|
Дата и час: Вто Мар 04, 2025 10:34 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Май 02, 2008 5:14 pm |
 |
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
Не мога да разбера какво не хареса в обосновката ми:
Не ми въздейства разказа по начина по който би трябвало,а като опит за нещо такова на някой неопитен автор+беше прекалено кратко за да създаде атмосфера.Докато започна да чета то вече бе свършило
Явно на теб ти е харесало или си му нещо като ментор за да го защитаваш така.Досега не го чух да отговори.
Както и да е хайку май е съвършенната експресия според твоето определение.
Даже бих казал че и дзен афоризмите са такива.Но те за разлика от това нещо са ми въздействали въпреки че не са оригинали а превод на бг.
Както и да явно аз съм тъп,не разбирам и не трябва да се бъркам в работата на великите писатели
/off
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Май 02, 2008 5:25 pm |
 |
nem13 |
|
 |
|
Цитат: Както и да е хайку май е съвършенната експресия според твоето определение. Даже бих казал че и дзен афоризмите са такива.Но те за разлика от това нещо са ми въздействали въпреки че не са оригинали а превод на бг.
Е, това вече е въпрос на вкус. Принципно си прав, хайку е точно това.
Апропо, все пак не позна ли откъде е цитата?

|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Май 02, 2008 5:31 pm |
 |
nem13 |
|
 |
|
Хахаха... дъмп, извинявай, че ти спамя темата, но въпреки това:
Цитат: - Същността на нещата ли? - изрева синтезаторът, превеждайки урагана от хрипове и гракове. - Какво, мамицата му, знаеш ти за същността на нещата, момче? - И последната андроидна сестра побърза да се скрие от поглед. Изпитах прилив на гняв. Навярно старостта бе прояла мозъка на дъртия копелдак заедно с обноските му, ако изобщо някога е имал каквито и да е обноски. След минута мълчание, нарушавана единствено от хриптенето на апаратите под леглото, които вкарваха и изкарваха въздух от безполезните дробове на умиращия, аз казах: - Да докладвам. Добре. Повечето от нещата, които поискахте, са изпълнени, г. Силенъс. Енея сложи, край на властта на Мира и Църквата. Шрайка като че ли е изчезнал. Човешката вселена завинаги е променена. - Човешката вселена завинаги е променена - имитира ме старият поет в синтезирания си опит за саркастичен фалцет. - Да не би да съм те молил… теб или момичето… да променяте шибаната вселена за някакво си шибано завинаги? Замислих се за разговорите ни тук отпреди едно стандартно десетилетие. - Не - накрая признах аз. - Виждаш ли - изръмжа старецът. - Мозъчните ти клетки отново започват да се раздвижват. Иисусе Христе, хлапо, мисля, че шрьодингеровата кофа за боклук те е направила по-тъп, отколкото беше.

|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Май 02, 2008 7:27 pm |
 |
mandra |
|
 |
|
vegetosayajin написа: Не мога да разбера какво не хареса в обосновката ми: Не ми въздейства разказа по начина по който би трябвало,а като опит за нещо такова на някой неопитен автор+беше прекалено кратко за да създаде атмосфера.Докато започна да чета то вече бе свършило Явно на теб ти е харесало или си му нещо като ментор за да го защитаваш така.Досега не го чух да отговори. Както и да е хайку май е съвършенната експресия според твоето определение. Даже бих казал че и дзен афоризмите са такива.Но те за разлика от това нещо са ми въздействали въпреки че не са оригинали а превод на бг. Както и да явно аз съм тъп,не разбирам и не трябва да се бъркам в работата на великите писатели /off
Ей, никого не съм карал да ме защитава. Това, което правя аз е да пускам мой разкази, които да се четат от други хора. Не се обждам, защото просто не знам какво да ти кажа. Не ти харесва? Добре, приемам го, радвам се, че си отделил време да го прочетеш.
Ето, обадих се. Не си употребил думата шит, а и аз не цитирах теб специално. ...всъщност аз я употребих.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Съб Май 03, 2008 6:40 pm |
myhi4kata |
|
 |
|
Идеята не е ли, че докато се занимаваме с нещо ежедневно и дори не се замисляме над него, то може да се окаже последното, което сме направили в живото си? Че той може да свърши просто ей така, за миг като стъпканите в калта кърпички? На мен ми харесва, мисля, че е въздействащ и всеки може да си го изтълкува сам за себе си. Поне аз мога още толкова да напиша като разсъждения по текста, защото ме накара да се замисля за някой неща, не знам обаче дали са същите, за които си искал читателите да се замислят.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Съб Май 03, 2008 7:00 pm |
 |
mandra |
|
 |
|
Цитат: докато се занимаваме с нещо ежедневно и дори не се замисляме над него, то може да се окаже последното, което сме направили в живото си
Да, това беше което ми дойде наум. Радвам се, че ти е въздействал, но ти препоръчвам да не се замислиш много по темата, която разказът засяга.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Съб Май 03, 2008 7:10 pm |
myhi4kata |
|
 |
|
 Ама ти все такива ги пишеш, човек може да си замине докато се яде дюнер, духа си носа...
Иначе не, няма да задълбавам, просто ми направи впечатление, че е останало недоразбрано. И недооценено струва ми се.
 Напиши и нещо по-положително, моля те.
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|