Дата и час: Пет Фев 07, 2025 6:50 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 3 [ 40 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Манхуа vs манга
МнениеПубликувано на: Чет Май 24, 2007 5:57 pm 
Аватар

Корейските комикси срещу мангата, от кои имате по-добри или някакви впечатления. Лично предпочитам манхуата поради факта че в повечето случеи герите имат по-добър дизайн и голяма част от по-любимите ми заглавия са такива. Недостатъци е че рядко имат анимирани варианти като чели популярноста е по малка сред масите и често има недовършени истории. Мангата от своя страна е прекалено комерсиализирана и можеш да намериш без много зор 4-5 заглавия подобни на някое малко по популярно в жанра. Дизайна на герите рядко ме кефи но пък историите далеч по-често надминават очакванията ми за скучен типичен сюжет познат от многобрйните ечита и тн

Няколко готини манхуи: King of hell, ID, Operation liberate men, Demon king.............
За мангатъа се зае но все пак Berserk, PGE, 20th century boys, ......

ПС : Най лесно се познава кое какво е по името на автора ако е толкоз странно че дори и да искаш няма да можеш да го запомниш значи е корейско или китайско. Рядко се намират други националности в манга.бака-ъпдеита :)

Едит: мангха -> Мануа -> Манхуа :lol: :lol: :lol:

Последна промяна faye на Пет Май 25, 2007 9:31 pm, променена общо 2 пъти

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 24, 2007 6:02 pm 
Аватар

за мене нема значение важното е да е добра историята даже и арта му се свиква след 2-3 глави :D

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 24, 2007 7:30 pm 
Аватар

Ми на мен едно нещо не ми харесва при корейските и това е, че се чете от дясно на ляво!! Така се губи целия чар на мангата :? За това и избягвам да ги чета...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 24, 2007 7:39 pm 
Аватар

nesy написа:
Ми на мен едно нещо не ми харесва при корейските и това е, че се чете от дясно на ляво!! Така се губи целия чар на мангата :? За това и избягвам да ги чета...

от дясно на ляво са японските а корейските се четат нормално като наште книжки (западен модел) Х)
Но това не е ли просто дребна подробност :P

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 24, 2007 9:37 pm 
Аватар
OnizukaKun

За мен няма значене...японска, корейска...стига да е добра...няма значене и как се чете...лево, десно!
Което си е добро, си е добро!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 25, 2007 12:16 am 
Аватар

И аз съм съгласен с Kippei... Не е важно посоката на четене/писане а самото съдържание на прочетеното/написаното :wink:

ЕДИТ: А относно темата :) мисля че и двата вида си ги бива :)

Double-post ; )
Morridin

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 25, 2007 5:10 pm 
Аватар

И аз така мисля :roll: Няма значие дали автора е кореец, японец или китаец стига историята да е добра. Всъщност аз съм чела само една мангха и в началото хич и не разбрах и си четох по нормалния за мангата начин. Докато загрея само се чудех защо разговора върви обратно :lol:

Naruto couples I support: ItaxSaku, ShikaxTema, HinaxNeji, SasuxNaru ;P
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 25, 2007 6:10 pm 
Аватар

Опа.... много съм проста :( Исках да кажа, че се 4етат от ляво на дясно, но обърках посоките :oops: де да ми беше за първи път .... а дано някой ден да поумнея :o

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 25, 2007 6:27 pm 
Аватар

Абе четох, четох но .... какво е това мангха ?! :roll:

Пише се 'manhwa' и се чете 'мануа' :wink:

Сега по темата > аз не мога да кажа кое е по-добро, защото е доста спорен въпрос, но май като че ли и аз съм повече за корейските. Имат чуден арт, който много често си е специфичен и се различава от японския. Някак по-детайлен е, въпреки че има и комикси с минималистичен арт, но пак изглеждат перфектно. :roll: Като истории също ми харесват - хуморът им не може да бъде сбъркан с японския (доста по-забавен е). Имат и хубави заплетени истории, абе изобщо имат си и стойностни неща и те ^^

Някои, които са ми направили впечатление - коя с арт и визия, коя с история и т.н.
--> Goong, Replay, Arcana, Model, The Summit, Unplugged boy, Eden, Ciel, 0/6 (Zero/Six) etc.

Иначе вярно е, че не са толкова популярни, колкото японските и почти не знам да има анимирани такива ...обаче пък за сметка на това, май драматизирани повече се харесват - и двете драми, които са правени по manhwa - Full House & Goong са събрали най-висок viewers rating за годината, в която са излъчени ^^.

