различно, ако някой/нещо ме мотивира да ги гледам повечко...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 2:23 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

WOOOT Какво е СИНХРОН :wave:
красотааа.. тоя опенинг е простооо .. пиша без да гледам ..щот не моа отделя поглед... тва се очакваше де.
А на живо кой знае кво е *O*
Искам по-голям монитор дея~

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 2:33 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
RESPECT
WIN!!11!!11 отвсякъде!!!

:wave: :wave: :wave: :wave:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 4:50 pm 
Аватар

Кво беше тва е =О Кви бяха тия морските костюмчета от наще - нещо бяло, зелено, червно не можаха ли да си ушият .. омг >.<
Иначе бяхме баш пред братушките, еййй все при тях бе xD

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 4:58 pm 
Аватар

Де е ш*бания ни президент. Толкоз ли не успя да си надигне широкото туловище и да се домъкне поне да уважи наще.

Инъче много ми хареса представянето на игрите. Браво на китайците.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 5:55 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Възхитителен оупънинг :wave: Надмина очакванията ми многократно :D , сега сме в очакване на олимпийският огън :wave:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 7:08 pm 
Аватар

лол беше нещо невероятно...синхрон отвсякъде... :shock: :shock: :shock: музиката хореографията настроението всичко беше просто върха!!!! :ave: :ave: :ave: :ave: :dancing:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 13, 2008 11:40 pm 
Аватар

аз къде да видя целия опенинг сега че ми попаднаха някакви култови снимки от представлението
(вече си го открих - замунда)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 14, 2008 12:30 am 
Аватар

Отвратен съм от БНТ! Показаха само финала на фехтовка със рапира и шпага, сабята я заебаха тотално! И за бога, как може китаец да спечели на индивидуално сабя, когато тия дебили имат спортна фехтовка в последния половин век? И да няма руснак в челните 3? Просто безобразие...

А българите го духат и ме дразнят... на миналата олимпиада имахме доста по-добри резултати, особено за сабя...

ПП: Сри, не прочетох внимателно първия пост. Здраве, не е като само да съм псувал БНТ...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 14, 2008 2:02 am 
Аватар

EPIC OPENING!! просто китайците определено са най-епичните типове

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 14, 2008 9:02 am 
Аватар

Откриването много ме впечатли... е,това все пак са китайците си помислих ...ама вчера разни работи казаха по тв-то...че светлинното шоу било предварително заснето, а малкото момиченце всъщност е пяло на плейбек... ама както и да е

nem13 написа:
Отвратен съм от БНТ! Показаха само финала на фехтовка със рапира и шпага, сабята я заебаха тотално! И за бога, как може китаец да спечели на индивидуално сабя, когато тия дебили имат спортна фехтовка в последния половин век? И да няма руснак в челните 3? Просто безобразие...

А българите го духат и ме дразнят... на миналата олимпиада имахме доста по-добри резултати, особено за сабя...

ПП: Сри, не прочетох внимателно първия пост. Здраве, не е като само да съм псувал БНТ...

е,сега това все пак е БНТ ти какво очакваше :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 16, 2008 10:05 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

ЗЛАТО при жени - гребане- РУМЯНА НЕЙКОВА...
До 1000м на втора позиция и после издърпа на 500м преди финала една лодка преднина пред другите :wave:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 16, 2008 10:10 am 
Аватар

:wave: ....сега само й Данчо да ги накаже за грешките им миналата олимпиада и ще мога да си отдъхна....

A true man knits his own destiny...
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 16, 2008 10:52 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
ПОБЕДА!!!!!
БРАВО РУМИ!!!!!
:wave: :wave: :wave: :wave:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 16, 2008 11:02 am 
Аватар

куааа още се съвземам от победата на Румяна Нейкова :( толкова е трогателно и тържествено когато чуеш българският химн!Браво на тая жена, най-накрая успя.

А бедничките ни волейболисти :? жалко замомчетата, тия италиянци ни разбиха :?

едит:искам да кажа нещо за откриването на игрите. Беше наистина уникално, дори пуснах сълза, много тържествено. но бива ли такава излагация с тия костюми на нашите :? верно повечето страни ги бяха облекли като морски пехотинци ама защо и ние трябваше да сме част от тях :? Вместо нещо свежо те....пф

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 3 [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]