Дата и час: Чет Фев 06, 2025 7:11 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 7 [ 98 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Macross Frontier (пролет 2008)
МнениеПубликувано на: Нед Апр 13, 2008 12:39 am 
Аватар

[align=center]Изображение

Заглавие: Macross Frontier
Тип: TV серии (незнаен брой епизоди)
Стартира: 03.04.2008
Жанр: Aliens, Humanoid, Mecha, Military, Space Travel
Ревю:

Theron Martin написа:
The year is 2059, several decades after the defining Earth-Zentradi War. Taking its impetus from that devastating conflict, mankind has spread out across the stars, with the 25th Emigration Fleet (aka Macross Frontier) headed towards the center of the galaxy. During a performance by top idol singer Sheryl Nome an enemy attacks, forcing Altoh, a flight student assisting in the concert, into desperate action.

The 25th anniversary addition to the venerable Macross franchise, Frontier naturally has the complicated space/aerial battles, transforming fighter craft, and idol singer involvement that typify most Macross series, but this one spruces up the franchise for a whole new generation of fans by delivering spectacular displays of the very latest in 3D CG visuals and animation. The cast of characters introduced so far, and the situations they're thrown into, may be typical, but the level of execution is not. How many other sci fi anime series have this level of convincing futuristic feel? How many others show the imagination to offer something as thoroughly innovative as Ranka's cell phone design? How many would have the nerve to make an idol singer conceited and bitchy? And how many achieve the level of tension in battles that this one does? A powerhouse musical score certainly helps, but it is hardly the only thing this series has in its favor.

Despite a vast incongruity in visual quality between the character renderings/animation and the rest of the visuals, Satelight (look for a hidden reference in the anime) has another winner on its hands here. This could be the “series to see” for this season. Be forewarned, however, that this one does get a bit bloody.
[/align]

Link: AnimeS
----------------------------------------------------------

От всичко, което изгледах като първи епизоди за новия сезон това аниме определено оглавява класацията ми! Не знам с какво толкова наистина ме грабна, но има някакъв чар, дори и да изглежда стереотипно в първия момент! Анимацията определено е хубава, дори прекалено като погледна понякога главния герой ^^ Мисля че и ефектите ще са на ниво, поне като съдя от това, което съм видяла от първи епизод! Сега остана и историята да издържи! Не са малко мехите, които съм виждала от този сорт и понякога е трудно вече човек да го изнанедат, но ако продължават в духа, който видях в първи епизод наистина ще бъде прекрасно ^^

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 13, 2008 12:15 pm 
Аватар

Мека мекамекамека О: това обезателно ще го погледна!!! *тръгва да дърпа епизод и после ще едитва мнението*

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 1:03 pm 
Аватар

xkivax, традицонно в Macross поредицата освен мека-кютек има и много "чалга" фенщина достойно за Мюзик Айдъл, както и N на брой любовни M-ъгълници...така че не се пали прекалено, преди да си изгледал излезналите 2 серии :lol: .

Не знам дали сте забелязали, но има 2 версии на първи едизод (не говоря за превод, а за монтажни версии).
1-вата излезе някъде по коледа, и е доста добра.
2-рата е тази която излезе на 3-ти април, но нещо не ми харесва. В нея са добавени са 1-2 сцени (еднато от коите е ключова за понататъчния сюжет, но пък е крайно дебилна), като и опънинг-клозиг. За сметка на това са махнати 1-2 неща с които историята май звучеше по-добре (примерно подготовката за тренировка на покрива).

Препоръчвам да изгледата и двете версии. Ако не друго те са добра демонстрация, как с цел да се подобри нещо, то може да бъде развалено.

ПП За тези които са гледали други Macross заглавия, ще е интересно да видят и това (то се пада и юбилейно заглавие по случай 25-годишнината на шоуто), защото то определено е сбор от всичко излизало по темата - Сюжетът много напомня оригиналния Macross, обстановката и сетинга са като в Macross 7, артът и екшънът са като в Macross Zero, "концертната част" напомня силно на Mcross Plus.
(Абе постъпили са, както и Gundam-ците с тяпното юбилейно заглавие - Seed...събрали са в едно всичко добро (дали :lol: ) натрупано през годините...)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2008 9:58 am 
Аватар

втори епизод ;)

много ми харесва Macross F!
това е накратко
също музиката е много добра

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2008 8:44 pm 
Аватар

velush написа:
xkivax, традицонно в Macross поредицата освен мека-кютек има и много "чалга" фенщина достойно за Мюзик Айдъл, както и N на брой любовни M-ъгълници...така че не се пали прекалено, преди да си изгледал излезналите 2 серии :lol: .

