Дата и час: Пет Фев 07, 2025 7:17 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 14 [ 198 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Death Note
МнениеПубликувано на: Нед Ное 06, 2005 10:53 pm 
Аватар

Изображение

История: Тсугуми Ооба
Илюстрации: Такеши Обата
Жанр: психо-трилър, драма, мистерия
Възрастова група: 15+

Ревю от сайта на AnimeS написа:
Да си Жътвар на Души със сигурност не е интересно... светът на тези същества е пуст и мрачен, а убийството на хора е по скоро задължение отколкото нещо, с което да се развличат. Отегченият до смърт Бог на Смъртта, Риук, решава да напише правилата за убиване в своята тетрадка „Death Note” и да я изпусне „случайно” на земята... Ако тя попадне в ръцете на човек, той ще може да убива, който и когато си поиска, стига да запише името му в нея и да знае лицето му.
Тази тетрадка се намира своя притежател в лицето на гениалния ученик Ягами Райто, който смята, че света е загнил и решава да унищожи престъпността на земята... Властите са в недоумение, когато един подир друг масови убийци и рецидивисти почват да умират от сърдечни удари из целия свят. За да разкрие тази мистерия, Интерпол наема един нестандартен дедектив, с псевдоним L, който да залови причинителя на геноцида. Така започва опасната игра на котка и мишка между Райто и L, в която изгубилият ще изгуби и живота си...

Какво следва след смъртта, има ли Ад и Рай, убийството на един сериен убиец счита ли се за грях, а какво за убийството на близък приятел, с цел да предпазиш тайната си? Ако не ви се занимава с подобни въпроси и сте по-скоро фенове на Ичиго, Soul Society и яките тупалки, може тази история да ви се стори скучна, но почитателите на по-мрачните и комплексни разкази,които държат читателя в постоянно напрежение, със сигурност ще оценят позитивно Death Note.

Автор на статията: Morridin

Фенсайт на небезизвестната манга Death Note :

http://www.deathgod.org/main.php

Enjoy!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 15, 2005 11:35 pm 
Аватар

Сайта ме кефи! :D а анимето още повече 8)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 16, 2005 5:41 pm 
Аватар

Добре, че има аниме по Death Note!!! Предполагам, че имаш предвид МАНГАТА (особено като се обърне внимание и на раздела :D ) Недей да разправяш така тинтири-минтири, че веднага някой ще ти се завърже и ще се започне една...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 16, 2005 8:41 pm 
Аватар

Аниме по Death Note няма засега, а второто ти изречение изобщо не го разбрах Kain.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 16, 2005 11:59 pm 
Аватар

Dr. P написа:
Аниме по Death Note няма засега, а второто ти изречение изобщо не го разбрах Kain.

Няма аниме?!Ами аз какво съм гледала онзи ден?! :shock:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 17, 2005 10:36 am 
Аватар

Чакайте малко, пуснах в google да търси информация за аниме по death note ,но не ми намери такава, а не мислех че феновете ще пропуснат пускането на анимето. Да не си гледала Hack Sign или нещо от сорта?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 17, 2005 1:34 pm 
Аватар

Значеше, че има някои хорица, които само някой да им шушне нещо на шега и вдигат шум до небето, пускат десетки теми и свирят навсякъде, че братовчеда на приятелката на една колежка на майка им им казал, че има това и това... Който не е потърсил малко повече или не е запознат се полъгва и той и така в аритметична прогресия :wink: Това ми беше мисълта... И аз нямам представа какво е гледал(а) dendi, но доколкото се сещам в момента само в Bleach има Shinigami, и може би в Gungrave, зависи как гледаш на нещата, но и двете имат май само толкова общо с Райто и Ел...
Пък и не ми се вярва да направят аниме по Death Note, там почти няма действие, яко мислене е и няма да има динамика, малцина ще го харесат според мен. Аз съм си твърдо да не развялат мангата!!!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 17, 2005 7:26 pm 
Аватар

