Дата и час: Пет Фев 07, 2025 7:07 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: внос на лицензирана (и преведена) манга
МнениеПубликувано на: Вто Апр 22, 2008 8:11 pm 
Аватар

Има идея да се започне внос на манга от една верига книжарници.
НО - това това още е съвсееем съвсем бебе идея, защото нещата опират до търсенето и предлагането.
Значи - има ли заинтересовани от преведена на английски манга, коя и какви пари са намесени.

Аз лично съм заинтересован и си купувам по 22 лева Air Gear-a , на същата цена, която го намерих и в румънска книжарница. Оригиналната цена е 10тина долара, което означава, че почти двойно плащам томчето. Обаче аз съм единичка, взимат ми я по поръчка и е на принципа "плащам си за удоволствието - ако ща" .
Превърне ли се това в бизнес, цената веднага ще падне надолу.

В разрез на почти всички търговски правила, предлагам да позадвижим тази търговска ниша. Ако сме много можем да избираме кои серии да внасят, можем да се пазарим за цената - от тази верига ще печелят, но пък ние ще си имаме любимите манги в ръце, а не само пред компютъра :) . Много е деликатен въпроса, защото опира до пари, но аз поне съм склонен да си затворя очите, защото става въпрос за моя страст и хоби. Канят ме на консултация. Ако гледате на нещата , как мен и споделяте моето небрежно отношение по въпроса с парите (демек няма за нас :lol: ) ви предлагам да вземете отношение в темата и да дискутираме различни манги, манги-списания, цени и тн.

Защото ако оставите въпроса само до мен, утре като нищо може да има "само" One Piece, Berserk и Naruto :P :lol:

p.s. айде и Блич, от мен да мине :P :mrgreen:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 22, 2008 8:20 pm 
Аватар

Аз съм навит- заради арта бих си купувал Air Gear и ще се зарадвам адски на Hellsing vol.9+ (както и vol.8 ).

А какъв е точно въпросът ? И внимавай да не преминеш към графа "реклама" ;)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 22, 2008 8:25 pm 
Аватар

Въпросът е за тези, които са по наясно от мен - какви пари и какво се търси. Аз също имам представа, но трябва ли да се взима нещо, само защото е популярно и модерно за четене? Трябва ли всичко да започва и свършва с "Naruto" и "Bleach" ?
Лично аз викам не. И тогава какво друго ни остава :) .

п.п. изрично подчертавам, че аз косвено или буквално няма да взема нито една стотинка за цялата тази работа. Тоест не може да влезе в графа реклама, след като аз не съм облагодетелстван :)

п.п.п. търговеца в мен крещи, че съм идиот :lol: но нямам нито време, нито пари, нито сигурност, че да се захвана лично с такава дейност

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 22, 2008 8:33 pm 
Аватар

То само Наруто, блиич, берсерк и квото там другото да ги има е напълно достатъчно за начало. Има предостатъчно мераклии, а с появата на популярните неща ще се задвижи и въпроса за другите. Нормална цена за бг пазара на една книжка която струва 10 долара иначе ми се струва 10-15 лв. В момента с доставки ако си поръчваш повечко книжки(от типа на 10на) толкова излиза като се раздели, което значи че е приемливо.
Виж да могат да се осигури някое и друго списание в приличен тираж и редовно всеки брой да го има ще е хубаво, ама.... тук дори не мога да почна да гадая доколко трябва човек да се оръси :?
Колкото до заглавия: освен споменатите и някое по популярно шожо или бишонен тип. Нещо тип DN Angel, Tsubasa Chronicles, xxxholic (направо ориентация към класиките на Clamp ^^)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 22, 2008 9:02 pm 
Аватар

Аз съм за, поради простата причина че няколко манги съм започвал и съм ги зае... защото не ми се кьорави пред компа. Пък и си е друго да си го държиш в ръчичка. Парите поне дори в тези граници (20-25лв)ме устройва перфектно. А за София ли става въпрос

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 22, 2008 11:25 pm 
Аватар

Цяла България :) ...еее почти де :lol:

п.п. става въпрос за волюми, впрочем ... не че не се сещате сами мхм :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 23, 2008 7:30 am 
Аватар

Хммм... Вярвам че всички знаете че в София вече има такъв магазин, но го зареждат много непрофесионално и с лоша манга....Също зареждат когато им падне :evil: Не че не са в центъра на София, но да биеш път и после да ти кажат нещо от типа "Неее няма манга и фигурките ти, ти кво искаш, специално за теб ли да зареждаме?"Мисълта ми е-отношението към това начинание да бъде изцедено от всякакъв кмерсиализъм и да се отнасяме с любов и грижа към фена,както и към мангата и фигурките! :wink:
Иначе съм навит!
А относно магазина, който не го знае да ми напише едно лс, за да не правим реклама :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 23, 2008 11:53 am 
Аватар

Подкрепям мнението на faye. Започне ли се с най-популярните "Naruto, Bleach, особенно ONE PIECE :blush: ) ще се зароди една начална минатюрна пазарна ниша, а вече от там е въпрос на време търсенето на нещо "по-различно" да доведе до предлагане на това нещо :wink:
Друг е въпроса че примерно One Piece е оувър 9,000 тома :lol: и дори по 10 лева да се продава томчето пак за всички излезнали volumes пак ще трябват ааааадски много пари от редовия читател... за това мисля че напърво време трябва да се започне с Bleach с оглед факта че томовете са една идея по-малко, популярността е най-голяма (може би) в България и ще е по-достъпен за начало на пазара :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 23, 2008 12:11 pm 
Аватар

:D Искам един магазин за манга в ПЛовдив по възможност да продават Bleach :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 23, 2008 1:58 pm 
Аватар

toporas написа:
Друг е въпроса че примерно One Piece е оувър 9,000 тома :lol: и дори по 10 лева да се продава томчето пак за всички излезнали volumes пак ще трябват ааааадски много пари от редовия читател...

кви 9000? 51 тома са излезли а 18 са лицензиранни и се продават на английски

Every fight is a food fight if you're a cannibal
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 24, 2008 8:21 am 
Аватар

И според мен трябва да се почне от по-известните неща, а после разни други заглавия да се внасят ;) Тук фенщината избива в мен и подкрепям faye за Кламп-ските манги и по-специално Холик и Тсубаса :drop:
А щом за по 10 долара, значи към 10-15 лева е прилична цена ;)Бтв, може ли на ЛС името на магазина, че ми е интересно, пък да не правим реклама... ^^;

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 24, 2008 5:05 pm 
Аватар

първо искам да говоря с тях, да видим какво ще измислим, после обещавам да пратя лс на тези от вас, на които им е интересно

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 24, 2008 9:19 pm 
Аватар

Брой ем и мен за ЛС :mrgreen:
фаранар, сеш ли се че 18 X 15 = 270 лева. Пък 51 дори по 10 кинта парчето... тва исках да кажа, трудно ще се прокара наведнъж...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 24, 2008 11:27 pm 
Аватар

Наведнъж на всекиму ще приседнат :?
Аз мисля, че е хубаво в началото да се почне със завършени, кратки (около 5 волюма макс ) манги, за да може хората да видят нещо завършено. Защото едно е както сме свикнали ние да четем каквото ни падне, независимо до къде е преведено , колко голямо ще е ... но аз още помня как при мисълта да прочета нещо 400+ чапъра ми ставаше лошо :D Демек трябва да ги тренираме хапка по хапка, ако искаме хора да се включат , освен безнадежните отакута :P :P :P

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 25, 2008 11:45 am 
Аватар

my point exactly :)

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]