Дата и час: Вто Фев 11, 2025 12:11 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 3 [ 42 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Аниме героите много често не са сами
МнениеПубликувано на: Нед Юни 10, 2007 3:13 pm 
Аватар

От много време ме дялка един въпрос , и съм сигурен, че и вие сте го забелязали ! Защо така много често аниме героите не се бият сами , със собствени сили .
Типични примери са : Дигимон (с чудовища) , Поке'Мон (с джобни чудовища) , Yu Gi Oh (Карти) Бей Блеид(пумпали (забележете)) , още едно дето се надпреварваха с колички , Shaman King (духове).
Идеята според мен взе да се истърква още след Покемон . Но това е лично мое мнение . Според вас придава ли допълнителен интерес към анимето този факт или мислите, че всички трябва да са чистокръвни екшАни ?
Пс.
А! И ако някой се сеща някое друго подобно на по горе изброените дето да е по интересно може да го каже за ко става въпрос и да го видим !

Изображение

Eat my Chidori BIATCH !!!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 10, 2007 3:16 pm 
Аватар

Хмм знам ли за да има няква история? :dontknow:
иначе един дуел между Юги и Рей с Юмруци би било много забавно :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 10, 2007 3:27 pm 
Аватар

Kakashito едно нещто ша ти кажа като знаеш че героите в едно аниме не се бият сами не го гледаи :arrow: иначе мене ми харесват тия анимета и нямам нищо против тях :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 10, 2007 3:32 pm 

Цитат:
Типични примери са : Дигимон (с чудовища) , Поке'Мон (с джобни чудовища) , Yu Gi Oh (Карти) Бей Блеид(пумпали (забележете)) , още едно дето се надпреварваха с колички , Shaman King (духове).

Това са анимета центрирани към по малките.Насилието е или много малко,или загатнато ,или не присъства... малките цветни гадини се млатят докато пишлемето стои в белграунд и фъфли разни глупости.

Кофти комерсиален жанр анимета ,които се използват за продан на допълнителен мърчъндаиз...покемон с игри , Ю-там нещо си с карти.

Моето мнение е ,че не ги понасям ...И какво имаш предвид по "Всички трябва да са чистокръвни екшАни" ... "всички" е леко силно казано ... като вземем предвид съществуването на други жанрове освен "наруто"

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 10, 2007 5:14 pm 
Аватар

Еми то аниметата генерално са насочени към децата..Тези неща с предметите чрез който се бият главните герои и замазват насилието пък и вкарват някви филми как всички са приятели и така нататъка.Примерно в юги-о и шаман кинг главните герои побеждават защото се държат със споменатите предмети като близки приятели.Опитват се да поучат с нещо децата :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 10, 2007 5:22 pm 
Аватар

Kostadin-kun написа:
Еми то аниметата генерално са насочени към децата..

чудя се дали е така наистина.....

A true man knits his own destiny...
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 10, 2007 5:29 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

ЕСТ бре :lol:
Сегаа- от психологично-възпитателна гледна точка, това с поке-диги и др. -мон, си чисто и просто философията на това, децата да се разбират с природата и животинките(и да ги карат да се бият в улични незаконни боеве wtfh o_O")
Докъто от дизайнерска гледна точка, за да може анимето все пак да не е в нашият свят, който явно не ни е мн интересен тъй като живеем в него - е добре да има разнообразие като посочения 'проблем'.

Впрочем, като отворих темата, бях 100% убеден, че става въпрос за това, че в доста случаи героите си говорят
а) неща, при все че са сами
б) неща, които са им пределно ясни, но тряя ги обяснят на зрителя някак
~ та в тоя смисъл, че не са сами =)), а са :bduh: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 10, 2007 5:31 pm 
Аватар

Bleed4me написа:
Цитат:

Това са анимета центрирани към по малките.Насилието е или много малко,или загатнато ,или не присъства... малките цветни гадини се млатят докато пишлемето стои в белграунд и фъфли разни глупости.

Кофти комерсиален жанр анимета ,които се използват за продан на допълнителен мърчъндаиз...покемон с игри , Ю-там нещо си с карти.

Моето мнение е ,че не ги понасям ...И какво имаш предвид по "Всички трябва да са чистокръвни екшАни" ... "всички" е леко силно казано ... като вземем предвид съществуването на други жанрове освен "наруто"

Не съм имал в предвид това ... всички ... :x

Обаче верно не се бях замислял за това че заради тези кирий дето ги мятат , може да се продават в допълнение !

SayanMk , туй също ме дразни (за дето обясняват 5 пъти едно и също нещо което е ясно) , или че си лафят въобще п овреме на бой ! :mrgreen:

Последна промяна Kakashito на Нед Юни 10, 2007 5:37 pm, променена общо 1 път

Изображение

Eat my Chidori BIATCH !!!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 10, 2007 5:34 pm 
Аватар

а Евангелиона примерно към кой е насочен :lol: ....психично болните :lol: ? .....там положенията са доста по-сложни , не само че си говорат сами , ами говорат и с пигвини и с клонингите си :music: ....деца the truth нейде там :lol:

A true man knits his own destiny...
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 10, 2007 5:54 pm 
Аватар

Местоположение: In the land where I am surrounded by cute 18 years old japanese schoolgilrs
Цитат:
Впрочем, като отворих темата, бях 100% убеден, че става въпрос за това, че в доста случаи героите си говорят
а) неща, при все че са сами
б) неща, които са им пределно ясни, но тряя ги обяснят на зрителя някак
~ та в тоя смисъл, че не са сами , а са

мда, навява такива мисли :)
А инача защо се бият с помощни средства - еми нали трябва да има merchandise който да се продава/купува, а и става по cool, във всеки бой има нещо което е cool - роботи, мечове, чудавища и т.н. :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 10, 2007 6:55 pm 
Аватар

Ми да се налагат само с тупаници няма ли да ни стане скучно :lol:
иначе относн примерите които си дал май само СК съм гледал а другите само съм ги дочувал =)) иначе
Аз предпочитам малко по сериозни неща :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 10, 2007 7:22 pm 
Аватар

Ами, като изключим Шаман Кинг, който ми беше по-скоро забавен и разпускащ, отколкото интересен, тоя тип анимета не ми допадат. По-точно, шоунен за до 12-13 годишни... Недей да слагаш всички анимета под тоя знаменател, също така недей буха шоунен просто като боен жанр.

В Елфен Лийд има колене на поразия. Не е шоунен, и аз не бих го дал на дете. Все още ми държи мокро, като се замисля, и на мен...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 10, 2007 7:36 pm 

Ами...тея анимета не бих ги нарекла анимета...по-скоро бих ги нарекла "големи реклами".Уж предназначени за лапетата,но всъщност хората искат да си продават стоката... :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 10, 2007 8:54 pm 
Аватар

nem13 написа:
В Елфен Лийд има колене на поразия. Не е шоунен, и аз не бих го дал на дете. Все още ми държи мокро, като се замисля, и на мен...

е много ясно че Елфен Лайд няма да го дадеш на некво 6-7 годишно,с тия кървища и цици дето го показват ,само малко му трябва и ще е перфектен хентай... :D :D :D

П.С. Сори за offtopic-a ...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юни 10, 2007 10:10 pm 
Аватар

еми те ако се бият с юмруци нали 6е се смажат за 2 минути и после кво 6е ги гледаме как ги реанимират в болницата ли?поне аз така мисля

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 3 [ 42 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]