Дата и час: Вто Фев 11, 2025 12:14 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Whisper of the Heart
МнениеПубликувано на: Пет Ное 02, 2007 1:39 am 
Аватар

Изображение

Description:(от сайта)
Ако сте гледали нещо на Ghibli, предполагам, че вече теглите без дори да сте погледнали рецензията на филма. На мен лично ми се стори много приятен, макар че не успя да измести друго от произведенията на Миязаки в личната ми класация.

Ето и превода от imdb:

Резюме на сюжета: Младо момиче открива, че всички книги, които избира в библиотеката, са били взимани преди това от един и същи човек. По-късно тя среща едно вбесяващо я момче... Може ли това да е да нейният “приятел” от библиотеката? Дядото на момчето има магазин за продажба и поправка на цигулки (всъщност магазинът си пада антикварен и в него се дават уроци по правене на цигулки). Момчето иска да прави цигулки като дядо си и да стане известен.

Когато за първи път чух за Whisper of the Heart, не почувствах нужда да го намеря и да го гледам. Колко добър би могъл да бъде един младежки романс, жанр, изстискан до край? Не очаквах, че този филм ще ми хареса толкова много.

Моля ви, не отхвърляйте този филм заради презумпцията, че е сантиментален. Когато студио Ghibli е замесено, не може да сбъркате. Това няма нищо общо с другите тийн романтични филми. В Whisper of the Heart няма нищо от този фалшив, самозадоволителен боклук, който се е просмукал в Холивуд, филми за тийнейджъри, които изпадат в клишета и не им пука за истински герои, любов и искрени чувства. Whisper of the Heart не разчита на клишета или изпитани формули. Това е един наистина страхотен филм. Той е впечатляващо откровен и прочувствен поглед в живота на 14годишно момиче, нейното семейство и приятели, как се влюбва, като има моменти, които са толкова вълнуващи и прекрасни и в същото време толкова прости. Режисьорът Yoshifumi Kondou демонстрира всички качества на господар на анимацията. Успял е да предаде една същинска трагедия. Филмът е пълен с моменти, които са истински и красиви и които използват анимация не за да експлоатират историята, а за да се предаде необходимата простота на моментите в тяхното представяне. Сценарият, написан от великия Hayao Miyazaki, е лишен от фалшива сантименталност и мелодрама. Той ни дава истински герои и истински чувства.

Whisper of the Heart е от най-добрите анимации, които можете да откриете. То е единствено по рода си аниме и е красиво направено. Уморени ли сте от Холивудските филми, правени като на конвейр? Уморени от клишираните романтични филми без емоция или човечност? Искате нещо с истинска дълбочина, душа и сърце? Намерете Whisper of the Heart. Той е красив, освежаващо направен и не прилича на нищо, което бихте очаквали от който и да е романтичен филм с тийнейджъри. Току виж сте обикнали този филм, колкото и аз.
Автор на статията: vice
Редактор: neferet

Link
Link OST(благодарение на chibi_chibi) :love:

Ghibli за пореден път ме убедиха че правят само качествени анимета :) Анимето определено трябва да се гледа, споделям всичко което пише в рецензията - страшно красива история :) OST не мога да го опиша с думи... толкова добре използван в ситуациите че да се чуди човек кой гений го е измислил , а Country road(violin version) ми стана една от най-любимите песни :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 02, 2007 2:24 am 
Аватар

Ммм...нз :) Мисля да го гледам Изображение

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 02, 2007 2:37 am 
Аватар

Като цяло добър....и приятен... 6.5~7/10
Не знам какво толкова ви е впечатлила историята според мен там анимето се дъни най-много :> изключително плоска история ...и може би прекалено сантиментална от време на време :? /лично мнение/ ОСТ-та беше на ниво, артът беше сравнително добър, но можеши и повече ...

