Дата и час: Чет Фев 06, 2025 7:41 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Kaiba (пролет 2008)
МнениеПубликувано на: Нед Апр 20, 2008 11:02 pm 
Аватар

Изображение
    Kaiba ~
    TV Series
    Air date: 11.04.2008
    Categories: SciFi
    Producers: MADHOUSE

В този свят смъртта е относително понятие. Размяната, прехвърлянето, промяната и кражбата на спомени е възможно и всекидневно случващо се действие. Това предполага безсмъртие за тези от висшата класа, които имат средства и възможност да купуват безчетен брой тела, вероятно принадлежали на бедни люде от нисшата класа.

Кайба е загубил спомените си. Събужда се насред разбита стая, без никакъв спомен как е попаднал там. Носи единствено медальон със снимка на непознато момиче. Изглежда, че тялото му съдържа някаква тайна, заради която впоследствие е нападнат и преследван. Кайба бяга в космоса, където пътува през много различни планети и среща множество различни хора. Постепенно си възвръща спомените и разбира коя е Ниеро(момичето от медальона).
    “Дори без спомените ми те обичам...”

Оригинална сай-фи любовна история, режисирана от Masaaki Yuasa (Mind Game, Kemonozume), и анимирана от MADHOUSE.

------------
Още вчера изтеглих рава тъй като се отчаях дали някой ще се сети да го превежда, но ура!! Самият епизод почна доста обещаващо. Не гледайте арта, че е такъв, според мен това ще стане един от чаровете на сериите, а и подобен тип научна фантастика напоследък не се среща в аниме. Тази фраза от ревюто "Even without my memories, I love you..." ...влюбих се в първата секунда щом го четох :love:
Това аниме сигурно от както се появи постера в анидб го чакам!
ОП и ЕД са убийствени. Просто не очаквах да са толкова добри. Надявам се да направят нещо наистина запомнящо се ^^

ПС: БГ ревюто е сложено^^

Последна промяна faye на Пон Апр 21, 2008 11:06 am, променена общо 2 пъти

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 21, 2008 12:10 am 
Аватар

Оф от токлова онгоинги просто нямам време да гледам абсолютно всичко ~ за момента следя 6~7 и най вероятно ще ги дропна до 3 заглавия и като свършат, ще почна останалите...

Kaiba влиза в категорията на изоставащите за момента....
Анимето е старанно ~ история, персонажи ,арт ,атмосфера ~ В началото ми приличаше на Астро бой , по-късно ми заприлича на артът на Junko Mizuno
Както и да е... :o ..Музичката си върви с фантастичната среда ~~
Цветовете са много ярки , артът е заоблен -> ето малко пикчета за да добиете представа
Изображение
Изображение
Анимето като цяло е хубаво ,но определено не за всеки вкус....:nod:
Явно историята ще е от онези ,които на арт изглеждат детски ,но всъщност са достааа~ далече от това определение...
Общо взето едно от анимета ,в които за да ги разберете, трябва да използвате въображението и сетивата си ,за да го осмислите напълно ~~ Защото и музиката и самият арт предопределят нещо не съмсем реално ~~ let's call it dream~like :P

PS Но както казах нямам физическото време да гледам всичко ~~ така че ...може би по-късно :roll: :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 21, 2008 12:51 am 
Аватар
Ecchi Warrior

crazy_little_crow написа:
Явно историята ще е от онези ,които на арт изглеждат детски ,но всъщност са достааа~ далече от това определение...

A от кога арта определя сюжета? Винаги съм се чудел на хората сочещи го като определящ фактор за избора дали да гледат или не дадено аниме. Арта е просто бонус към добрата история. Все едно да се каже, че мангата съква като цяло, защото не е с мърдащи се картинки? Така би могъл да мисли единствено неузрял ум :mm:
Лично аз съм искрено заинтригуван от историята, и с нетърпение ще я проследя през всеки един от епизодите ^^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 02, 2008 2:01 pm 
Аватар

:shock: 2ри Епизод надмина и най-дръзките ми очаквания. Но може би е редно да се очаква цензурата да я няма в подобен жанр. Гледам в анидб са прибавили още един жанр към сай-фи то... Не тази сцена ме шокира повече от необходимото ><
Ами, тоз Бътър направо... :lol:
Що годе става ясно какво става, но защо оставиха тялото му се чудя? От първи епизод останах с впечатление, че то е с висока важност :? И онзи тип от първия епиод дето го прати на кораба също зачезна....

Надявам се повече хора да обърнат внимание на заглавието. За мен лично това аниме наред с геаса е от най-качествените за април месец. Естествено още е началото, но шанса да оплескат не ми се вижда толкова голям >>

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 02, 2008 9:12 pm 
Аватар

Ей някой следи ли го изобщо анимето :(

Аз така или иначе да драсна коментара ^^
В трети епизод Кринико беше адски сладка. Най-накрая като леля й съжали за стореното ми стана толкова гадно... :(
Всъщност като се замисля от епизодите до момента няма ни един където никой не умира или не се превръща в жив труп :? :(
Четвърти още една поучителна история. За мен остана за заден план, но пак бабата и дядото... Не мога нещо лошо да кажа за тях.
Пети лудата котка с лудото куче. Баси симпатягата котката :lol: Като тръгнеше да се оплаква равен няма :P Накрая естествено тенденцията тежък край се запази :( Епизода беше и началото на отплитане на нишката за спомените на Уарп.
Шести - Срещата с Наиро! Просто беше толкова странно... И тез терористи... Не знам дали са от добрите или от лошите :?
Седми достигнах. Този епизод...този епизод... все ми беше някво мъчно за Ванила. Сякаш си беше прецакан по начало и само не го осъзнаваше, но в този епизод показа че иска да е така! Сцената когато тръгна срещу полицията беше... Просто невероятно усещането от епизода!

