Дата и час: Чет Яну 30, 2025 10:02 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Studio Discussion: Studio 4°C
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 24, 2007 9:56 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Име: Studio 4°C
Открито: 1986.
От: Koji Morimoto, Eiko Tanaka, Yoshiharu Sato

Изображение
Пример, за нестандартна анимация, показваща неограничеността на анимето. 'Студио 4 градуса целзий' правят късометражни филмчета имузикални клипове, като оставят зрителя сам да реши къде е бил през последните 10 минути.
Изображение
Студиото е "superflat" ориентирано. 'Свръх-плоско' е движение в пост-модерното изкуството, имащо за цел критика над японската култура след войната, животът на отакутата, консумеризъм и други подобни.
Но оставяйки това на страна, можем да гледаме на анимета като тези на 4° като една главоблъсканица. Една страхотна деменсия. В тях цари хаос, който трудно може да бъде разбран, но едва ли има това за цел. Тъй че ако ви се гледа нещо странно, пуснете си нещо на Studio 4°C.
Студиото има и 2 игри и няколко пълнометражни филма, които хич не са лоши. Ето списъкът от Ани с техни продукции: http://anidb.net/p22
А ето и сайта им, който е също толкова ненормален http://www.studio4c.co.jp

Въпреки странният си подход, не може да не се отбележи, че подобните на ‘Sweet Punch’ творби са от една страна образователни(punch 1), от друга страховити(punch 4). Ако човек гледа по-внимателно, ще открие полезни неща и доста ирония, свързана със съвременният свят.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 24, 2007 11:32 pm 
Аватар

нямаше ли тема за тва студио вече...?
нищо, пак ще пиша.
по принцип не съм голям привърженик на разделянето на аниметата "по студия", може би основно защото не съм и особено запознат с последните. рядко гледам на кое студио е дадено аниме. освен ако не става въпрос заИзображение
с ръка на сърцето мога да кажа че това ми е любимото евър.
от фрийкшоу главоблъсканици като End Of The World, през прекрасно разказани стийм-пънк психарии като Noiseman, та до всепризнатия Mindgame - винаги оставя следа в съзнанието на зрителя, независимо в кой регистър се движи историята.
а, и разбира се, може би най-гениалното аниме на всички времена:
Kigeki. велик шедьовър, за който май си има отделна тема...

със запазена марка "деменция" студиото няма как да не се открои от остнаналите. сега само чакаме да субнат Genius Party... : )

ПП: даже профила ми е от аниме на тва студио :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 23, 2007 6:53 pm 
Аватар

Чудесни са.... просто толкова е приятно да гледаш анимациите им...магически са, но не е това въпросъте...искам кратки клипчета към Утада Хикару, както и клипа на Глей...и общо взето всякакви такива...някой да ми метне

между другото те са правили и за Аниматрицата частта с къщата :)

When you`re hiding in your cloud castle of blind clowns and sinister butterflies.Don`t you feel like wanting to be erased from existence?What is not will never be and what if it was?...Don`t cry...I`ll take care of your dark heart while you glow in anger.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 26, 2007 9:25 am 
Аватар

На Glay го имам! Още откак се влюбих в Kaikan Phrase и се чалнах да търся нещата на групата.

Довечера ще ти го метна някъде, че сега трябва да се изстрелвам ^^

ПП: Май и на Хики го имах, трябва да си преровя папките :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 26, 2007 7:55 pm 
Аватар

чакам :mrgreen: супер си :D

When you`re hiding in your cloud castle of blind clowns and sinister butterflies.Don`t you feel like wanting to be erased from existence?What is not will never be and what if it was?...Don`t cry...I`ll take care of your dark heart while you glow in anger.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2007 7:46 am 
Аватар

С малко закъснение, ето ги обещаните клипчета:

GLAY - Survival PV - има live изпълнение след края на клипчето, но не си направих труда да го cut-вам (оставих го като бонусче ^-^)

Hikaru Utada - Passion PV

И една 'екстра', която се щъкаше из директориите (ако случайно я нямаш ^_~)

Ken Ishii - # Extra

P.S. На Ayumi Hamasaki също го имам, ако го искаш, кажи. Него не го качих, понеже мисля, че е достатъчно известно, но все пак ^^...

Колкото до студиото -- доста нестандартно, със странни хрумвания и анимация, особено Noiseman Sound Insect & Digital Juice -- другите някак ги схванах, ама тия нещо не (въпреки че така още повече ми харесват :lol: )
Все още не съм изгледала Tekkon Kinkreet и Genius-a, но Memories & Mind Game са ми сред любимите неща евър! ^^

Харесвам и Tweeny Witches ^^. Абе, като цяло, едно студио, към което имам страхотен респект :lol:

P.S.2: Иначе и аз имам някакво deja-vu, относно темата :roll:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2007 12:24 pm 
Аватар
Masaka?!

Жаме ву, абе - то и в общи дискусии ли имало тема? :lol:

Само едно въпросче относно First Squad - някой да има идея дали някога ще има OVA/филм/нещо повече?
Щото да не е правено само с цел Music Video на песента на Legalize... :(
Искам ощеее > <

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2007 12:37 pm 
Аватар

то много са само клипове...кунг фу лав, астролайнера...а са чудесни, а ти Аерит си чудесна :):):):) макар че ми се искаше ако ги има случайно някой флуксиминейшън или нещо такова...то са само анимацийките и то с части от песните на Утада Хикару (между другото заради анимацийките си изтеглих този и албум...той е като чалга...даже бих казала, че е) ...та, из коментарите прочетох, че май били за джи ес еми

http://www.youtube.com/watch?v=kdaKqgcA ... re=related
в този им вид.... ей, това е анимация, а не тези гадни аниме сериали :(

http://www.youtube.com/watch?v=EkJtzmEg ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=AQh4tE2r ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=n5zVP-ic ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=Lk7J8nk4 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=Aqi1Tzxd ... re=related

тези най ме радват....но Ландър Абаут и Ю мейк ми уонт то би а мен са велики...искам такава анимация да правя, макар че са 1 минута, което и да е студио ако не ги направи яко ще е много зле.... сигурно повече врме анимация трябва да направи студент по анимация за дипломна работа

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 07, 2008 8:21 pm 
Аватар

тези имат уникални филми :lol: Даже сега правя клип по единият - Mind Game :mrgreen:

Уникален арт, истории, развитие и стил. Уникални са, никъде в другите студия не може да се види нещо близко до тяхното :D Много оригинални продукции имат, повечето от които къртят мифки и водосточни тръби :mrgreen:

10/10 :D

Заглавие: Re: Studio Discussion: Studio 4°C
МнениеПубликувано на: Пет Юли 31, 2009 12:13 am 
Аватар

Studio 4C e най-доброто японско студио по отношение на нетрадиционната анимация.Като се има в предвид,че са работили по заглавия като:Batman:Gotham Knight,Detroit Metal City,Street Fighter IV,Animatrix,Memories,Genius Party,Mind Game и още много.Просто студиото впечатлява с подхода си не само към анимацията но и към сюжет и т.н.Ако трябва да оценя студиото бих му дал оценка 10/10,защото те винаги прекрачват прага на традиционното и винаги са готови да направят нещо свежо,нещо което излиза извън пределите на типичната японска анимация.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]