Дата и час: Вто Фев 11, 2025 3:07 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 4 от 6 [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 21, 2008 1:49 pm 
Аватар

Sjilx_Matrix написа:
Аве японците съкват.Нз шо ама мно ме нервят
Ами тогава какво търсиш тук??? След като не ти харесват поне го кажи по нормален начин и на чист български, като не забравяш аргументацията. Например:
Японците ме изнервят, защото са прекалено стриктни.

Пробвай не боли.

@Safiir - Имаш ли представа дали някой острови освен основните (мисля, че 4 бяха) са заселени по някакъв начин и там горе-долу как се живее? Също дали има мегаполиси от типа на Токио освен Токио, не чак толкова големи де, но все пак големи градове?

[offtopic] Ами аз мислех, че е в Търново, но явно съм в грешка^^ :D. А реализацията след като завършиш каква би могла да бъде, освен преводач или нещо такова? [/offtopic]

Monkey D. Luffy

Изображение[/center]
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 21, 2008 3:59 pm 
Аватар

Safiir написа:
Никаква идея нямам >< Честно казано съм доста скаран с географията.

Докъде я докарахме - всезнаещия модератор да не знае нещо? Ами има два мегаполиса: Токио-Йокохама и Осака-Киото-Кобе-Нагоя. Всички големи острови (Хоншу, Хокайдо, Кюшу, Шикоку и групата Рюкю) са бая заселени. Приложна лингвистика трудно ще намериш в университет извън Япония. Най-доброто място май е Tokyo University of Technology. И последно: трудно е за японист да си намери занятие извън Япония, завършилите и останали в България тепърва ще изтрезнеят.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 21, 2008 4:47 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Бреей...за разлика от някой хора аз никога не съм твърдял, че съм всезнаещ. Дискутирам само неща от които разбирам. Нещо на което може би ще е добре да се научиш и ти.

И ако обичаш недей да говориш за това дали е трудно за японист да си намери работа :/ Досега не съм чул нито един от завършили сенпаи да се е оплакал, че няма какво да работи. Част от тях естествено заминават за Япония. Но и останалите тук си оплътняват времето, че даже не им и стига.

И ти най-накрая ще питаш ли някой от професорите по история около теб имало ли е нинджи или не? Или може би вече си питал и отговора им е бил това, което ти бях казал аз още преди месеци?

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 07, 2008 12:59 pm 
Аватар

Unit 731

:censored:

nuff said. :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 17, 2008 11:00 pm 

Не се сдържах. Човече трябваше да сложиш някакъв вид "ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ" или нещо от сорта, защото има гледки, които не само, че не са за хора със слаби нерви, ами въобще не са за хора, които изобщо имат нерви. По принцип не съм гнуслив, както и не ми се повдига лесно, но на това филмче за "Unit 731", не можах да издържа и до половината.

Плюс това, не мисля, че горното е за темата, защото това е все едно да съдиш за Германия по действията на Хитлер и д-р Менгеле.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 17, 2008 11:08 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Ъъъ това да не е някакъв японски хорър? Ако е направо да го махам.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 18, 2008 9:57 am 
Аватар
Masaka?!

Аз го цензурирам... и да, американско пропагандно филмче по тубата.
Няма да коментирам как този, който победи - той пише историята. Не казвам, че това не се е случвало - може и да се е...

Всички цветни кадри и т.н. са инсценирани, което ме дразни... тогава са нямали цветни снимки. И тия ги изкараха по-психо и от немски концлагер.
И е направено за шок-фактор с писъци и т.н.... бе въобще... ако беше строго документално, професионално и по Дискавъри, да речем, можех и да му повярвам малко повече... :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 23, 2008 5:06 pm 
Аватар

Ей, защо се изпотръшкахте толкова изненадани :lol: Идеално общество няма и мисля ще митовете за Япония се разбиха още последните години, когато нашумяха всички самоубийства там и работокохолизма им, който им позволява да си седят само по три 4аса вкъщи на денонощие.
Такива са японците, обществото им се гради на странни парадокси. Кой по-незапознат би си представил, че в такова привидно идеално общество би имало подобен тормоз и липса на свободно пространство, но това е цената, която плащат, за да живеят в подобна държава. За тях сигурно си заслужава.

А пък и както вече казаха, за един турист там е супер готино. Само кинтите да имаш и е екстра.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 29, 2008 7:56 am 
Аватар

какви лицемери сте,не е истина!оплюхте поста ми,а в същото време толерирате далеч по-нескопосани изказвания!наистина ви се чудя на вашите представи кое е глупост и кое не.просто заявих мнението си за японското общество,което дори и крайно,си е мое.но отдавна съм се убедила,че в този форум се имат за всезнаещи и който не им харесва,са в състояние да го унищожат. :evil:

The dreams of yesterday
Wait for tomorrow
At the gates of Volterra
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 29, 2008 10:51 am 
Аватар

Amenseut Не се ядосвай баце...
Що си ебаваш настроението с форуми ?

Казали, казали. К'во да направим .

:wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 01, 2008 2:42 am 
Аватар

Много полезно и интересно , благодаря на Safir за информацията.
Като цяло представата ми за японското общество излезе точна с леки разминавания.
И все пак искам да живея в Япония не само като турист .

@kujiro мисля , че персоната на която говориш е от женски пол и "баце" някак си не отива :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 01, 2008 4:36 am 
Аватар

М да от темата разбрах няколко неща.....Или се надявам да съм ги разбрал...

Япония е идеално общество ако се гледа продукция и работоспособност на Японците заради факта че са силно дисциплинирани...

Но от към индивидуалност грр да ти се доплаче....Докато четях първия пост на Safir виждах пред очите си точно един мравуняк или пчелен кошер...Всички са еднакви ако изпъкнеш по някакъв начин примерно си индивидуален хората гледат с лоши очи на теб...

Това за тормоза в училищата когато го прочетох.....ОМГ реакция, тук може да го има същото нещо но хората обръщат голям интерес към него и се опитват да го премахнат..А там това е станало част от културата...И на никой не му прави впечатление, което е ужасно гадно защото тези няколко индивида биват обречени и се згъват още и още докато не дойде време за рязане на вени.И всичко за да се докара някаква обществена хармония и дисциплина...С майките исторята е същата....

Ако в Япония толкова търсеха хармонията защо не намерят хармония межу дисциплинираното общество и примерсно западното по свободно общество......

Но доколкото разбрах това е било преди години и сега може да не е така...Важното е че с тази усилена дисциплина Япония е една от най развитите държави....

Абе започвам да им завиждам само за късите полички,мангата и Ейчиро Ода... :lol:

Safir давай още такива творения...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 01, 2008 10:29 am 
Аватар
Пантсу Мастър

В общи линии правилно си разбрал, но не е чаааак толкова трагично положението. Пък и се опитват да го пооправят. Просто наистина е много трудно хем да им осигуряват по-големи свободи, хем да ги карат да бачкат здраво. Една колежка беше направила разработка на темата за смъртта от преработване и ще я питам ако ми позволява да я пусна във форума.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 05, 2008 9:37 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Сафире пита ли я, или не си имал шанс? :blush:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 06, 2008 3:16 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Ми тя девойката принципно не е от София (не че аз съм в София в момента де ><) та не знам кога ще се видим, че да я питам.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 4 от 6 [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]