|
Дата и час: Вто Фев 11, 2025 11:39 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ~RahXephon ~ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Фев 19, 2008 4:01 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=7106.png) |
Сейбър |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Сря Фев 21, 2007 1:37 pm Мнения: 775 Местоположение: Пловдив
|
![Изображение](http://i.data.bg/08/02/19/818090_orig.jpg)
Заглавие:RahXephon Вид :ТВ 26 епизода Година : 21.01.2002 до 10.09.2002 Жанрове: Извънземни , Конспирации , Мека , Военно , Трилър , Драма, Романс, Студия : BONES
През 2012 Токио е нападнат от организацията "МУ". В този момент Ayato Kamina е просто нормално 17 годишно момче. Неговия баща е починал , майка му работи за правителството. Единственото останало от света е Токио , а населението на планетата наброява едва 6 милиона .(дали това наистина е така) . Един ден докато пътува с приятели за училище Токио бива нападнат отново (но от кого ?) . Докато бяга из руините среща странна жена която видимо го познава и изглежда има чуства към него (коя е тя ) ( какво става подяволите ) ( защо света се разпада) . Появява се и робот който странно защо може да бъде оправляван единственно от него ....
Незнам но определно е трудно да се направи резюме на тази история . Толкова дълбок сюжет с такава мистерия и обрати ... Бих казал че има прилики с Евангелион но Евангелион е като български вариант на някоя сръбска песен .... Историята хваща още от първите минути и учудващо ме задържа 26 епизода без прекъсване ... (лъжа още съм на 24 ) . Ами виждам , че и в анидб не са се справели много много с резюмето , така че просто го гледайте ... ще бъдете очаровани ... Anidb от мен[/color] [/url] - Релиза е Дуал Аудио Аниме ОбсешънДайте сега тука да обсъдим анимето подобаващо ... Аз ще дам пълното си мнение след 1 час когато го приключа надявам се края да не ме разочарова ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) ПП: Края беше странно хубав
Последна промяна Сейбър на Вто Апр 15, 2008 1:05 am, променена общо 4 пъти
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Фев 19, 2008 5:11 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4751_1385840017.jpg) |
K.Mitrev |
Pugnus Dei |
Регистриран на: Вто Авг 08, 2006 7:48 am Мнения: 1909 Местоположение: София
|
О, една от любимите ми Меки, мисля че Ксефон беше втората или третата ми мека. Крайно очарован останах след първите няколко епизода. Едно наистина страхотно аниме, с дълбок сюжет и мистерия. Заслужава си задължително гледането.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Мар 12, 2008 8:06 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=7106.png) |
Сейбър |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Сря Фев 21, 2007 1:37 pm Мнения: 775 Местоположение: Пловдив
|
Spokesman Of Madness написа: Адски добро!Много съм доволен.И ОП е много добър.В момента си въртя песничката ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Хемпшир мега супер дупер рулз ще ми остане завинаги една от любимите ...
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Мар 12, 2008 10:24 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=5046_1230471828.gif) |
Spokesman Of Madness |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 10:43 pm Мнения: 2496 Местоположение: In the world oф bullshits
|
Бтв издърпах си го анимето от твоя линк дето си дал.Качеството е супер и английския дуб е жесток!Само като чуя Quin как казва "Ra-ra?" и вечната въпросителна интонация в гласа и и падам под масата от кеф!
Та мерси за линка!
_________________ Fuck this shit...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Мар 13, 2008 12:25 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4724_1349864918.png) |
Pres |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
Нямаше ли такава тема ? Помня, че съм писал. И все пак добра работа, че си го качил, обаче един линк към темата във Връзки би било по-добре ^^
RahXephon ще си остане едно от любимите ми анимета, историята е завладяваща, атмосферата е страхотна, героите са естествени, има много повече Sci-Fi от подобни заглавия, което на мен много ми харесва, дори съм чел из интернет за подобни технологии на представените от меките
Гледал съм го и на японски, и на английски, и английският дъб не е особено сполучлив, но все пак е на по-добро ниво от повечето на пазара
Филмът обаче като че ли ... не знам, изгледах го веднага след сериите и не ми подейства по същия начин, краят обаче беше малко по-интересен, но всичко се разви твърде бързо и може би за тези, които гледат първо филмите, а ако им харесат продължават със сериите, ще е малко трудно да разберат точно какво става и да бъдат въвлечени в историята.
И и тук, както в "големите" заглавия от fantasy/sci-fi жанровете като основна движеща сила на света е избран "елемент", който е част от живота ни, в Sousei no Aquarion това е светлината, до колкото помня, в Erementar Gerad - приятелството, при Demonbane нещо не схванах на какво се набляга ;] както и да е ; Heroic Age е "вярата" или нещо от този сорт, в Evangelion е душата, Ryvius - чувствата, RahXephon - музиката. И неслучайно филмът се нарича "Harmonic Convergence", хармонията е тази, която поддържа и крепи света.
p.s. с този първи пост казвам своеобразно "i'm back", отдавна май не бях писал с изключение на една нощ, след която нямах контролни ;]
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Мар 16, 2008 2:08 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6319_1693147043.png) |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Сюжета ми изглежда странен, но след мненията на @lzpreslav и @GoDSmAcK съм надъхан да го гледам. Дано не остана разочарован
пп. То ще ми бъде 333тото аниме о.0 ^^
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: ~RahXephon ~ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Фев 28, 2009 11:09 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=12169_1414527044.gif) |
nozo |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Най-накрая го изгледах, че бях на 2 еп от година и нещо ![Embarassed :blush:](./images/smilies/icon_redface.gif) и просто не разбирам защо, анимето е просто невероятно, а аз Mecha не гледам. Отдавна не ми се беше случвало аниме да ме "хване за гушата"- да ме издигне, да ме забие в земята, да ме тормози 20 и няколко епа и след края просто думите да липсват. Ето това е една от причините да гледам аниме ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) История, атмосфера не съм красноречив за това казвам: гледай и ще разбереш OST-то няма да го коментирам, просто трябва да се чуе, както е споменато по-горе За филма ще кажа само, че края беше по-добър за мен и за разлика от много други TV-та е една превъзходна добавка към основното меню коментар №1000 и то за какво аниме
_________________ Kenny Dalglish & Sir Alex Ferguson walk into a bar. The barman says "sorry Kenny, only over 18s in here
![Изображение](http://store.picbg.net/pubpic/F6/A2/8a495b68ab68f6a2.gif) ЕФЕКТА ОТ МАНГА Е ПОЧТИ СЪЩИЯ http://myanimelist.net/profile/nozo
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: ~RahXephon ~ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Мар 13, 2009 7:16 pm |
![Аватар](http://i59.photobucket.com/albums/g294/triviumrull/Profiles/ChaozAvatzz.jpg) |
Karibdus |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 1:36 am Мнения: 3340 Местоположение: MetalLand
|
Bleed4me написа: Темата е разчистена след това невероятно фиаско дето се разига тук. Нека темата си остане дискусия само за RahXephon. (и говоря все едно не участвах в опропастяването на темата... I'm the worst) Поне 1 мое мнение да беше оставил ... аниуей... анимето г/д става ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ама който не го е гледал не е загубил много х) ... много объркваща (безмислена история) и тн.... иначе като арт и графика ...
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|