|
Дата и час: Вто Фев 11, 2025 10:11 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Апр 29, 2008 1:02 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=269_1419871212.png) |
Ensenga |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Нед Сеп 04, 2005 4:06 am Мнения: 3381 Местоположение: cyber-sekai
|
ако един българин се е родил и е прекарал цялото време в Япония и той щеше да е така, и обратното японците ако са се родили на друго място щеха да нямат проблем
Bob Hoskins: "дайте ми ги млади и възможностите са безкрайни"
_________________ skype: zenscape
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Апр 29, 2008 1:36 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=18673_1270139918.gif) |
Shi No Tenshi |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Сря Ное 07, 2007 9:29 pm Мнения: 390 Местоположение: Някъде там ...
|
Safiir написа: Съгласен съм. Странното е че един българин може да научи без проблеми почти всеки език, дори да не живее в съответната държава. Докато за един японец това е почти невъзможно. И ми е интересно защо е така.
Но си има и изключения де. ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) Защото нашия японец в училище има мнооого добър английски(като за японец,направо перфектен).Не знам, аз винаги съм си мислела, че им е трудно заради произношението
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Апр 29, 2008 2:34 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=480_1331798230.jpg) |
evilduke |
Henshin! |
|
Окей, стана ми интересно и реших да се поразровя на тази тема
Най-точното и логично обяснение, което открих (от японка):
http://www.iht.com/articles/2006/12/06/ ... kumiko.php
Доколкото разбирам, в основата на всичко седи онази психилогическа нагласа на японците, за която стана въпрос в темата на Сафир малко по-надолу.
А тук има и един много интересен report, в който става въпрос за ученици от колежи/университети, на които им се преподава от native говорител:
http://www.eric.ed.gov/ERICDocs/data/er ... /7f/1b.pdf
Това е конкретно за проблемите в самото изучаване и са взети в предвид мненията на учениците. Интересен поглед към другата страна на монетата (за която става въпрос и в горната статия, но тук е задълбочено) - и самите ученици нямат желание да научат езика.
От тук, учебната система не поущрява усиленото изучаване на чужди езици, учениците имат липса на желание -> резултатът е на лице, а виновникът вече сме го обсъдили няколко теми надолу
Поне аз така си обяснявам ситуацията.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Апр 29, 2008 11:56 pm |
evilduke |
Henshin! |
|
Абе, обяснението беше съвсем друго според мен, но сега ме мързи да пиша, пък и сме мноооого извън темата
(на кратко, японските ученици не бих ги геренерализирал към мързеливия тип, но определено им липсва мотивация да учат чужди езици, а и изглежда има други фактори, които ги подтискат, виж няколко теми по надолу, пак е от Сафир темата:)
Аз лично японците много си ги харесвам с техния Engrish и ще се радвам ако си останат така, но надали ^ ^
(айде да спираме, че Сафиру-сан ще ни дърпа ушите :Д)
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Май 12, 2008 9:19 pm |
evilduke |
Henshin! |
|
Японска филология има само в СУ за съжаление
Другото място където се учи японски е във ВТУ, само че там е лингвистика и се учи освен това и мазен английски
Мисля, че и в Свищов има някаква опция да се учи японски като избираема дисциплина или нещо такова, обаче там си е ала-бала каквото и да е...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Май 13, 2008 3:57 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4372_1700619078.png) |
Zakero |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
Ти остави това май сега като замине Хаяши може и да закрият групата ако не се намери преподавате, евентоално ще викнат човек от Търново ама не ми се вярва много тъй като са само 6 човека.Пък и нивото им е много зле както вече каза.
Иначе частни уроци сигорно има в големите градове просто трябва да се потърси.За София и Варна знам.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|