|
Дата и час: Чет Мар 06, 2025 3:41 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пон Юни 02, 2008 12:49 pm |
 |
anAngel |
|
 |
|
@Love child
Пробвай с Photoshop-a с някой от Filter > Sharpen
@NeoLitiC ти ми говориш за напълно ръчните от тип аналогов от преди 20год или аналогов от съвремието? Също има и разлика м/у аналогова еднодневка и аналогов СЛР.
Новите аналогови си имат също автоматични светломери и автофокусни точки и се доближават доста до цифровото. Разликата ти остава филма почти. DSLR-те имат различни настройки, с които можеш да емулираш до някаква степен различните филми или най-малкото хващаш шопето за ушите и мацаш
Ето и някои примерчета за цифрови тела с филмчета Линк, Линк, Линк.
Все пак не казвам че са еднакви. Много са различни и разликата се усеща и вижда. Филма и чипа са различни неща и технологии. Но помагат за изучаване на композиции, цветове, светлина, фокусни разстояния - основните неща.
Това имах на предвид в общи линии.
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Юни 04, 2008 9:38 pm |
 |
NeoLitiC |
|
 |
Регистриран на: Пон Мар 27, 2006 5:33 pm Мнения: 2424 Местоположение: София
|
anAngel написа: Имам и такъв отпреди 20год все още щракащ (от новите аналогови нямам), но кой да се занимава с ленти. Всичко трябва да става на момента в това забързано ежедневие.
ЕЕ друго си е да си ги изкараш сам снимките.. нооо много време и много парички  Просто ако не си професионален фотограф няма смисъл да се опитваш да се занимаваш с такива неща ^^ затова има цифрови  За да можем и ние аматйорите да направим нещо ^^
ПП: Ще си едитна поста тия дни или ще постна нов със снимки ^^ просто сега ми се спи много и нямам желание да ги качвам кадето и да е

|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Юни 04, 2008 10:09 pm |
 |
anAngel |
|
 |
|
Да не забравим, че и алхимик трябва да си
Ще ми се някой път да хвана бащата да ми покаже поне веднъж как се промиват снимки в тъмната стаичка. Да усетя романтиката или да се надишам с някой прашец
Ама да видим кога ще стане
Абе я препоръчайте някакви книжцити или материалчета за изучаване на фотографията.
Английския не е проблем.
С руския обаче не съм на ти за съжаление.
А книжките, които имам аз са от 1970та и са предимно насочени към практическата част - филми, промивки, материали, рецепти.
Питам за материали, от които сте доволни.
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Чет Юни 05, 2008 9:38 pm |
 |
Saiyonara |
|
 |
|
Mikki написа: най добрите книжки които препоръчвам на всички са на National Geographic, има много - за черно бяла фотография, цифрова фотография, портретна и т.н. =) а и са много тънки и лесни за четене  Само тази книжка намерих - http://www.ngm.bg/?cid=32&NewsId=12 .
Заинтересована съм, пък и обичам НГ.
Утре ще сложа в мнението някой пик, че сега "уча" по Био.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Чет Юни 05, 2008 10:28 pm |
 |
anAngel |
|
 |
|
В сайта на хеликон също пише, че ги имат книжките на НГ: Линк.
Аз пък в нета намерих дори на БГ - НГ Как се правят хубавите снимки Практическо ръководство от серията Тайните на фотографията
Като я прелистих ми харесва на пръв поглед. Богата е на картинки поне
Може да бъде открита по тракерите.
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Юни 06, 2008 2:16 am |
 |
IvCHoy |
Souten no mukou |
|
1ата е уникална, също много ми хареса крушката..
Абе нещо ми се губи фокуса?
Инак Аз цял ден не излизах...
Уфф скоро не съм снимал, а трябва~
anAngel написа: Може да бъде открита по тракерите.
Геле къде тия тракери на Бг дори бре?
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Юни 06, 2008 12:59 pm |
 |
IvCHoy |
Souten no mukou |
|
HitriqMechok написа: Tук съм я качил "Тайните на фотографията: Как се правят хубавите снимки" дано да съм ви помогнал с търсенето  скоро ще сложа и някоя снимчица и от мен 
Аааааа златен си~
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|