|
Дата и час: Пет Фев 14, 2025 10:12 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 15 мнения ] |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: ~Hokuto no Ken~ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 27, 2006 12:40 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=412.jpg) |
Orochimaru_sama |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
Регистриран на: Нед Сеп 25, 2005 11:37 am Мнения: 585 Местоположение: The Dreaming
|
![Изображение](http://img177.imageshack.us/img177/5104/541bz5.jpg) ![Изображение](http://img116.imageshack.us/img116/1508/1999pj6.jpg) ![Изображение](http://img19.imageshack.us/img19/7724/10263bb3.jpg) Изгледах го.Отне ми един месец,но успях да изгледам всичките 109 епизода на сериала Hokuto no Ken.Беше трудно,дълго и мъчително.Имаше моменти в които се питах защо продължавам,но в крайна сметка останах доволен.Сериалът си е типичен малко по-кървав хардкор шонен от 80-те.Анимацията е изненадващо добра,амузиката е прекрасно подбрана. И двата опънинга са абсолютно зарибяващи 80s парчета вървящи с брутални надъхващи кадри.Почва много мърляво.Първите 10-15 епизода са голямо мъчение.Абсолютно еднакви са,Кенширо трепе все едни и същи слабаци целият първи арк,а преди срещата с главния злодей имаше дори рикап След първите двайсетина епизода сериалът се оправя и даже става много добър.Започнах да го гледам с нагласата,че ще има калпав плот и много бой,но се оказа точно обратното - плотът беше интересен,а бойните сцени макар и красиви бяха прекалено кратки.
Плюсове: -Хубавата анимация -Хубавата музика -Второстепенните герои размазват!! За разлика от главните си имат всичко - мотивация,яки реплики,хубав външен вид дори Лични фаворити са ми Шин и полубратята Рюуга и Джууза(по-голям изрод нема). -Имаше някои доста драматични моменти -Митологичността на сериала.През цялото време имах чувството,че героите са извадени от някой древногръцки(ако щете) мит. -Рао.Имаше много сцени в които биеше с два метра по-ниски войници ала Саурон(за гледалите задругата на пръстена). -Конят на Рао
Минуси: -Кенширо.След втория епизод стана очевидно,че нарочно изчаква Лошите да избият всички невинни граждани преди да действа. -Тъпите хлапета които постоянно се влачеха след идиота.Малката ревла така и не се научи че само се пречка. -Рикапите. -Повечето боеве наистина бяха прекалено кратки.
На мен сериалът определено ми хареса,заслужава си гледането.
_________________ Прочети правилата
trancer4o
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: ~Hokuto no Ken~ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Юни 16, 2009 6:49 pm |
![Аватар](http://img264.imageshack.us/img264/3783/1287505975846s1.jpg) |
voin_bg |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
Много яко аниме и наистина първата част,където се разказва за Кенширо как приближава към Шин е много тъпа,ама после сценария става доста интересен.Опенинга(особено 1вия) е много як.Анимацията е като за онова време и определено е доста назад като сравняваме с днешните анимета...сигурно и за тва малко хора ще се хванат да го гледат.Заслужава си много 9/10 ако оценявам от битката с Шин нататъка 10/10
Последна промяна voin_bg на Вто Юни 16, 2009 10:25 pm, променена общо 1 път
_________________ pulp fiction
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: ~Hokuto no Ken~ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Юли 13, 2009 4:19 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=7916_1313847026.png) |
trigun |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Сря Апр 11, 2007 4:56 pm Мнения: 1900 Местоположение: The World Of Darkness(на село :lol: )
|
Най-сетне изгледах и двата сезона на това чудо!!! Супер култово, ама има няколко основни проблема: 1. Кенширо!!! Ако това беше игрален филм, Стивън Сегал ще е перфектен за ролята! Как е възможно през 99% от времето да изкарва все един и същ поглед и само да вика "Unforgivable" и те подобни? ![:headbang2:](./images/smilies/headbang.gif) Във втория сезон поне е малко по-добре работата. 2. Флашбаковете. Как може още във трети епизад да има флашбак към първи, а последния епизод на първия сезон да е цялостен флашбак на случилото се досега!? 3. Всички по-качествени персонажи измряха. Сигурно Ода след като е гледал туй аниме и е решил да няма смърт в Уан Пийс. 4. Към края чак леко ми изби на сапунка: "Ний сме братя, той ни е баща, вуйчо му е дядо на брата на стринка ти, която пък ти е полу-сестра, чиято сестра пък ти е майка!" ![=))](./images/smilies/=)).gif) Не ми се ще да мисля какво щеше да е, ако имаше и трети сезон... Друг фундаментален въпрос е този за косата на Юрия. Преди да я отвлече Шин е с червена коса. През първите двайсет епизода е с светло-лилава. После е пак с червена, леко избиваща към оранжево. На един портрет даже е руса. Ако някой може да ми даде логично обяснение на този феномен ще съм му много благодарен! п.с. Това ако не е истина, не знам кое:
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: ~Hokuto no Ken~ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Юни 21, 2012 10:11 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=34312_1588111353.png) |
DiaDora |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
trigun написа: Само първия филм съм гледал. ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif) +1 Обаче такава грозотия отдавна не бях гледала ![:hat:](./images/smilies/hat.gif) , май от когато надникнах в жалкия опит да анимират БастардУ _________________________________________ Тва е от тези стари грозни анимации на ТОЕИ, дет нищо не им е фред.... Незнам за сериала, направо ме страх да го подфана, затова: Мангата, мангата ![:icecream: :icecream:](./images/smilies/ice_cream.gif) ... и тва е...
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: ~Hokuto no Ken~ ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Авг 26, 2012 11:18 am |
![Аватар](https://i.imgur.com/ZiBF4De.gif) |
lovelyangel666 |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
Това е може би любимото ми аниме, заедно с още едно-две заглавия. Първо гледах пълнометражния филм от '86, който се припокрива със сериите до голяма степен, после се хванах да гледам сериала. Първоначално има слабо развитие, но от края на Shin арката натам всичко е kvlt. Всички персонажи са страхотни, особено звездите на Nanto, на мен лично любими герои са ми Raoh, Rei и Toki.
И тук е достатъчно да пусна Heart of Madness, която изразява целия awesomeness, съдържащ се в това шоу.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Страница 1 от 1 [ 15 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|