|
Дата и час: Вто Мар 04, 2025 9:51 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Май 02, 2008 4:22 pm |
 |
nem13 |
|
 |
|
Абе, вегето, ти нейде научи тая думичка "безидейно", и си я ползваш как си искаш, както и някои други из форума. Безидейни работи няма - има лоши и добри идеи, има и явни и скрити идеи, но безидейно ако си видял някъде, проблемът най-вероятно е в теб.
И колко дълго трябва да е според теб едно разказче, 10 страници тъп диалог?

|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Май 02, 2008 4:32 pm |
 |
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
nem13 написа: Абе, вегето, ти нейде научи тая думичка "безидейно", и си я ползваш как си искаш, както и някои други из форума. Безидейни работи няма - има лоши и добри идеи, има и явни и скрити идеи, но безидейно ако си видял някъде, проблемът най-вероятно е в теб.
И колко дълго трябва да е според теб едно разказче, 10 страници тъп диалог? 1-во ок,за безидейното може и да не съм се изразил правилно,но според мен се подразбира за какво говоря.
Лоша идея,но тя всъщтност не е лоша ами просто отсъства идеята според мен-смисъл,целия разказ не ми направи нито впечетление на нещо оригинално,нито ми възбуди дори малко центровете на удоволствие...
Издразни ме че може да пише хубаво а не мисли какво да напише
Затова в заключение-безидейно е.
2 Аз в момнета който започнах да чета без да исках видях края...
Поне 3 пъти по-дълго трябва да е,
да има повече описателни моменти,сцена в която се развива, действието,повече мисли,малко забавяне и концентриране в някое от действията или сцената.
Така все едно излапах една шепа фастъци.
Бяха горе-долу вкусни,но нито ме засищат,нито ще останат като спомен повече от 5-6 мин.
Надявам се ти отговорих!?
Не критикувам стила му на писане-според мен е доста добър.
Критикувам мързела му да седне и да помисли в-у добра концепция
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Май 02, 2008 4:41 pm |
 |
mandra |
|
 |
|
Разочароваш ме.
Цитат: да има повече описателни моменти,сцена в която се развива, действието,повече мисли,малко забавяне и концентриране в някое от действията или сцената. Недей го сравнява с други текстове, очевидно целта ми не беше да описвам най - подробно какво, как и защо. Прав си за едно - мързелът ми повлия, докато го пишех. И за да не продължат коментарите от типа на "Супер безидеен кратък шит." , смятам да хвърля малко светлина. Съществува връзка между това Цитат: Може и никога да не се прибера, за да установя броя им – да падна, да умра... салфетките да се разпилеят в краката ми, кръвта ми да попие в меката хартия. и това Цитат: абързах крачка към улицата, прекрачих бордюра и ... изстрел, писъци, кръв ... паднах. Ръката , в която бях стиснал носните кърпи се простря безпомощно на земята; кръвта, потекла от челото ми се застече към най хартията.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Май 02, 2008 4:48 pm |
 |
Vego |
Мародераторче |
Регистриран на: Чет Май 10, 2007 5:27 am Мнения: 15576 Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
|
Ок аз не намирам връзката и при това ти говоря за цяло0стната концепция че нещо ми се губи като това:какво искаш да кажеш на читателя(на мен),какво чувство искаш да оставиш в него(мен),как си искал да го направиш??
Експресия е изразяване на една идея/чувства/концепция чрез нестандартни способи (не мога да го формулирам)
Знам какво значи в изобразителните изкуства.
Както и да е...явно само на мен не ми е въздействало това разказче
и ако искаш да ми кажеш че това е опит за иновационнен начин на разказване(с възможно най-малко думи) не съм съгласен
Не изпозвах думичка шит
И аз не го сравнявам с други текстове-просто ми заприлича на доста други докато го четох
|
|
 |
|
Заглавие:  Публикувано на: Пет Май 02, 2008 4:52 pm |
 |
nem13 |
|
 |
|
Дъмп, заеби го тва, ако се налага да даваш експликация по текста, значи не си си свършил работата както трябва... а в случая не е така.
Вегето, експресия може да бъде освен това и литературен жанр (или по-точно техника, требе да звъня у БАН да питам как биха го категоризирали), макар обикновено да е в стихотворна форма, може да бъде и в проза. Експресията дори не се нуждае от сюжет, и обикновено е кратка, просто изказва една идея и едно чувство.
Знаеш ли за какво големите писатели използват сюжета? За да опростят и разчленят идеята си и да могат и по-некадърните да я разберат. Но по-младите писатели, или тези, на които малко им пука, използват експресии.

|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|