Сега ми е най кофти, че толкова седмици без епиоди няма да има. 8 излиза чак следващата седмица :( 9 е като хората и 10-ти отново седмица без епизод >< НЕ искам така! Кой ме пита >>

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 03, 2008 9:52 am 
Аватар

Това 'детско' /даъ кажем анимация/ променя анимегледа ми и с този арт присъщ за по-старите години направо ме разбива. На пръв поглед невинни полу-човешки същества с почти толкова нормални съзнания, но 2-рият и 6-тият епизод бяха шОкОви.
Не знам създателя какво иска да изрази с тези несвързани пом/у си епизоди, всяка сигурно си има и определена тематика за разгръщане, аман XD Тука има... тука има повече >.<
След всяка изминала седмица /макар, че тази изгледах 3 епизода О.о/ сцените стават по-брутални, а героите още по-шантави.
В 6-ти епизод Кронико бе супер сладкO X3, но това си остава с изчанченото въображение на автора :Р /мда и мъжкото 'вътре' в тялото/ Примерите са безкрайни, но да кажем същия епизод и сценката във WC-то /дох, дох/ и Кайба растението, което пресъздава къхъм случки от миналото. /напомня ми на последния епизод на иккитоусен първи сезон :lol:/
Седми епизод е добър, интересни разкрития за миналато и очаквам с нетърпение да разбера за какво е тази конспирация на двете моми /не мога да им запомня имената >.</ освен това, гонитбата и завършека :?
//а да ненормалното неко от 5-ти рулира :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 08, 2008 5:46 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Консула ни зарадва както винаги ^^ - [Froth-Bite & Ureshii] Kaiba (HDTV, 720p, HD) (c) :wave:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 09, 2008 10:09 am 
Аватар

И това взе че свърши^^
Сега коментара :) Да си кажа края малко объркан :? Хареса ми че всички загубиха спомените си. Така да се каже рестарт. Нашия също постъпи правилно доколкото мога да кажа, но имаше много неща които ни ги тряскат от никъдето да се чудим какво става.
До 7ми където Ванила умря обаче беше истинката зарибявка. Нямам претенции за нищо друго освен малко по ясно да бяха изразени последните деиствия в историята ^^ Кат о цяло анимето ми идва около 8.5-9/10 :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 14, 2008 11:25 am 
Аватар

Мен лично ме изкефи. Става ако имаш много свободно време. Попринцип не гледам такива анимета,но това ми хареса.

Заглавие: Re: Kaiba
МнениеПубликувано на: Нед Юли 19, 2009 12:58 pm 
Аватар

мозъка ми не можа да го разкодира и бързо се отказах.но от няколкото епизода които видях арта беше супер и тези неща които ядяха мозъци/яйца или както там ги наричаха :rocknroll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 19, 2009 11:29 pm 
Аватар

аууууу умопомръчителен арт no comment :shock:

МнениеПубликувано на: Пон Ное 02, 2009 4:59 am 
Аватар

Радвам се че в окена от бози има и такива аниме, оригинални във всеки един аспект - от арта, през героите, до начина по който се разкрива историята и всичките wierd моменти, които повечето студия/режисиьори ги е страх да слагат в аниметата си.

Радвам се че измежду училищните шитни има анимета с такава абстрактна романтика. Че историята е използвана по начин който прави героите толкова различни и интересни от обичайните цундерете и други подобни стереотипи които се виждат във всяко аниме днес. Че от всичките отъпкани и вече до облка писнали артове и керъктър дизайни (характерни цялостно за японската анимцация) има и такива които дават уникална визия на анимето (нещо което много малко заглавия имат), която е нещо много повече от просто "бонусче към историята" а игражда цялостната атмосфера и чувсво на анимето.

Заради заглавия като това продължавам да гледам анимета.

Препоръчвам анимето на хората които търсят различното в индустрията.

И нещо малко в страни: Все повече и повече се убеждавам че режисорските анимета ще бъдат различното и оригиналното в индустрията.

Заглавие: Re: Kaiba (пролет 2008)
МнениеПубликувано на: Нед Дек 27, 2009 12:00 am 

От 14 годишен гледам анимета (започнах брутално с Акира) сега съм на 24. Речникъм ми е беден в срвнение с режисьорския гений създал това аниме и Kemonozume.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 19, 2010 11:08 am 
Аватар

Не ми се пише нещо много задълбочено и мисля да използвам мнението на фалкона:

Цитат:
Заради заглавия като това продължавам да гледам анимета.

Препоръчвам анимето на хората които търсят различното в индустрията.

Фани ♥
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 19, 2010 11:24 am 

У, забравих да пиша. Страхотно аниме, наистина. Доста абстрактно във всички аспекти. Много добър саундтрак, арт и анимация. Сюжета на места не го разбрах много, но се усещат основните неща. Определено ми хареса много - 10/10.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]