|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 5:03 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ~< Tegami Bachi >~ Публикувано на: Съб Дек 15, 2007 1:32 pm |
|
PA3YM |
|
|
|
Tegami Bachi (Letter Bee)Автор: Hiroyuki Asada Жанр: Shōnen | Fantasy | Supernatural | Steampunk | Adventure Описание: Историята се развива в страната на вечния здрач - Amber Ground, която е частично осветена единствено от изкуствено слънце. Извън Амбър Граунд мракът е пълен. Лаг Сийнг ( Lag Seeing) е малко момче, което започва работа като Letter Bee - пощальон, чиято задача е да пренася пратки между градовете. Letter Bee-тата не се ограничават само до писма, а до всичко което има изпращач, получател и необходимата марка - включително и хора. Работата им не е лесна, защото между градовете обикалят Gaichuu (Armored Insects) и е доста опасно. Затова си имат и партньор, обучен специално за да им помага, наречен Dingo. ____________ Арта е много приятен. Историята също се развива добре и се загатват мистерии около героите и около света, които тепърва да се разкриват. Мангата е месечна и е започнала да излиза към края на 2006 в Shounen Monthly Jump, а сега продължава в Jump SQ. В момента е на 12-ти чаптър. ------------ Преведени глави: Link @AnimeSLink @data (и темата в Манга Връзки: е тук )
Последна промяна PA3YM на Пон Май 19, 2008 11:09 pm, променена общо 7 пъти
_________________ GIDA owns U!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Дек 15, 2007 2:35 pm |
|
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Брей, това било добло всъщност. Много тежка атмосфера, страхотен арт.
С целия тоз мрак, зима, сняг, отчуждение, 'heart', класово разделение > може да стане една солидна драмичка (и пролетариата да се надигне ), пък не ми се четат точно такива в момента
Сещам се и за Снежната кралица на Андерсен, нз що... много тежка история
Пък и самата манга е малко твърде хм, не мога да я определя. Ако главният герой бе девойка... Или нататък се появява някаква мацка? (дано...)
И заглавието 'Letter Bee', лелеей, да го бяха превели Wasp, по-сериозно звучи Пчеликча, пчеличка V_V (знам, че bee подхожда по-точно, но все пак...)
"I want to be a bee", srsly...
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Дек 15, 2007 10:18 pm |
|
PA3YM |
|
|
|
ми правете си изводи - всичко публикувано в Jump Supreme Quality започва от първа глава, освен три манги, които продължават съществуването си на страниците му: едната е комедия/пародия, тъй че остават две сериозните заглавия - Тегами Бачи и Клеймор
атмосферата си е един от плюсовете на мангата
драмата е качествена а бтв има поле за развитие и на сносно приключенийце - изкефих се как започва като One Piece - Лаг си има пример, който да гони в лицето на пчеличката от първа глава, който иска да става Head Bee - най-силния от пчеличките на пчеличките пък централата е Bee Hive общо взето трябва да се попривикне с предразсъдъците по някои термини и после всичко е наред xD~
а Мори - за мацки питаш... ^^ виж в one-shota още на корицата се вижда едно много сладко лоли (а това го чуваш от човек, който не се радва много на лолита ^^"), което участва наравно с Лаг ^^
а пък ето тази Letter Bee Vice-Supervisor-ка страшно се надявам по-честичко да я дават ops:
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Дек 16, 2007 10:38 am |
|
Aerith |
|
|
Регистриран на: Сря Сеп 28, 2005 4:13 pm Мнения: 1115 Местоположение: USA
|
Извинявам се за нахълтването си, но понеже съм фен(ка) на Jump Square да си кажа, че друго много готино заглавие, започнало на страниците му е Shiki ^^ ( може би ще му направя темичка very скоро )
Иначе тая манга съм си я заплюла и сиг. ваканцията ще и метна няколко погледа ...само ме притеснява главният герой -- в смисъл, напоследък съм станала такъв шотакон-маниак, че, ако прочета и това съвсем ще си изгубя ума ^^'
Мацката, обаче, радва много ^^. Няма ли цветна страничка с нея, случайно ?