:o ya sure....? защото ако са се оляли с романси и ъъ... "чалга фенщини" (ако има разяснение какво по-точно е това,няма да е лошо :lol: ) може и да не го гледам :drop:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 16, 2008 9:17 am 
Аватар

Разяснението е, че не ценя J-pop-а много по-високо от чалгата, а стандартното Macross заглавие е фрашкано с J-pop от най-примитивен вид (справка - дебилния репертоар на Неки Басра от Macross 7)...но пък битките обикновено са добри...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 16, 2008 9:35 am 
Аватар

Хах,мерси за разяснението :") Е, значи поне заради битките ще го скивам ^^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 20, 2008 5:56 pm 
Аватар

само на мен ли ми се струва,че Алто и Канда са като близнаци :o -ако ги нарисуват с еднакви дрехи трудно ще се разбере кой кой е :? ;това е по въпроса за стереотипите

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 21, 2008 4:14 pm 
Аватар

Много добро аниме :) , прилича ми на Зиро (а то доста ми хареса , пък и е единствено от поредицата което съм гледал)! Ще го следя с интерес , а колкото до клишираните неща ... еми на мен не ми правят впечатление! Важното е да има яко бой , любов и малко драма , а като гледам всички тези компоненти са на лице!

П.П: И започна мъчителното чакане на следващия епизод . :( :evil: :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 21, 2008 5:28 pm 
Аватар

О това ще се гледа задължително. Вече дърпам наизлезлите епизодчета и като ги изгледам ще драсна едно (не)компетентно мнение.

EDIT: Анимето не само оправда очакванията ми, но и просто ме хвърли в тъч. Страхотен арт, страхотна история, яки персонажи. Друго.... Другото като наизлезат повече епизоди :D

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 19, 2008 5:29 pm 
Аватар

Много се забави 7ми епизод , като се има предвид , че рола излезе още в четвъртък... Защо точно сега им трябваше да го протакат :? ?!

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 09, 2008 1:45 pm 
Аватар

10-та серия беше егати готиния бъзик с и в същото време homage към Macross Zero.
Предлагам всички, които са фенове на Macross Frontier, но още не са гледали Macross Zero, да попълнят този пропуск - така печелят двойно...хем ще изгледат едно готино кратко 5 сериино OVA, хеш ще схванат 10 та серия на Macross F, доста по-добре.

Аз се изкефих на макс...този епизод е страшно готин жест към феновете на цялата поредица.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 10, 2008 2:09 am 

Цялото аниме е страхотно. Арта е много добър музиката и тя не е за изхвърляне. Не мога да пропусна, разбира се, и мацките :lol: - не е чак еччи, но си има фен сървис. Това е едно от малкото анимета, в който главния герой не ме дразни толкова много може би, защото не е 12 годишен мухъл, който не знае, че има две глави вместо една :blush: Образа на Шерил пък страшно много ми допадна - не е някаква сдухана фръцла дето само си мълчи и се прави на интересна. Най-накрая една героиня дето не е от еччи, която си прави каквото си иска, има страшно добро излъчване и проявява решителност в личен и професионален план, че и окуражва другите.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 10, 2008 7:58 pm 
Аватар

Анимето се развива прогресивно в положителна насока :) , ако съумеят да задържат това темпо до края , Макрос Ф ще се превърне в нещо наистина стойностно за разлика от останалите онгойнги за сезона ...
А идеята да го обвържат така със Зиро , нямам думи просто !

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юни 11, 2008 7:47 pm 
Аватар

10 епизод беше доста интересен най-вече с препратката към макрос зеро, което може би трябва да изгледам отново, тъй като е една от любимите ми овички, наред с тази на Кеншин^^
Засега се развива доста добре, но дявол да го вземе Алто >> Този човек трябва да е мъжкия вариант на някое от плиткоумните тцундерета в други серии... Как няма да го наричат принцеса с този характер >>
Иначе Райка ми е страшно симпатична и се надявам да олне Шерил, въпреки че наградата е Alto...>< Този извънмакроса също е симпатичен, дано да е по-добре нагласен от плитката логика, която движи Алто. Иначе действието не ми е особено интересно. Чакам да се завържат романсите най-вече ^^

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 7 [ 98 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]