Ако не сте настроени да гледате драми от този тип може спокойно да поспите ~ Ако обаче имате повечко време или сте Гибли фен - анимето не трябва да го пропускате :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 02, 2007 5:48 am 
Аватар

9/10 много добро.... Като го гледах преди 2-3 години си спомям че си го пуснах пак :lol: ..... Романик си падам :oops:

http://www.youtube.com/watch?v=eFzXYUucmYI
Sit upon the frozen heavens, Hyourinmaru!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 02, 2007 9:37 pm 
Аватар

Само мога да кажа че беше прекалено дълго. Можеха според мен да го посъкратят малко. 6/10 само заради добрия край и OST-а

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 27, 2008 7:19 pm 
Аватар

точно краят не ми се понрави особено :roll: очаквах нещата да се развият по друг начин...изкефи ме съвпадението-тя спи,събужда се,скача и по някаква случайност излиза на терасата :o и ахаааа кои е там нейния принц на "колело" :lol: :lol: иначе като цяло историйката ставаше :wink:

H3nTaI~T3aM~FrV :PpP~~
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2008 9:59 am 
Аватар

Мии... биваше :") Леко плоска история и прекалено сантиментална (мене принципно не ми харесват такива неща много-много) ^^; Но за сметка на това ОСТ-ът ми допадна до колкото помня :lol: лична оценка: 6- 6.5/10 (:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 14, 2008 10:29 am 
Аватар

Гибли филмите за мен се делят на две части: изцяло фантастични приказни филми и реалистични любовни драми. Whisper of the Heart е най-добрият за мен от тази втора част :mrgreen: Много добра история, драмата и романса са на ниво и за миг не ми е било скучно докато го гледам ^^ Не е най-добрият им като цяло филм, но е един от най-добрите им :roll: давам му 9-9.5/10 :mrgreen:

П.П. а и се среща котаракът от филма The Cat Returns, което придава и малко мистика :D

Заглавие: Re: Whisper of the Heart
МнениеПубликувано на: Чет Апр 01, 2010 1:08 pm 
Аватар

Сега изгледах филмчето и ми хареса ужасно много.Общо взето с него изживях едни забравени емоции, а и както детството ми е болна тема, успя да ме върне малко назад в безгрижните дни и невинната детска любов. От мен има максимум точки :)

МнениеПубликувано на: Чет Апр 01, 2010 2:49 pm 
Аватар
TokiSubs

Може ли да подновиш изображението :?

Никой няма да дойде и да ни спаси, ако ние самите не искаме да се спасим.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Апр 06, 2010 1:11 am 
Аватар

Има мн хубава музика :)

МнениеПубликувано на: Съб Апр 02, 2011 6:58 pm 
Аватар

Сега го изгледах, този е от особена порода филми на Джибли, нещо между приказките и реалните драматични истории. Което се оказа хич не лоша порода. Кусурите на филма са по-скоро такива които са и на цялата аниме (и не само - въобще японския сторителинг) индустрия. Тия скуул истории където всеки път виждаме не реални ситуации, а какво джапанците си мислят/искат да става по училищата отдавна са ми писнали до болка. Както и лапета в главната роля, и особено характера на момичето. Толкова много главна героиня в аниметата са с този характер че преди 20 години вече беше изтъркан (тая от The Girl Who Lept Trough Time е същата, най-скорошен пример). Щеше 1 идея по-правдоподобно да е да ги бяха направили за университет да се чудат, а не за хай скуул. И този филм страда от синдрома героите да се държат в различните ситуациите по възможно най-неестествения начин който могат авторите да измислят. И финалът беше просто смешен.

Но както казах това са проблеми по скоро на цялата индустрия, и въпреки тях анимето беше добро и бая оригинално за Джибли аниме.

МнениеПубликувано на: Съб Апр 02, 2011 7:38 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Цитат:
една същинска трагедия

Още едно аниме, което няма да гледам никога значи :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Апр 02, 2011 7:41 pm 
Аватар

Трагедия може да са отделни моменти и то само за 10 годишни деца. Виждъл съм те да пишеш в темите на далеч по големи драми/трагедии, това дори е с хепи енд, така че тая "трагедия" в 1вия пост да не те спира.

МнениеПубликувано на: Съб Апр 02, 2011 7:43 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Така ли? Предполагам си наясно, че не мога да трая когато края факъп-нат, инак ако по средата бие на драма мога да го понеса горе-долу.
Тук края как е?

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]