|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 3:25 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Аниме Съд: Виновен ли е Лулу? (Code Geass) Публикувано на: Вто Дек 25, 2007 8:10 pm |
|
Morri D'in |
Masaka?! |
|
След темите Zero VS Kira и Аниме Съд: Виновен ли е Ягами (Death Note), мисля че е време да пуснем една и за Лулу. Тъй - Lelouch Lamperouge... (което си нямам как се превежда точно на Бг) Лулу се сдобива с Гиас и иска да свали властта на Британия. Но защо? За да могат хора като неговата сестричка да могат да имат равни права с другите; защото той е против твърдението на баща си 'силните оцеляват'. Как се опитва да постигне това - с убийства на политически лидери, бунт, въоръжена съпротива. //Да не говорим какво мазало стана при инцидента с Юфи, но да кажем, че това беше намеса на съдбата и режисьорите... >_< Оправдани ли са неговите действия? Целта оправдава ли средствата? Дали само използва японските граждани като средство за постигане на целта си или наистина е съпричастен към каузата им? Виновен ли е Льольо?
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Дек 25, 2007 8:41 pm |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Ебати аз пък си обърках вота и натиснах за "ДА", а трябва да е "НЕ"
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Дек 25, 2007 10:17 pm |
|
faye |
|
|
|
Война.. Терористи, убиване в името на Япония и т.н щеше да има да, но жертвите нямаше да са от подобно естество. Като лидер на Рицарите Лулу поема и оотговорност за хората си(за тяхната смърт) и вината, когато противниковите отряди умират, независимо дали е дирекно от него убити или от някакъв произволен подчинен. Надали много се е целил като избира местата за атаките си така че да няма цивилни, където ходи. Като всеки лидер, това което вижда е шахматната дъска пред него.
Че е избил хиляди хорица е ясно тук няма какво да се казва, но дали е виновен за тази работа(т.е дали е оправдал жертвите) е нещо което тепърва следва да разберем.
Убиване-За отмъщението си и Нанали=виновен
Убиване- победа над извратените британски политики=невинен
Друг е въпроса, че "отмъщението си и Нанали" и "победа над извратените британски политики" могат да се застъпят(Това и се случва до момента, когато Нанали е отвлечена)
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Дек 25, 2007 10:32 pm |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Значи трябва да изясним какво означава да убиеш. Райто например директно убива. Той си дава ясна сметка и съвсем предмарено убива даден човек. Лулу си е лидер. Това че умират хора в следствие на неговите решения не го прави убиец. Освен това не може да се знае дали ако не беше той нямаше да има повече жертви. Ако беше станал иначе бунта можеше британците да ги изтребят всички наред и да направят контрационни лагери или нещо от сорта ала нацистка Германия. Знае ли човек В крайна сметка каквито и да са истинските му цели той даде надежда на цял един подтиснат народ и е възможно да е спасил много хора благодарение на това.
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Дек 25, 2007 10:42 pm |
|
faye |
|
|
|
Safiir написа: Значи трябва да изясним какво означава да убиеш. Райто например директно убива. Той си дава ясна сметка и съвсем предмарено убива даден човек. Лулу си е лидер. Това че умират хора в следствие на неговите решения не го прави убиец. Освен това не може да се знае дали ако не беше той нямаше да има повече жертви. Ако беше станал иначе бунта можеше британците да ги изтребят всички наред и да направят контрационни лагери или нещо от сорта ала нацистка Германия. Знае ли човек В крайна сметка каквито и да са истинските му цели той даде надежда на цял един подтиснат народ и е възможно да е спасил много хора благодарение на това.
напълно съгласна
Но винаги на края на война губещата страна ще е виновната(тази която е убивала напразно), затова сега Лулу трябва и да спечели освен всичко друго. До 23 епизод Зеро и Лулу вървяха заедно(целите съвпадаха), но сега във втори сезон предполагам ще има конфронтация точно в този аспект.
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Дек 25, 2007 10:51 pm |
|
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Тогава ша пуснем нова анкета...
И ще сравним разликите... нещо от тоя сорт...
Та - ми човека е доста голям егоцентрик и е бая себичен и нз от къв зор тръгна срещу Британия като не живееше лош живот със сестричката си.
Общо взето го води жаждата за мъст до момента с Юфи. След него спомена, че така е оакал нещата, че изпитва задължение към японския народ. До този момент според мен само ги ползваше да постигне отмъщението си.
Тъй че засега не мога да определя еднозначно.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Дек 25, 2007 11:04 pm |
|
Aspirin4o |
|
|
Регистриран на: Чет Юли 05, 2007 9:28 am Мнения: 4552 Местоположение: Manchester, United Kingdom
|
Safiir написа: За какво да е виновен? Той освен войници други не е избивал. Пък при война си е нормално войниците да умират ><
Този пост казва всичко необходимо.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Дек 25, 2007 11:24 pm |
|
K i v a. to Last |
|
|
Регистриран на: Нед Май 13, 2007 9:44 pm Мнения: 4953 Местоположение: Mad tea party
|
Aspirin4o написа: Safiir написа: За какво да е виновен? Той освен войници други не е избивал. Пък при война си е нормално войниците да умират >< Този пост казва всичко необходимо.
И аз съм на това мнение,за мен хич не е виновен
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Дек 26, 2007 12:42 am |
|
Morri D'in |
Masaka?! |
|
А той тая война за чий я води? На него в началото ама хич не му пукаше за японците, само ги използва като пешки. 'Какво като изгинат - се тая, ще дойдат други бунтовници...'
Той че я води войната - ясно, ама с какви мотиви? На него му пукаше в началото само за себе си, сестра си и жаждата за мъст...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|