Дата и час: Пет Фев 07, 2025 9:03 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 10 [ 141 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща
:?: Какво мислите за дублажите в БГ :?:
 КАК КАКВО?!?!?! -> КОШМАР!!! <-  60%  60%  [ 166 ]
 Ами бая грешки правят, ама се гледа....  20%  20%  [ 56 ]
 Ми- стават ве, що//  9%  9%  [ 26 ]
 О, супер са си!  3%  3%  [ 8 ]
 Не съм запознат и няма и да се запозная със случея :)  7%  7%  [ 20 ]
Общо гласове : 276

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 21, 2005 3:49 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

А така! А сега ми кажете КАК да има аниме фенове в България>?
Защо не съм гледал ШаманКинг- щото изгледах 1 епизод по БГ тв и се отвратих.Това надали ще си го пусна някога....
Пускам си Покемон:
"Скурдъл" "Чаризард" "Тентакуул" ,.... :x :x Израстнал съм с това аниме от РТЛ2 и тия ми ги пускат с ******* американски имена - побърках се!!! Бе зле ли са ве - кат ше превеждате - преведете им и имената, за чии са ми на английски :evil: - ЗЛЕ СА < ДА!
Пускам си Сейлър Муун(второто аниме, което съм гледал в живота си... "О, боскуди", както казва Диззи но Миззу, Добре!, че не са пуснали Драконова топка още, че ще се самоубия...):
Слушам Усаги....... след малко слушам Рей....... от един и същи глас х) Отдолу тихичко чувам как пак един и същи глас, изговаря на английски с грешните му ударения и прочие.... ЧИБАААААА :x !

Извод - > Проблема на БГ дублажа е И в американския дублаж И в спестовната каса на телевизиите, които предполагам ги купуват на безценица тия епизоди от америка ИЛИ плащат даже и повече, ама щото няма кой да превежда от японски - е,кво да се прави :roll: И в преценката на режисьорите и другите отговорници И най-вече в супер-некъдърното превеждане, което трудно би могло да бъде кадърно, като го взимат ВЕЧЕ развалено.

Една случка ще ви разкажа..:
Навремето:
Тегля си аз Ранма - супер доволен-> :D Обаче забелязвам, че от 3ти сезон нямам 22-24 сериите. Е- не мога да си развалям колекцията така :wink: Тегля от супер трудно намения торрент с 1,2 К тия 700Мб, супер доволен, за тогавашния нет(преди почти 2 години)-> :D
Изтеглям го след седмица - две супер доволен.Файла се оказва *.огг.
Празната ми, неразбираща тогава глава, си го пуска на дефаут аудио канали и суб.Почват да ми плямпат на английски.Прилошава ми, като чувам на(главни букви = ударение) акаНЕ, да и викат я Акане(като онзи процес на отделяне на вещества от организма) или АкАне, което ме праща в истерия и почвам да псувам аниме-екстрийм(ех, най-добрия сайт по това време за аниме-даунлоуд, колко ми е жал за него :( :( ). ДО момента, в който разбирам, че аудио каналите могат да се сменят и да го пусна на японски с английски суб. Да живеят създателите на *.огг и Матроска :!:

Единствената фирма/канал/компания, която признавам, за озвучаване - дуб на английски е... Cartoon Network. Странно, но факт - те са най-добрите просто, какъвто и дуб да съм чувал е достоен за гледане !!!
По таз телевизийка съм гледал DBZ ; Tenchi - 2 сезона(Муйо и Юнивърс) ; Gundam Wing .......

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 21, 2005 4:31 pm 
Аватар

Местоположение: In the land where I am surrounded by cute 18 years old japanese schoolgilrs
Да съгласен съм със Sayan, заради глупостта на БТВ и другите български тв-та 90% от хората си мислят, че Аниметата са за деца, заради тъпия и ужасен превод, а тези които харесват анимета, едва ли ще загледат това аниме, аз например едва ли скоро ще се престраша да гледам Shaman King :(
Може би една подписка до БТВ и Нова да помогне, но не съм сигурен дали можем да променим нещо :(

