|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 10:02 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 5 мнения ] |
|
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Studio Discussion: Studio 4°C Публикувано на: Пон Сеп 24, 2007 9:56 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Име: Studio 4°C Открито: 1986. От: Koji Morimoto, Eiko Tanaka, Yoshiharu Sato Пример, за нестандартна анимация, показваща неограничеността на анимето. 'Студио 4 градуса целзий' правят късометражни филмчета имузикални клипове, като оставят зрителя сам да реши къде е бил през последните 10 минути. Студиото е "superflat" ориентирано. 'Свръх-плоско' е движение в пост-модерното изкуството, имащо за цел критика над японската култура след войната, животът на отакутата, консумеризъм и други подобни. Но оставяйки това на страна, можем да гледаме на анимета като тези на 4° като една главоблъсканица. Една страхотна деменсия. В тях цари хаос, който трудно може да бъде разбран, но едва ли има това за цел. Тъй че ако ви се гледа нещо странно, пуснете си нещо на Studio 4°C. Студиото има и 2 игри и няколко пълнометражни филма, които хич не са лоши. Ето списъкът от Ани с техни продукции: http://anidb.net/p22А ето и сайта им, който е също толкова ненормален http://www.studio4c.co.jpВъпреки странният си подход, не може да не се отбележи, че подобните на ‘Sweet Punch’ творби са от една страна образователни(punch 1), от друга страховити(punch 4). Ако човек гледа по-внимателно, ще открие полезни неща и доста ирония, свързана със съвременният свят.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Сеп 24, 2007 11:32 pm |
|
HollowMan |
|
|
Регистриран на: Съб Апр 29, 2006 3:39 am Мнения: 691 Местоположение: EXILED
|
нямаше ли тема за тва студио вече...?
нищо, пак ще пиша.
по принцип не съм голям привърженик на разделянето на аниметата "по студия", може би основно защото не съм и особено запознат с последните. рядко гледам на кое студио е дадено аниме. освен ако не става въпрос за
с ръка на сърцето мога да кажа че това ми е любимото евър.
от фрийкшоу главоблъсканици като End Of The World, през прекрасно разказани стийм-пънк психарии като Noiseman, та до всепризнатия Mindgame - винаги оставя следа в съзнанието на зрителя, независимо в кой регистър се движи историята.
а, и разбира се, може би най-гениалното аниме на всички времена:
Kigeki. велик шедьовър, за който май си има отделна тема...
със запазена марка "деменция" студиото няма как да не се открои от остнаналите. сега само чакаме да субнат Genius Party... : )
ПП: даже профила ми е от аниме на тва студио
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Ное 23, 2007 6:53 pm |
|
BlossomStar |
|
|
|
Чудесни са.... просто толкова е приятно да гледаш анимациите им...магически са, но не е това въпросъте...искам кратки клипчета към Утада Хикару, както и клипа на Глей...и общо взето всякакви такива...някой да ми метне
между другото те са правили и за Аниматрицата частта с къщата
_________________ When you`re hiding in your cloud castle of blind clowns and sinister butterflies.Don`t you feel like wanting to be erased from existence?What is not will never be and what if it was?...Don`t cry...I`ll take care of your dark heart while you glow in anger.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Ное 26, 2007 9:25 am |
|
Aerith |
|
|
Регистриран на: Сря Сеп 28, 2005 4:13 pm Мнения: 1115 Местоположение: USA
|
На Glay го имам! Още откак се влюбих в Kaikan Phrase и се чалнах да търся нещата на групата.
Довечера ще ти го метна някъде, че сега трябва да се изстрелвам ^^
ПП: Май и на Хики го имах, трябва да си преровя папките
_________________ 『 t・o・r・n ♥ 』 //♥tumblr♥//♥last.fm♥
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Ное 27, 2007 7:46 am |
|
Aerith |
|
|
Регистриран на: Сря Сеп 28, 2005 4:13 pm Мнения: 1115 Местоположение: USA
|
С малко закъснение, ето ги обещаните клипчета:
• GLAY - Survival PV - има live изпълнение след края на клипчето, но не си направих труда да го cut-вам (оставих го като бонусче ^-^)
• Hikaru Utada - Passion PV
И една 'екстра', която се щъкаше из директориите (ако случайно я нямаш ^_~)
• Ken Ishii - # Extra
P.S. На Ayumi Hamasaki също го имам, ако го искаш, кажи. Него не го качих, понеже мисля, че е достатъчно известно, но все пак ^^...
Колкото до студиото -- доста нестандартно, със странни хрумвания и анимация, особено Noiseman Sound Insect & Digital Juice -- другите някак ги схванах, ама тия нещо не (въпреки че така още повече ми харесват )
Все още не съм изгледала Tekkon Kinkreet и Genius-a, но Memories & Mind Game са ми сред любимите неща евър! ^^
Харесвам и Tweeny Witches ^^. Абе, като цяло, едно студио, към което имам страхотен респект
P.S.2: Иначе и аз имам някакво deja-vu, относно темата
_________________ 『 t・o・r・n ♥ 』 //♥tumblr♥//♥last.fm♥
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Ное 27, 2007 12:24 pm |
|
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Жаме ву, абе - то и в общи дискусии ли имало тема?
Само едно въпросче относно First Squad - някой да има идея дали някога ще има OVA/филм/нещо повече?
Щото да не е правено само с цел Music Video на песента на Legalize...
Искам ощеее > <
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Studio Discussion: Studio 4°C Публикувано на: Пет Юли 31, 2009 12:13 am |
|
niki91 |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 30, 2006 11:35 pm Мнения: 146 Местоположение: Плевен д'ге
|
Studio 4C e най-доброто японско студио по отношение на нетрадиционната анимация.Като се има в предвид,че са работили по заглавия като:Batman:Gotham Knight,Detroit Metal City,Street Fighter IV,Animatrix,Memories,Genius Party,Mind Game и още много.Просто студиото впечатлява с подхода си не само към анимацията но и към сюжет и т.н.Ако трябва да оценя студиото бих му дал оценка 10/10,защото те винаги прекрачват прага на традиционното и винаги са готови да направят нещо свежо,нещо което излиза извън пределите на типичната японска анимация.
_________________ Yo,Percy my man! How's life? - Bean Bandit (Riding Bean)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Страница 1 от 1 [ 5 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|