Дата и час: Вто Фев 11, 2025 10:03 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 4 от 33 [ 484 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 33  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 28, 2008 9:54 pm 
Аватар

дамм ако това за системата им е вярно, е жалко. а за този японец, за който говорех - да, живее си в Япония от много време, но като е бил на 25 някъде е живял в Америка за 2-3 години, така че това му е помогнало много - той си има влиянието от средата, за което явно не говорим сега. а наистина много странно точно за спецификата на езика - дали е заради различните принципи на граматиката? но това не ми се струва достатъчно.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2008 7:10 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Никаква идея нямам, а ми е супер интересно и на мен. Трябва да се поразтърся да видя дали е правено някакво изследване защото според мен това е на психологическа основа затруднението им.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2008 10:30 am 
Аватар

може да е психологическа, а може и да е физическа на устната кухина примерно. ако една нация цял живот е говорила с техните типични звуци и произношение, е вероятно това да е оказало влияние на физиката. хмм. не знам, говоря само по логика сега.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2008 10:48 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Ако беше физическа това не би ли трябвало да засегне и японците родени в друга държава? В смисъл те пак са си генетически японци. Но примерно тези родени в щатите говорят перфектен английски без дори намек за акцент. Пък ме съмнява да им се променя устната кухина в детството на всеки отделен японец :/

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2008 1:02 pm 
Аватар

ако един българин се е родил и е прекарал цялото време в Япония и той щеше да е така, и обратното японците ако са се родили на друго място щеха да нямат проблем
Bob Hoskins: "дайте ми ги млади и възможностите са безкрайни" :D

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2008 1:06 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Съгласен съм. Странното е че един българин може да научи без проблеми почти всеки език, дори да не живее в съответната държава. Докато за един японец това е почти невъзможно. И ми е интересно защо е така.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2008 1:36 pm 
Аватар

Safiir написа:
Съгласен съм. Странното е че един българин може да научи без проблеми почти всеки език, дори да не живее в съответната държава. Докато за един японец това е почти невъзможно. И ми е интересно защо е така.

Но си има и изключения де. :roll: Защото нашия японец в училище има мнооого добър английски(като за японец,направо перфектен).Не знам, аз винаги съм си мислела, че им е трудно заради произношението :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2008 2:34 pm 
Аватар
Henshin!

Окей, стана ми интересно и реших да се поразровя на тази тема :)

Най-точното и логично обяснение, което открих (от японка):
http://www.iht.com/articles/2006/12/06/ ... kumiko.php

Доколкото разбирам, в основата на всичко седи онази психилогическа нагласа на японците, за която стана въпрос в темата на Сафир малко по-надолу.

А тук има и един много интересен report, в който става въпрос за ученици от колежи/университети, на които им се преподава от native говорител:
http://www.eric.ed.gov/ERICDocs/data/er ... /7f/1b.pdf

Това е конкретно за проблемите в самото изучаване и са взети в предвид мненията на учениците. Интересен поглед към другата страна на монетата (за която става въпрос и в горната статия, но тук е задълбочено) - и самите ученици нямат желание да научат езика.

От тук, учебната система не поущрява усиленото изучаване на чужди езици, учениците имат липса на желание -> резултатът е на лице, а виновникът вече сме го обсъдили няколко теми надолу :)

Поне аз така си обяснявам ситуацията.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2008 10:19 pm 
Аватар

хмм това е много интересно. а и хората са се старали за репорта и всичко - по официалните английски правила за доклад (специфично research paper, с което ми тровят живота в даскало), дори и правописът е издържан точно по американските правила. следователно ми изглежда верен. а нещата, които пишат вътре, не ме учудват - нормално е да имат проблеми с мързел на учениците и компетентността на учителите. и все пак примерно тук не е ли същото в повечето училища? аз лично все съм учила в езикови училища, но в първо започнах в кварталното училище и там английският (и всичко останало) беше много зле. освен това при много мои познати английският е зле, но се водим, че знаем английски. защо? само от частни уроци ли става по-добре? някак си ми звучи нереално обяснение.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2008 11:56 pm 
Аватар
Henshin!

Абе, обяснението беше съвсем друго според мен, но сега ме мързи да пиша, пък и сме мноооого извън темата :lol:
(на кратко, японските ученици не бих ги геренерализирал към мързеливия тип, но определено им липсва мотивация да учат чужди езици, а и изглежда има други фактори, които ги подтискат, виж няколко теми по надолу, пак е от Сафир темата:)

Аз лично японците много си ги харесвам с техния Engrish и ще се радвам ако си останат така, но надали ^ ^

(айде да спираме, че Сафиру-сан ще ни дърпа ушите :Д)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 30, 2008 1:03 pm 
Аватар

да, схванах ти идеята, просто изказах и друго мнение. това е :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2008 9:19 pm 
Аватар
Henshin!

Японска филология има само в СУ за съжаление :(

Другото място където се учи японски е във ВТУ, само че там е лингвистика и се учи освен това и мазен английски :lol:

Мисля, че и в Свищов има някаква опция да се учи японски като избираема дисциплина или нещо такова, обаче там си е ала-бала каквото и да е...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2008 10:22 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
В Пловдив няма такива екстри за съжаление,но пък ако се разходиш към стария град ти гарантирам че ще видиш много японци. :)

/off

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 12, 2008 11:49 pm 
Аватар

Мисля че има някакви частни уроци по японски език в Пловдив. А за японския език в Свищов мога да кажа само че за 2 часа на седмица не се научава език. Обръща се повече внимание на икономиката.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 13, 2008 3:57 pm 
Аватар

Ти остави това май сега като замине Хаяши може и да закрият групата ако не се намери преподавате, евентоално ще викнат човек от Търново ама не ми се вярва много тъй като са само 6 човека.Пък и нивото им е много зле както вече каза.
Иначе частни уроци сигорно има в големите градове просто трябва да се потърси.За София и Варна знам.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 4 от 33 [ 484 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 33  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]