Ок не се знае какво съм гледала и това е,а и аз като не гледам какво тегля... :oops: Знае се че е нещо подобно на Death Note,но няма значение-станалото станало...
А и да не е било анимето на Death Note,то тогава казвам че мангата също си я бива(освен ако не съм чела някоя друга манга :lol: ...)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 17, 2005 9:35 pm 
Аватар

Само за да приключим с това, Kain не съм съгласна с това което каза,че в Death Note няма почти никакво действие, вярно е че в началото беше само мислене и стратегии, но откакто се е появил Мело действие има достатъчно и според мен ще става още повече с времето. Но ме е страх че ако направят аниме може да стане като в Black Cat, начинат по който са направени героите от анимето наистина ме разочарова (освен Eve).
Виях една снимка от Fool Metal Panic- the second raid където ПО СЛУЧАЙНОСТ се появяват двойници на Ел и Миса (Ел изглеждаше добре, но Миса...). Предполагам, че е просто тийзър и едва ли е някакъв знак че ще направят аниме,но все пак го виште, може би това е гледала dendi.

http://www.anime-source.com/banzai/modu ... e&sid=1165

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 18, 2005 2:54 pm 
Аватар

Много як скрийншот! Те са си направо от мангата изскочили :D
А не казвам, че няма НИКАКВО действие, казвам само, че то не е силната страна на мангата. Аз и не търся в нея екшън, за това си имам един куп други манги, където са само боеве и магии, на Бележката очарованието й е товно в задълбоченото заиграване между отделните участници, макар че напоследък леко заповам да се нервирам как вкарват нови и нови притежатели... Не знам дали мангаката е мислил години напред в историята(ако е така, хуу, няма проблем) или просто иска да изцица колкото се може повече (надявам се да не е така все пак), ама ще видим... И все пак твърдя, че от аниме няма смисъл...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 27, 2005 5:38 pm 
Аватар

определено една от любимите ми манги...щеше да е най любимата от най най любимите ми обаче ако не я бяха осрали така след около 60ти чаптер....най готиния герой си беше Л и след като умря аз вече просто загубих всякакъв интерес в мангата -_- а после става и съвсем сапунка с тия Near и Melo...омазаха го жестоко -_-

http://onepiece-bg.com
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 27, 2005 6:27 pm 
Аватар

Вярно Ел беше страхотен герой, но историята все трябваше да се рязвие някак(това развитие въобще не ми хареса), не може да тъпчат на едно място вечно. Според мен трябваше да умре Миса, в началото ми харесваше като персонаж ,но сега вече направо ме дразни!!!
Добре че се появи Мело, иначе и аз щях да загубя интерес.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 27, 2005 9:20 pm 
Аватар

Dr. P написа:
Вярно Ел беше страхотен герой, но историята все трябваше да се рязвие някак(това развитие въобще не ми хареса), не може да тъпчат на едно място вечно. Според мен трябваше да умре Миса, в началото ми харесваше като персонаж ,но сега вече направо ме дразни!!!
Добре че се появи Мело, иначе и аз щях да загубя интерес.

даааааа
дааааааааа
дааааааааааааа
миса смърт миса смърт миса смърт *крещи високо* - МИСА СМЪРТ >_<
мразя я тая (*^@*&%@$&^%$@%$!....айде няма да ви обогатявам речника толкова :lol:

бтф ти си единствения човек който знам който също да я мрази =D

а Мело....това така и не разбрах мъж ли е или жена - ако не говореха за Мело в мъжки род щях да съм сигурна че е жена ._.
а тая (най-вероятно) е побъркана XD а аз си мислех че ям много шоколад :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 27, 2005 9:41 pm 
Аватар

Първоначално аз също смятах, че Мело е жена, но по нататък се убедих в противоположното.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 27, 2005 10:02 pm 
Аватар

Dr. P написа:
Първоначално аз също смятах, че Мело е жена, но по нататък се убедих в противоположното.

О__О
неееее
омг сериозно ли?
уау....значи няма грешки в превода както си мислих ._.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 14 [ 198 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]