|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 6:42 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Battle Royal ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Ное 11, 2005 11:13 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=471.jpg) |
Dr. P |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
Wanderer написа: Battle RoyaleАвтор: Takami Taguchi, Masayuki Taguchi Година: 2000 - 2006 Жанр: Seinen / Action / Horror / Drama Брой излезли глави: 119 Описание: "Програмата" - най-ужасяващата игра в историята на човечеството. В близкото бъдеще на случаен принцип се избира някой клас от няколко училища и те участват в телевизионната игра, чието название е "Програмата". Участниците е нея биват изпратени на остров, без да им бъде даде избор дали да участват. Биват им раздадени оръжия и хранителни запаси, и в продължение на три дни трябва да се избият взаимно. Ако след края на третия ден не е останал един победил – всички ученици ще бъдат убити до един. Шуя Нанахара е един от учениците от този клас. Той поставен в среда, в която трябва да избере дали да убие всичките си досегашни приятели или да загине той. За съжаление мисълта да убиеш всичките си съученици е абсолютно приемлива и примамлива за някои от тях – а и няма как да е по друг начин, това е единствения ти начин да се измъкнеш жив.Пред Шуя стои още една преграда – той се влюбва в момиче от неговия клас – има ли начин да я спаси? Победителя ще е само един. Мангата е по романа на Коушун Таками. Нарисувана е много странно и може да не се понрави на всеки. Но бъдете предупредени – на надписа Seinen трябва да му се обърне внимание. Мангата на моменти граничи с гротеска и може да отврати всеки. Ако си мислите че Gantz и Berserk са брутални манги you’ve got to see this!! Кръв, пробити глави, течащи мозъци…не е за хора със слаби сърца. Ако си падате по такива брутални сцени може да ви хареса мангата. И все пак тя не е една обикновена безмозъчна касапница – дава също и много теми за размисъл. == Линк== ![Изображение](http://i.creativecommons.org/l/by-nc-nd/2.5/bg/88x31.png) Чели ли сте тази манга? Какво мислите по добра ли е от филма (под по- добра можете да разбирате по-брутална)? Мангата можете да намерите тук: http://www.stoptazmo.com/И двата филма ги има в датата.
Последна промяна Dr. P на Сря Ное 16, 2005 10:26 am, променена общо 1 път
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Юли 17, 2007 5:37 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=435.png) |
Cagalli |
in need of a hero |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 6:44 pm Мнения: 2511 Местоположение: Sky Състояние: весело ^-^
|
Пфу... не съм писала? Ще се възроди темата, лошо няма.
Невероятна манга. Автоматично ми се бутна в Топ-а на любимите манги.
Замисъла е невероятен, арта не чак толкова но по дяволите като почнат да се веят крайници и органи няма нищо по-добро!
Убийствата са толкова добре нарисувани, че са почти реални някак.
Героите бяха уникалки, дори най-психясалите ме израдваха (е то пи принцип ме радват, но тези ме плашеха в началото XD). Фаворити са ми Мимура от момчетата и Митсуко от момичетата. Адски добри герои просто изпълват ме на макс, особенно като им почнат истории от миналото и умирам от кеф.
Та като цяло е доста динамична манга, аз лично я прочетох на един дъх. То ако не погледна следващия чаптър не ме свърта: "Айде този и край, ама не мога да не видя какво става пък след това, айде само още един, е ама сега не мога да спра пък тук, давай и следващия"...
Та като цяло препоръчвам я горещо на всички, които нямат проблеми с брутални сцени от разни убийства.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Battle Royal ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Апр 02, 2010 6:55 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=30916_1308794807.png) |
excape |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
|
Не ме накефи тази манга, що ли, щото имаше най-малоумният край, по-добре да бяха измрели всички, отколкото да останат героите, които 15 тома само ревяха, тия двама бяха толкова малоумни, особено момчето, на което така и не му запомних името, през цялото време ревеше, все се надявах, че тоя рев ще спре и когато се наложи да се предприемат някакви действия, той ще ги направи, да ама не. Абсолетен плазмодий, още се дразня. Предпочитам на негово место да беше останал Кавада и дори болният мозък Кирияма, който между другото беше най-яко нарисуван от всички и убиваше със стил, а те да ми решат да ми оставят този мухльо
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Battle Royal ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Яну 07, 2011 12:56 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4736_1314685003.png) |
Shadowcat |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Съб Авг 05, 2006 12:36 pm Мнения: 3228 Местоположение: In the middle of nowhere...
|
Мангата беше жестока! Много ми хареса! И артът беше приятен. НО! СПОЙЛЕРИ - ВНИМАНИЕ!!! избиха любимците ми - Мим и този карате пича, който си падаше по икебана мацката и Кавада нещастника ... пуууу! Не успя да оживее. Абе за малко повярвах, че наистина ще ги застреля - мангата щеше да свърши по един безумен и неочакван начин И пак - бива ли така?! Особено Мим! *много въздишки от моя страна* Малко ме издразни и факта колко непобедим беше Кирияма - не му ли свършиха патроните беее... + ебати копи нинджата Какаши беше, заклевам се ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) + не умрира ли не умира ли....като се замисля май със светена вода трябваше да го пръскат И леко се преексплоитира идеята за тежкото детство на децата - трагедия и драма за 10 филма в 3 класа... Но пък аз обичам драмата <3 Много рев, сополи, черва и убеждение колко преебана психически и емоционално нация са японците Биг Брадър в много японски стил : 3 Илиииии Кралят на мухите Мангата е бонбон за любителите на идеята какви жалки същества са хората, когато искат да оцелеят. Отне ми ден да я изклюпам : > Ще хвърля и едно око на филма...но честно казано не искам да се разочаровам, както беше случая с Angel Sanctuary - лелееее....трагедия пълна беше.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|