Дата и час: Чет Юни 04, 2020 5:17 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
 Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: BG: Appleseed [c]
МнениеПубликувано на: Сря Дек 19, 2007 12:42 am 
Аватар
AnimeGod

Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 10:37 pm
Мнения: 6911
Изображение

Заглавие: Appleseed
Канджи: アップルシード
Тип: Филм
Жанр: Научна фантастика, екшън
Година: 2004
Инфо. (MAL): Цък

Аудио: Японски
Субтитри: Български
Качество: DVDRip - 720x400
Линк: (4storing) CD1 , CD2
Линк: (BakaBT) Цък

Аудио: Японски и английски
Субтитри: Български, английски и руски
Качество: DVDRip - 720x480
Линк: (bgshare) RAR1 , RAR2 , RAR3
Zamunda.NET

Appleseed, едно превъзходно аниме пресъздаващо историите от мангата “Seishinsha” на Масмуне Широу във великолепна 3D анимация. Ако си мислите, че сте гледали много и сте видели всичко, вижте това.

Завладяващо, това смея да нарека е чувството, което изпитва човек още от първите кадри на анимацията. Изцяло върху 3D графичните обекти допълвани от CEL-SHADING аниме герой този филм отново показва, че винаги може да се постигне повече, когато има амбиция, комбинирана с майсторство и класически сюжет. Страхотен микс, от който ще затаите дъх до последните секунди на филма. Една дума – великолепно.

Анимето се развива в далечното бъдеще, в което както се очаква има нови световни войни и почти цялата земна кора е унищожена. На фона на един разрушен и дълбоко неблагоприятен за живеене град се намира нашата главна героиня. Елитен войник Дюнън Кнут е жена с редки бойни качества, които не остават незабелязани. След като бива заловена от E S.W.A.T. пред нея се открива един нов свят, за който тя не е подозирала - града Олимпус. Това е град, който е построен с цел да бъдат предотвратени войните между хората. Управляван от сложна система за следене и контролиране на жителите. Гениалното решение, до което са стигнали учените, е че всички пречки, превърнали се във войни, между хората са произлезли от техните чувства. Затова човеците, които искат да живеят в мир са създали нова раса хора наречени Биороиди. Те от своя страна се различават от хората по това, че не могат да се влюбват и да изпитват чувства. Ето защо не изпитващите любов и омраза, не могат да породят войни. В град Олимпус Биороидите са 50% от населението и всички те са свързани с И.М. (Интелектуална Мрежа), наречена още Гая. Тя, заедно със седемте старейшини държи управлението над Олимпус. Гая е резултат от интелигентността и уменията на хиляди учени, но въпреки това си остава машина, която също няма чувства, а има само възможност да преценява както е правилно и какво не и следователно да взима решения. Работата на седемте старейшини, които са свързани с нея е да спорят по въпроси, които касаят бъдещото развитите на града на мира.

Хора и биороиди живеят в хармония, въпреки че човекът си остава човек благодарение на неговите емоции, които от някои се смятат за излишни. Друго за биороидите, е че те не могат да се възпроизвеждат заради липсващо звено в гените им. Те са били проектирани и създадени от Др. Джилиян, която е скрила това звено липсващо за пъзела на “идеалният свят”.

Историята е богата, макар да не е революция има много добри страни, които заслужават да бъдат оценени по достойнство. Уникално изпълнение и наистина живо пресъздаване на героите могат да се видят тук в анимето режисирано от SORI, а CG ръководител е Йасухиро Отсука(Yasuhiro Ohtsuka). Филмът е изпълнен с великолепни сцени на, който са способни само японските мозъци. Музикалното оформление преобладава с динамичен електронен звук, с две думи – точно на място.

Уникалните герои, които сме ги виждали хиляди пъти, с които сме преживели какво ли не, сега в различна кожа, но със същият непоколебим характер.

Дюнън Кнут е първоначално обикновен войник, която е научила бойните си умният от покойния си баща Карл. Момиче с високо самочувствие за възможностите си, тя е един типичен аниме герой – експлозивен, атрактивен и самоуверен. Колкото и да е вярно това истинският вътрешен нрав на един герой се разбира едва тогава, когато нещата стигнат до крайност. Какво се случва тогава само той може да знае.

Брариъс, човекът със желязното тяло и дух. Отдавна той и Дюнън са били любовници, но след като Брариъс изгубва тялото си в битката на Северна Америка те се разделят и дълго време не се намират. Едва след две години се срещат в Олимпус, а нещата явно са се променили. Той е човек, който е готов на всичко за хората, които обича и го показва не малко пъти. Въпреки, че е твърд и студен по нрав, неговата доброта не остава не възнаградена.

