|
Дата и час: Сря Мар 05, 2025 12:33 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Яну 24, 2007 6:51 pm |
 |
Dunan_Knut |
|
 |
|
Meze написа: чистия етилов спирт се разгражда и преработва от черния дроб
пф.... не желая да се впускам в някви спорове, но не мога тва да го оставя без коментар........ и коментарът ми е ....yaaaaaa right. и един мармот..... пф.... (да оставим настрана, че мнооого рядко можеш да пиеш домашарка, която да е всъщност с чист етилов, а не с метилов, но това не е толкова от значение) докато четох си мислех, че още малко ще кажеш, че и алкохолът е полезен.. и а ти си го написал..... любимият мит на пияницата... или да не се изказвам прекалено - на хората, които обичат да си пииват. Пийте концентрати, за да живеете по-дълго.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Сря Яну 24, 2007 6:54 pm |
 |
Felagund |
|
 |
Регистриран на: Нед Яну 08, 2006 4:30 pm Мнения: 908 Местоположение: Някъде, където се пресичат Сенките на Амбър и Хаос
|
Мдаааам
като пуснеш червейче в чаша алкохол умира --> извод --> който пие няма глисти
или всеки разбира нещата както иска
а 300мл чист етанол не беше ли смъртоносната доза?
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Чет Яну 25, 2007 11:16 am |
 |
Meze |
|
 |
Регистриран на: Сря Окт 12, 2005 11:39 pm Мнения: 1742 Местоположение: В хладилника на УБСЕ, до бирата.
|
Абе фанете малко се образовайте и тогава ми спорете. има си книжки, имате гугъл, уикипедия. като посъберете малко истинско инфо тогава елате да спорим. засега само на директните ви твърдения ще отговоря:
1. След възраст от около 21 години (може и по-рано, може и по-късно) човешкият организъм започва да произвежда специален ензим, който разгражда Етиловия алкохол на въглероден двуокис (CO2) и вода, като поглъща известно количество кислород и се отделя енергия.
При разграждане на МЕтилов алкохол разграждането не е пълно и в получените съединения се съдържа въглероден оксид (CO), който е отровен.
2. Смъртоносната доза МЕтанол е около 50 грама, при поемане на такова количество човека е неспасяем, защото (CO) се натрупва в кръвта и не позволява транспортирането на кислород, дори при по-малки количества се наблюдава ослепяване.
3. Да, в домашната ракия може да се съдържа метанол, но зависи кой я е дестилирал. Ако е била баба ви с бързоварната тенджера в кухнята на панелката, наистина можете да се отровите. За това по времето на социализма управниците са решили да се направят обществени казани във всяко село с един отговорен и разбиращ от работата си казанджия, за да прави ракията както трябва - с минимални количества метанол. Тази работа не е за малоумници и пияници - НИКОГА не се пие от прясната ракия която се пече. Тя трябва да отлежи в дървено буре поне година.
Благодарение на хитрите ни управници хората пак ще започнат да пекат по домовете си, и тъй като малка част от тях знае как се пече ракия, ще започнат да се тровят.
_________________ The Tea Gonna Chew Come
 Язе съм от там
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Нед Яну 28, 2007 10:31 pm |
 |
Felagund |
|
 |
Регистриран на: Нед Яну 08, 2006 4:30 pm Мнения: 908 Местоположение: Някъде, където се пресичат Сенките на Амбър и Хаос
|
бе то си го пише в спецификацията на ЕТанола - при около 300 милилитра се предполага изпадане в безсъзнание
при 400 възможна смърт
при над 550 даже много вероятна смърт
тва за чист етанол
то си зависи от човека де ... щото нали с ензими се разгражда на ацеталдехид ... който не е особено полезен ... if you know what i mena  ... За щастие и той се разгражда де
то че има хора които са толерантни към алкохол хубу де ... ма не всички са си такива ... то си е до метаболизма
но ... няма отровни вещества ... има отровни дози
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Нед Яну 28, 2007 10:46 pm |
 |
Dunan_Knut |
|
 |
|
уау кви химици се извадихте тука!  Респект
Цитат: Благодарение на хитрите ни управници хората пак ще започнат да пекат по домовете си, и тъй като малка част от тях знае как се пече ракия, ще започнат да се тровят.
бтв ми аре да легализират и ганджата, че ми писна от тия шитни, които само ми пробутват. И "зелената партия" иска качество.  А и козът си е доста по-малко вреден от ракията , що верно не го легализират с акзис или без се ми е тая.
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|