_________________ 『 t・o・r・n ♥ 』 //♥tumblr♥//♥last.fm♥
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Дек 17, 2007 11:31 am |
|
PA3YM |
|
|
|
Aerith написа: Извинявам се за нахълтването си, но понеже съм фен(ка) на Jump Square да си кажа, че друго много готино заглавие, започнало на страниците му е Shiki ^^ (може би ще му направя темичка very скоро )
е какво нахълтване - добре си дошла
а пък аз съм далеч от идеята, че Тегами Бачи и Клеймор са единствените сериозни серии в SQ - но другите заповат от първи чаптър, вероятно подбирани и пазени за премиерата на списанието, а Тегами Бачи продължава там т.е. доказало се е като качествено заглавие според стандартите на SQ - а японците са луди на тема качество
втори чаптър, където се появява лолито трябваше да е готов вчера ама се забави нещо - уж е готов де, тъй че тия дни ще го има за дърпане;
а бтв героя може да е шота ама има и разни щъкащи бишонени за разсейка (доколкото аз разбирам от такива)
Ариа (мацката) радва мнооого -> за жалост не съм я видял още цветна ама има надежда ^__^
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Яну 03, 2008 10:33 pm |
|
PA3YM |
|
|
|
Yamato, 10x за raw-овете ама това са 1-ви и 2-ри том а то 3-ти липси ^^
иначе се радвам, че ти е харесало
ето линк за втори чаптър, който нааай-накрая е готов
ще го добавя и в първия пост, както и ще сменя линка към първи чаптър със същия релийс, но с двойно по-малък размер ^^
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Яну 05, 2008 11:17 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Бях доста скептичен в началото, кат видях тая шота... мне аз съм скептичен към повечето неща които почвам май... ма как и да е. Скептичноста ми я издуха тва детенце, като взе да влачи Гауче ^^
Мначи -атмосферата е доста добра, някак те потапя в тоя свят. Имаш чувството, че си между 2 града, където по принцип ти не можеш и няма как да бъдеш... Формата на чудовищата, която би трябвало да е леко смешна всъщност, някак хич не я забелязах. Те бяха просто фактор от картината на света, нямаше как да ми изглеждат смешни или нещо от сорта - важна бе историята... Вероятно, ако след като взе пистолета бе просто спасен от Гауче, нямаше да ми хареса особено, но все пак заложбата с този амулет и волята, която прояви, като го помъкна ме очароваха окончателно. А когато нещо ми хареса, вече автоматично се ретроспектирам...
Гауче е страхотен герои, но е вече изграден, тъй че нз дали ще го виждаме често(надали). И все пак се надявам някой път да спаси нашто момче от ролята на хедбии... Нашто момче(как му беше името) сега е порастнало с 5 год и очаквам от него по-добра физика само, тъй като волята вече показа, че я има. Интересно през какъв път ще мине и кой ще му е партньора...
Което ме връща пак на историята... тежеста на това да си пчеличка... в този тъмен и така стриктно регулиран свят, с отделена столица са висшите... има нещо неприятно във върховите точки на цялата организация най-вероятно... както и 'майка му', която предполагам е била взета, защото е използвала цялото си сърце(демек е била пчела) =//
Впрочем чел съм само първи чап. До колкото разбирам има 2ри 3ти и омаке.. so... i'll be back ☻_☻
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Яну 11, 2008 1:59 pm |
|
PA3YM |
|
|
|
добавени са линкове за чаптър 3 и 4
имаше доста комични моменти в тях - особено ме израдва въвеждането на новото "нещо" (да не кажа герой ама нещо като маскот) с име Steak и Ниш продължава да забавлява с гневния си поглед
а бтв дръпнете си пак и втора глава щото добавих линк в 1-я пост към друг релийс, в който са преведени и информативните странички в края на 1-ви том ^^ добавям и линкове към останалите преведени чаптъри макар че са чак 11 и 12, просто ме притеснява да не експайрнат линковете към фрий шеровете за тях
Yamato, не знам за групи ама има една LetterBee, която се е захванала да ги сканлейтва - казва че ще прави новите глави, а сега и началните - 2, 3 и 4 са нейни, но мисля че и тя няма чаптърите от началото на 3-ти том, което е куцо щото се получава дупка >.<
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Яну 11, 2008 4:41 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Добре, аз супер се обърках >_< Начи, току-що си дочетох 2ри том, до колкото аз знам... или 3ти @__@ 1 чап + 2 чап = 1 вол 3 чап нагоре = 2 вол И тва хуу, ма аз изчетох 2ри вол(рау от муле си дръпнах), ама там няма 12ти чап, който току-що дръпнах от линковете >_> Бахти мешаното...
Как и да е, хареса ми как Ниччи си зе месо от на ония друшльо дингото Иначе беше ясно, че нашия ше ги смаже в това състезание, ма не очкавах всички тегамибаччита да са толко готини типове :-0
Ама нещо имената пак ли ги превеждат както уж автора има прведвид.., Ниш е Ниччи, а Гауче е Гоошу :-0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|