|
Дата и час: Сря Фев 12, 2025 7:18 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Апр 09, 2006 10:28 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2046.jpg) |
Felagund |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Нед Яну 08, 2006 4:30 pm Мнения: 908 Местоположение: Някъде, където се пресичат Сенките на Амбър и Хаос
|
водя се атеист
не вярвам в богове и свръх естествени сили
или ако не ще препрочета Пътеводител на Галактическия Стопаджия, за да си припомня каква беше религията проповядваща, че вселената е изкихата от някакво същество ... всички живеели в страх от деня на пришествието на голямата бяла носна кърпа
иначе не съм достатъчно запознат с будизма и шинтоизма и за това имам чувството, че имат и добри идеи, ама това е защото не знам лошите им страни
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Апр 09, 2006 11:14 am |
Bleed4me |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 9:47 pm Мнения: 2991 Местоположение: Германия, Бремен
|
Вси4ки хора сме такива. Да види да пипне и я...... Повервах
Ма то тоя пи4 с брадата дето проли4а на хипи верно е нахранил цял народ, или тоя със сме6ната увита шапка ни е шибнал турците на полуострова, колкото до Сидрахта Гуатама , тои е наи свестен от вси4ките.
Колкото и да си говорим наи-реална от религиите изглежда.......
ПП:не мисля 4е съм атеист (дразни ме тази дума незнам за6то), все пак не вярвам в ништо, в църква съм влизал само на екскурзии (пове4ето от половината пъти бях пиян)
Религията е наи гплямата спънка на 4ове4еството.
Кои е казал 4е отиваме в рая? Ако след смуртта отиваме някъде то със сигурност не е там---
другата опция съ6то не ме кефи ( именно при 4ервените другар4ета с рогата)
И какво остава Religion smuxxx balls
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Апр 09, 2006 11:20 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=3029.jpg) |
liones |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 10:39 pm Мнения: 423 Местоположение: in the middle of nowhere ha ha ha
|
rogue написа: Ми аз не вярвам в който и да е бог!!! За мен не съществува, защото никой не е доказал. Е, всички Християнски празници и тн не може да се избегнат, а и повечето са станали празници за хората, а не за църквата.Ми съм атеистка!!!
same here, ама кой би се отказал от Коледа и тн.
В една друга тема го казах, ще го кажа и сега: Религиите са освен всичко друго и средство за контрил, ограничават действиата на хората и грубо казано "отнема свободата им"
_________________ ~don't click this link~
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Апр 09, 2006 1:14 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=78_1370247096.jpg) |
Beren |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 24, 2005 11:10 pm Мнения: 4907 Местоположение: Rome-Berlin-Tokyo
|
g3n3s1s написа: Водя се Агностик. Това е средното м/у атеист и вярващ. Имам предвид, че не вярвам в Господ, но и не изключвам, че може да съществува. Просто избирам да не вярвам, защото никой още не ми е доказал, че Господ съществува.
Нещо подобно.
Вярвам че има Бог, но не и Бог за който говори църквата!
Имя някой над човека, дали е Бог или не не е важно.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Апр 09, 2006 3:52 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2275.jpg) |
vladii |
|
![](./images/ranks/rank1.gif) |
Регистриран на: Вто Яну 17, 2006 5:41 am Мнения: 82 Местоположение: in the kingdom Far Far Away
|
liones написа: same here, ама кой би се отказал от Коледа и тн. В една друга тема го казах, ще го кажа и сега: Религиите са освен всичко друго и средство за контрил, ограничават действиата на хората и грубо казано "отнема свободата им" ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
И аз съм горе-долу на това мнение. Все пак мисля, че поначало са създадени с идеална цел - да се хармонизира съжителството в обществата в които са създадени. Лошото е, че с течение на времето са се намерили много хора, които изопачават ценностите изповядвани от дадена религия и злоупотребяват с доверието на последователите й.
Много ми е интересно как ще се равие тази тема.
Между другото - Коледа е езически празник
Рождество христово е Християнският.
_________________ "Колкото повече, толкова повече!"
А.А.Милн ("Мечо Пух")
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Апр 09, 2006 3:56 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4221.jpg) |
St3f1 |
|
![](./images/ranks/rank1.gif) |
|
И аз сам кръстен като бебе ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) ама това няма значение ! Невярвам в бог и в божествени сили. Вярвамс амо в моито способности !
_________________ 98% от младото поколение са опитвали трева. Ако си от тези 2%,който не са опитвали, сложи това под подписа си!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|