Edit: My Sassy girl, ако не се лъжа също е правено по мануа :roll:

Последна промяна Aerith на Пет Май 25, 2007 6:55 pm, променена общо 2 пъти

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 25, 2007 6:53 pm 
Аватар

Kippei написа:
За мен няма значене...японска, корейска...стига да е добра...няма значене и как се чете...лево, десно!
Което си е добро, си е добро!

x2

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 25, 2007 7:02 pm 
Аватар

Благодаря за поправката Aerith. Дълго се чудех как да го запиша на кирилица :lol: И още повече благодаря че даде едно по-компетентно мнение, тъи като е повече от ясно че ако нещо ти харесва няма да спреш да го четеш/гледаш само защото е еди какво си. Смисъла беше за впечатъления от едното и другото. А иначе за тв драмите ми мога да се похваля със сравнително ограничен опит но full house въпреки че с 1вия и донякъде 2рия си епизод ме зариби едвам(все още се чудя как ) го доизгледах до край. Но пак съм навита да прочета мануата ако ми попадне с малко по добро качество и повече томчето от мизерното 1но в нета

Корейски анимачии(адаптирани от комикси) :roll: май само за shin angyo onshi и другото wondreful days не знам да има комикс по него :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 25, 2007 7:08 pm 
Аватар

Стана ми изключително интересна тая тема,не съм чела никога manhwa и имам огромно желание!Бихте ли дали неколко линкчета към сайтчета,че да ги почвам :)

Only one of us can ride forever so you and I can't live or die together. All we can do is collide together so I won't stop until I'm forever one!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 25, 2007 8:12 pm 
Аватар

Местоположение: 22-4 Shinsu-dong, Mapo-gu, Seoul 121-854, South Korea
Aerith написа:
Пише се 'manhwa' и се чете 'мануа' :wink:

Само да допълня, че при сегашния процес на опростяване на разговорния корейски език "у"-то в "мануа"-та също изчезва по някое време, не ми се мисли след 10 години какво ще остане от думата :lol:
faye, съжалявам, че и аз ще ти се бъркам :oops: , обаче независимо от това как се произнася думата, правилният начин за транслитерация е "манхуа", просто защото "хуа" идва от китайския йероглиф за "картина, рисунка", иначе се губи идеята :wink: Сори за поученията^^"
Така, на въпроса....в началото отбягвах манхуата заради арта, много ме дразнеше :lol: Имам предвид арт от типа на Boy Princess, The Summit, Goong. Обаче после им посвикнах и почнаха даже някои страшно да ми харесват :love: А иначе Demon Diary си беше любов от първата лъжица :D В крайна сметка, що се отнася до арт, по-важен според мен е авторът, отколкото страната, в чисто стилово отношение^^
Такам, по отношение на историята, положението е общо взето същото (имам предвид за автора и страната) с тази разлика, че при по-доброто ми, но все още недостатъчно запознаване с манхуата веднага ме грабна откъм сюжет или може би просто съм попадала на добри :P

Ashura, ето какво бих ти препоръчала....за начало :lol: :
*Goong - честно казано съм гледала само сериала, правен по нея и бешееее :love: , но по правило оригиналът винаги е по-добър, така че ако някой я има, моля да я сподели, аз също много бих искала да я прочета^^
*Demon Diary
*Red Lion
*Boy Princess - за нея питай тук, девойките са златни :D

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 25, 2007 8:23 pm 
Аватар

Ashura написа:
Стана ми изключително интересна тая тема,не съм чела никога manhwa и имам огромно желание!Бихте ли дали неколко линкчета към сайтчета,че да ги почвам :)

сигурно си чела ама не си разбрала че е такоз :lol:

На сървъра има достатъчно голям избор :)
пробвай model, the one, zero, shin angyo onshi, kill me kiss me, immortal rain, fairys landing, chunchu, chronicles of the cursed sword, banya..... тези ги има там както и куп други :)

Едит: Сега последно как да го пиша на бг :lol: а иначе demon diary i goong са супер добри преложения също :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 25, 2007 8:31 pm 
Аватар

Местоположение: 22-4 Shinsu-dong, Mapo-gu, Seoul 121-854, South Korea
Манхуа :idea: Другото е за произнасянето :wink:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 3 [ 40 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]