Хитоми е момиче биороид. Въпреки, че е от елита във властта, на биороидите им е забранено да контролират хората. Нейната работа е да довежда специално избрани хора от списък в Олимпус. Добра, усмихната и мила по характер, типичен биороид, който мечтае да изпита човешката любов, за която може само да чете и слуша. Нейната роля всъщност е по-важна, но защо наистина?

Appleseed е още едно различно аниме на екрана, което заслужава отделено време и въпреки, че не може да омагьоса с вълшебството на мангата то е нещо свежо и разнообразено. Едно ново постижение в аниме жанра благодарение на 3D и CEL-SHADING анимацията. Въпреки, че в един пълнометражен анимационен филм не може да се пресъздаде цялостното съдържание на комиксите на Масмуне Широу, пълни с драма, екшън и любов, във филма са успели да ги покажат в умерена доза. Роботизираните костюми на Ленд Мейтовете са с превъзходен дизайн и съвършена структура. Наситен с зашеметяващи сцени, като началните кадри, на красивоизящи битки, между роботизирани Ленд Мейтове, на фон преживял хиляди такива. Не знам дали ако беше сериал, може би щеше да е равномерно разпределен в развитието на сюжета и всички детайли по него. В един час и четиридесет и пет минути е събрано толкова много, че действието е повече от динамично, може би прекалено бързо развитие. Но колкото и живи и прецизно изпипани да са сцените, да блестят с красота на стил и идея, нещо се губи. Не знам защо след като ми направи такова силно впечатление това аниме не ми се прииска да го гледам пак, а само да прехвърля зрелищните сцени и толкова. Може би липсва точно тази тънка нища, която прави от едни аниме филм шедьовър завинаги. Това, което кара зрителя да се възхищава на режисьорската работа и да преглежда с наслада и широко отворени очи анимето десетки пъти. Това според мен е единственият сериозен недостатък на това аниме. Колкото и да се опитвам да го похваля все пак мъчно ще кажа, че то мъничко намирисва на холивудски хамбургер.

Автор на статията: Nanera

10x Thebluntslider за превода!

Изображение

Заглавие: Appleseed: Ex Machina
Тип: Филм
Жанр: Научна фантастика, екшън
Година: 2007
Инфо. (MAL): Цък

Аудио: Японски и английски
Субтитри: Български и Английски
Качество: DVDRip - 720x480
Линк: (bgshare) RAR1 , RAR2 , RAR3
Линк: (4storing) RAR1 , RAR2 , RAR3
Линк: (BakaBT) Цък
Zamunda.NET


Дюнън Кнут, легендарен войник-жена, и Бриареос, ветеран киборг-войник, двамата са както партньори
в работата така и млади влюбени. Като членове на E.S.W.A.T., елитен отдел служещ на Олимпус,
те биват там където има нужда от тях - винаги! Но сега, се изправят пред ново изпитание,
тяхната любов бива тествана по-един нов начин, от новият член в редиците им -
експериментален Биороид на име Тереус. Достатъчно силна ли е любовта им за да издържи?

10x EveRman за превода!


Последна промяна Naruto на Вто Авг 24, 2010 9:20 am, променена общо 18 пъти

Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: BG: Appleseed [c]
МнениеПубликувано на: Съб Юни 27, 2009 11:19 pm 
Аватар
AnimeGod

Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 10:37 pm
Мнения: 6911
Качена версия две.


Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: BG: Appleseed [c]
МнениеПубликувано на: Съб Юни 27, 2009 11:53 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 12:32 am
Мнения: 2417
Местоположение: Лондон / Пловдив
Благодарение на човека който си е играл с това дълго резюме -анимето ще се гледа от моя милост :]
~~Дано не е напразно :)_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: BG: Appleseed [c]
МнениеПубликувано на: Съб Юни 27, 2009 11:56 pm 
Аватар
AnimeGod

Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 10:37 pm
Мнения: 6911
Ти още ли не си го гледал? :huff:


Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: BG: Appleseed [c]
МнениеПубликувано на: Съб Юни 27, 2009 11:58 pm 
Аватар
 
 

Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 12:32 am
Мнения: 2417
Местоположение: Лондон / Пловдив
Сега тегля- Утре ще се гледа :baby:_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: BG: Appleseed [c]
МнениеПубликувано на: Съб Юни 27, 2009 11:59 pm 
Аватар
AnimeGod

Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 10:37 pm
Мнения: 6911
С пет години закъснение. :lol:


Offline
 Профил  
 
 Заглавие: Re: BG: Appleseed [c]
МнениеПубликувано на: Нед Юни 28, 2009 12:37 am 
Аватар
 
 

Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 12:32 am
Мнения: 2417
Местоположение: Лондон / Пловдив
Аз преди 5 године несъм знаел кво е тва Аниме.. :) И благодарение на това ,че пусна пост да излезне на първа страница-анимето ще се гледа :}_________________
Изображение
Offline
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 97 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  

cron