Дата и час: Пет Фев 07, 2025 6:38 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Hikaru no Go
МнениеПубликувано на: Вто Юли 10, 2007 2:28 pm 
Аватар

Някой чел ли я е?? Какво ще кажете?? Мен лично ме кефи, въпреки че можеше и по-добър край да има :?

Wanderer написа:
Изображение

Hikaru No Go
Автор: HOTTA Yumi, OBATA Takeshi
Година: 1998
Жанр: Adventure / Comedy / Fantasy / Shounen
Брой излезли глави: 200

Описание: Хикару Шиндо е нормално 12 годишно момче. Един ден той започва да търси из вехториите на дядо си, да види дали ще намери нещо което да продаде и намира дъска за играта "Go" . От нея се показва призрак, който разказва своята история на Хикару. Неговото име е Сай Фудживара, мъж който е бил инструктор на японския император преди 140 години. Но по време на една игра той Сай бил несправедливо обвинен в измама и бил прогонен от града. Оставен без цел в живота той се самоубил чрез удавяне. Сега той обитава дъската за игра и поради голямата си страс към играта иска да изиграе най-добрата игра на "Go", наречена "Ръката на Бога", чрез Хикару. Тъй като Хикару е единствения който може да му чуе гласа, Сай заживява в ума на Хикару като отделен човек макар и на моменти да не може да се разбира с детето (когато Сай се депресира и на Хикару започва да му се гади). Подтикнат от Сай, Хикару започва да играе "Go", макар и да не е много заинтересуван в тази игра, като духа му казва какви ходове да прави. Така духа започва да утолява жаждата си за игра, а момчето получава помощ от него в домашните си по история на Япония. След като побеждава Тоя Акира, момче на неговата възраст, но на нивото на професионалист, той се заема със задачата да разбере от къде Хикару черпи сила да играе. Дали Хикару ще успее в това свое начинание?
Мангата е рисувана от Такеши Обата, човека който е направил илюстрациите на мангата Death Note. Героите са нарисувани много добре и типично по неговия начин - в много стилни облекла. Предметите от заобикалящия свят са нарисувани също в голям детайл. Персонажите се развиват през цялата манга - може да се види как Хикару постепенно израства и започва да изглежда по-голям и страстта им към играта е много ясно изразена.

Мангата е популяризирала играта "Go" сред младите в Япония, а също така в Китай, Хонк-Конг, Тайван и Корея. Самата игра представлява разиграване с черни и бели "камъчета", като целта е да "затвориш" камъчетата на другия играч.
За повече информация относно правилата на играта може да видите тук и тук :)

==Линк==

Изображение

Прибавих ревюто на Wand в първия пост. Моридин

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 10, 2007 3:02 pm 
Аватар

Ако това което има може да се нарече край... :? Иначе като изключа този дребен недостатък че не е добре завършено, мангата е класика. Аз първо четох мангата но анимето върви едно към едно с мангата, тъй че не е от особено значение. Ако трябва да дам оценка 9.5/10 заради смотания отворен край :evil:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 10, 2007 3:09 pm 
Аватар

Чела съм мангата, една от най-добрите някога. Историята ме очарова от самото начало :love: Помня, че много плаках когато Сай си замина... ;_; Горкия Хикару, беше му много тежко и на него XD
Щеше ми се да имаше повече моменти с Хикару и Акари, но все пак това си е shounen манга...
...
и ВСЕ пак можеше да има нещо повече -_-" *вдига рамене* Е, твърде късно, предполагам. >>"

А стила на рисуване направо го обожавам *Hail to Obata Takeshi X3*

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 10, 2007 3:58 pm 
Аватар

faye написа:
Ако това което има може да се нарече край... :? Иначе като изключа този дребен недостатък че не е добре завършено, мангата е класика. Аз първо четох мангата но анимето върви едно към едно с мангата, тъй че не е от особено значение. Ако трябва да дам оценка 9.5/10 заради смотания отворен край :evil:

Много добре го каза!! "края" наистина не беше много като край :roll: Но като изключим това :thumbsup: мангата си е супер

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 11, 2007 6:28 pm 
Аватар

Съгласна съм за края. Но не може винаги да получаваме всичко, което искаме нали....Въпреки че като финална игра, на която Хикару искаше да докаже достойнството и силата на Сай, можеше поне да направят така че да спечели.... не че не беше зрелищна игра....

Обаче историята в мангата е една от най-добрите, който съм чела. Вярно, че в началото е малко досадно понеже човек не познава играта и обясненията понякога идват в повече, но нататък дайствието си заслужава... Да не говорим за арта :love: (Хикару като порасна беше..... :D )

И аз исках да видя повече моменти с Акари :( Все пак нали и тя започна да играе Го. Дали би се захванала сериозно с Го, както Хикару? :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 12, 2007 11:43 am 
Аватар

samara написа:
И аз исках да видя повече моменти с Акари :( Все пак нали и тя започна да играе Го. Дали би се захванала сериозно с Го, както Хикару? :?

Колко му е и да започне :lol: Е тук е проблема... много въпроси останаха с този внезапен край! Можеше да има още 1 глава "след 40 години" и да дадат какво е станало със всички!! Историята наистина е много добра и би позволила поне още 100 глави... ама вместо това ни остави да се чудим какво ли би станало... :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 12, 2007 6:17 pm 
Аватар

Да, верно можеше да има поне един малък епилог. :( Чудя се защо ли се е наложило да прекъснат мангата толкова внезапно...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 11, 2008 9:14 pm 
Аватар

След като Сай изчезва има една-единствена повторна поява - посети Хикару в съня му, предавайки му ветрилото си. Беше много тъжно TwT

Профил  

Заглавие: Re: Hikaru no Go
МнениеПубликувано на: Чет Май 21, 2009 1:06 pm 
Аватар

някой може ли да ми каже анимето до кой чаптер на мангата е .. че искам да продължа да следя историята ;П

МнениеПубликувано на: Чет Май 21, 2009 1:21 pm 
Аватар

Alkash няма нужда да пускаш един и същи пост на сто места ~ Принципно анимето свършва някъде около 19-ти том . До края има още 4 ( мангата е общо 23 )

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 21, 2009 3:01 pm 
Аватар

да знам че няма нужда .. но първо го пуснах ф аниме раздела но сметнах че хората в манга раздела ще ми помогнат повече .. сри :П

МнениеПубликувано на: Нед Авг 02, 2009 10:50 pm 
Аватар

някой да знае дали и от къде бих могла да дръпна анимето? :roll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 03, 2009 12:41 am 
Аватар
Модератор

От аниме раздела примерно. Това е манга раздел, защо питаш тук за анимето ?
viewtopic.php?f=5&t=35706
Ако не работи линка питаш за нов в темата.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 03, 2009 8:40 am 
Аватар

съжалявам, още ми е трудно да се ориентирам във форума и просто написах заглавието и ми излезе тая тема, занапред ще внимавам повече :) благодаря за помощта :blush:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]