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 21, 2005 5:57 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Жалко, но - не! Все едно да почнат по свестния начин, като VOX (германска нормална национална телевизия) да пускат в ефир след 00:00 часа орегинални анимета от типа на Сайлент Мобиус и Акира на японски със субтитри - това си е върха, стоял съм да гледам филми до 3-4 сутринта, които почват в 1.... еххх това в Бг никога няма да го направят :roll:
Едно време писах писма(мейли) да могат ако е възможно да пуснат по този или друг начин субнат филм на Драконова Топка... независимо кой.... НЪЦКИ
Писах и на HBO.bg и от ми отговориха, макар и негативно("Съжалаваме, но ние не определяме програмата - дават ни готов сигнал, така че не можем да осъществим това"), но поне ми отговориха и бях доволен :)
Едно такова писмо няма да промени нищо за съжаление.Може да пробваме, но трябва да е примерно от страна на "Фуметсу" - официалния Аниме-Манга клуб.... но не знам.. мисля, че все още не е регистриран...може би нататък във времето.Сега - няма да ни обърнат внимание, малко сме... е.... здраве да е....то пък и да има много фенове не си е работа.... предпочитам по-семейна обстановка :mrgreen: :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 22, 2005 3:46 pm 
Аватар

И това като тая тема с анимето и анимацията. За жърлите аниме фенове като мен наи доброто са си субтитрите без никакъв дублаж. Ама не всички са длъжни да знаят някой език. А и как да пустнат по Бтв на японски с бг суб като са го предвидили за малки дца примерно а на тях винаги им ги дублират за да не се мъчат с четене. Има си и + и - .

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 22, 2005 6:28 pm 
Аватар

:hmm: Според мене са супер нямам оплаквания давам пример с юги супер си беше преведено. 8)

Заглавие: БГ дублажа х/ - по-точно - оувърдуб х(
МнениеПубликувано на: Съб Юли 22, 2006 3:03 pm 
Аватар

ва това е сбъднат кошмар всеки път щом гледам нещо такова ми става лошо и най-добрия пример е със Sailor Moon просто превода няма нищо бощо със оригинала значи молбата ми към всички преводачи на анимета в Б-я моля не си измисляите ми земете да научите езика, единственото аниме което е дублирано като хората е принцеса Мононоке там оплаквания нямам но всичко друго е пълна скръб!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юли 22, 2006 3:23 pm 
Аватар
AnimeGod

1.Взимат от американци
Всякъв дублаж е гаден но когато се прави дублаж на дублажа... :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Юли 22, 2006 4:25 pm 
Аватар

По-добре са си аниметата беэ бг дублаж .

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 31, 2006 6:22 pm 
Аватар

Като гледам всичките ви мнения, разбирам, че намерих своето място под небето :D
БГ-дублажа е отврат!!! Американците взимат аниметата и буквално ги оскверняват: слагат ужасно глупава интонация на гласовете на героите; променят някои имена, ако не им харесват; когато се опитат да имитират някоя въздишка, развалят момента; отрязват сцените, където има "насилие", променяйки и сценария (помня една серия на ю-ги-о, имаше едно много яко круше, а те го коментираха "Буташ ме!! Защо ме буташ?!!" :roll: ) Та това правят американците, а българите ги взимат от тях и повтарят същата история. :evil: Ами как няма всички да го смятат за тъпи детски истории? :evil: :evil: :evil:
И аз започнах да гледам аниме от RTL2 и малко от VIVA (малко, ама най-любимите ми са от VIVA :) ) Ама немския дублаж наистина е добър. И дано Бог не ми позволява някога да намеря българския или американския озвучител на Югио, щото тея двамата определено са за убиване :bash:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 31, 2006 6:55 pm 
Аватар

Амм много е зле.. но все пак е нещо ..иначе кой в бг ще гледа аниме ;)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 31, 2006 7:18 pm 
Аватар

За съжаление именно благодарение на този дублаж хората се отвращават от аниме.Актьорите и гласовете са кошмарни ,а факта ,че ние превеждаме от американския релийз прави ситуацията много по-лоша.
За съжаление това е истината
Много по-добре е да си караме на японско аудио с бг субтитри

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 31, 2006 7:28 pm 
Аватар

субтитрите са му майката, въпреки че и те могат да са много некадърни
когато нещо се дублира смисъла се губи, като не можеш да чуеш оригиналните гласове

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 01, 2007 2:49 am 
Аватар

Българския оувърдуб е направо невъзможен за гледане... Не ми понася просто :x Мразя го!!! :evil:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 01, 2007 2:05 pm 
Аватар

Хаха. Говорите така, щото не сте чували руския :lol:

Е това вече е :shock:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 01, 2007 3:09 pm 
Аватар

и руския сме чували, но за него не ни питат дали е гаден :wink:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 10 [ 141 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]