Дата и час: Пет Фев 14, 2025 10:10 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 4 [ 52 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
dvd или dvdrip
 dvd  27%  27%  [ 21 ]
 dvdrip  73%  73%  [ 57 ]
Общо гласове : 78

Автор Съобщение
 Заглавие: Гледате ли аниметата на dvd-та или се задоволявате с dvdrip
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2007 10:11 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

След като изгледах няколко анимета на dvd честно казано вече не мога дори да погледна dvdrip-овете. Доста от тях (примерно тези на a4e) са с качество по-лошо дори от това на tvrip-овете. Но дори и да не са с много по-лошо от това на dvd-тата все пак си личи и това ме дразни.
И тъй като вече dvd image-ите станаха доста популярни да се разпространяват в нета ми стана любопитно колко от вас се задоволяват ( това как прозвуча обаче :lol: ) с риповете и колко държат на качеството?

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2007 10:20 pm 
Аватар

еми честно казано аз до сега само рипчета съм виждал и затова само рипове гледам ако намеря двд ест че ще го гледам на двд :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2007 10:21 pm 

Ако искам да гледам нещо с максимално добро качество винаги си търся DVD image ,ако не сиакм качество tv-rip-овете вършат работа.Предпочитам имиджите ,защото винаги можеш да си го пуснеш на ДиВиДи плеъраи винаги ще тръгне със стриймове ,субтитри и прочее.При риповете кой знае какво може да се случи.Divx-a не чете тия субтитри,не чете ония,ама тези които не ми трябват ги чете.Ако пък са вградени към картината отново нещо може да не е в ред...малки суб-ове..потъващи някъде в черното...абе DVD image му е майката.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2007 10:24 pm 
Аватар

За мамента сме на dvdrip ако излезе някое аниме на DVD бих си го купил(като например Hellsing OVA 3) но засега просто нма от къде да се купят :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2007 10:25 pm 
Аватар

Местоположение: In the land where I am surrounded by cute 18 years old japanese schoolgilrs
Качеството е яко, но все пак говорим за 4.3 гб за 3 епизода. Ще свалям двд-та само след като съм станал фен на някое аниме и го искам с всички есктри :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2007 10:37 pm 
Аватар

аз съм към риповете :mrgreen:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2007 10:49 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Още бая бая популярност трябва да насъберат имиджите, за да ми компенсират мястото :lol: Тва двд на мушиши се отказах да го тегля, деа, твърде мн време =/ А са 9 минимум... земи си един рип - един диск.. така и така нямам двд плеър и телевизор, че да му се кефя толкова на максимум... Кво говоря, аз още си карам на Xvid-ове и избягвам h264, камоли двд... къде ти.. друго си е класиката с бръжденето и т.н. :lol: :lol: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2007 10:52 pm 
Аватар
Masaka?!

Мале как искам NGE и GiTS на DVD-та, ама оригинални... а кинти немаааа, за кое да спестява човек пари по-напред... :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2007 10:54 pm 
Аватар
AnimeGod

Гледам само DVDRip-ове дори да имам самото двд. :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2007 10:58 pm 
Аватар

Предимно теглех рипове... след това почнах да тегля само филмите на DVD... и в последствие се реших да свалям и сериалите. Като размер разликата е голяма: 4гб срещу 30гб примерно, но и за качеството важи същото. DVD-то е добро за колекции или просто от каприз за по-добро качество... :wink:
Представям си как след някоя година ще има пак такава подобна тема: "DVD или HD-DVD. На кое се кефите повече?"(ако смятаме че съсдържанието е аниме) :lol:
Но все още не съм се отказал от риповете, за по-голeмите анимета си е самоубийство да се тегли на DVD.

Последна промяна Deathwing на Сря Мар 07, 2007 11:40 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2007 11:06 pm 
Аватар

eх, бих пробвал да гледам ДвДта ама не са ми попаднали още, а не се бях сетил да потърся :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 07, 2007 11:49 pm 

100000 пъти повече бих искал да ИМАМ двд-тата, отколко рипове. Но въпреки, че има откъде, не го правя, понеже са твърде големи. Ако си сложа в бъдеще бърз нет, няма изобщо да се двуумя. Много по-яко е да си имаш едно аниме на 4-9 ДВДта, отколкото на едно, без екстри и с по-лошо качество, но просто нямам никаква възможност в бъдещите няколко години да си изтегля пълна колекция GitS - 80gb unstripped :mrgreen:

Сега дори отбягвам да качвам анимета на дискове, без да са добър релийз, понеже знам, че после ще съжалявам. Чакам да излезе на KAA или нещо подобно и чак тогава, иначе си стоят другите релийзи на харда и чакат да ги сменя с новите.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2007 2:08 am 
Аватар
RyuKo FanSubs

Аз, тъй като не съм твърде придирчив, си гледам ДВД-рипове. В крайна сметка, за какво ми е едно оригинално ДВД, на което ще има 4-5 епизода, като мога да си го имам целия сериал на 1-2 ДВД? Че било по-добро качеството - та аз съм съгласен да гледам и ТВ-рипове, ако няма откъде другаде да си сваля някое аниме. А пък екстрите - те са си за допълнително "плакнене на очите", а пък мен много повече ме интересува самото аниме, отколкото няколко реклами или оупънинг без надписи (примерно, сега може екстрите да са и по-други - не знам точно).

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2007 1:44 pm 

Ами не се ли кефиш много повече като знеш, че имаш абсолютния максимум за едно аниме. Имам впредвид, че просто няма какво повече да имаш и ти е пълна колекцията. Аз много се дразня, ако направя някое ДВД и след 1 седмица излезе някоя от екстрите и супер много ме е яд, че я нямам и не ми е пълна колекцията.
Няма знечение колко ДВДта е, просто е друго и съм много по-спокоен ако имам пълни версии с най-доброто качество.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2007 3:48 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Е да големчки са и отнемат време да се дръпнат, но пък 100%-ово си струва. Просто е голям кеф човек да се излегне на канапето и да си го гледа на телевизора като белите хора ^^ Всъщност не знам може би на монитора не си личи колко е гадно качеството на риповете, но на телевизор ( дори да не е кой знае колко голям телевизора ) е просто очевадно. И примерно такива анимета като Suzumiya Haruhi, Strawberry Panic и Aria, които са просто красиви и да не се гледат с максимално качество си е направо грехота :(
Сега чета по форумите че хората предпочитат R2 dvd-та тъй като американските компании в повечето случаи се стараели да натъпчат колкото се може повече епизоди на едно SL dvd за да излезе по-евтино, а в Джапания съответно двдтата излизали бая по-скъпичко. Ма имам силното подозрение, че това са вече някакви луди филмомани, които се вглеждат и в най-малките дефекти :lol:

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 4 [ 52 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]