Дата и час: Чет Фев 06, 2025 10:38 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 3 [ 37 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Nijuu-Mensou no Musume (пролет 2008)
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 7:32 pm 
Аватар

Изображение

Заглавие: Nijuu-Mensou no Musume (二十面相少女)
Жанр: Мистерия, Драма, Приключенско, Екшън
Тип: Телевизионно
Епизоди: 22
Начало: 13.04.2008
Продукция: Bones, Telekom Animation Film
Информация: AniDB MyAnimeList
Официална страница: http://www.chico-tv.com/
Резюме:
Чико е наследницата на богатото семейство Микамо, но трябва да живее с леля си и чичо си, тъй като родителите й са мъртви. Леля й иска да получи наследството на Микамо и затова слага отрова в храната на Чико - съвсем не достатъчно, за да я убие веднага, а по съвсем малко с всяко ядене, така че това да стане бавно, без лекарите да усетят. Чико, която е вманиачена по детективски романи, обаче разбира.
През това време из света вилнее неуловимият крадец "20те лица", който определя "рабатата" си като "отнемане на съкровища от свине". И ето че един ден се оказва в дома на Микамо, а съкровището, което отнема е... Чико.

---------------------------------------------------
Прегледала съм списъка с дискусиите няколко пъти и още не мога да повярвам, че за това аниме няма тема. Гледала съм само първия епизод и - като се има предвид, че беше просто въвеждащ - е рано да давам оценка, но определено ми привлече вниманието.

But it sure is exhausting, livin' in chains
It’s paradoxical in every way
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 8:50 pm 
Аватар

Това му бях чела резюмето,но така и забравих да го погледна...ще му дам шанс ^^

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 9:47 pm 
Аватар
Sky King

Ревюто ме грабна, 100% ще го погледна.Някой да има линк към епизодите, ако има събнати вече?

Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 9:52 pm 
Аватар

В началото това момиченце за малко да ме откаже да го гледам. Стори ми се някакво гадно, несправедливо към горките родители, емо злобарче. За пореден път грешно първо впечатление. Всъщност е много сладка и с много силен харатер + приятно и дружелюбно държание. 20 faces пък е симпатичен чичко герой :lol: Също и онова момче, което реши, че трябва да е онии-чан. Т.е. като цяло героите са много сладки.
Артът в някои отношения е сранен, но не пречи. Историите явно ще са малко по-наивни, но създава приятна атмосфера и очаквам да е интересно и разтоварващо.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 11:24 pm 
Аватар

Много приятно аниме. Първоначално не знаех какво да очаквам и се чудех дали няма да е нещо тип "Жан Крадлата" където една краде разни работи пък друга се опитва да я хване. Засега обаче не изглежда да е така, и по-добре. Героите се оказаха много симпатични и приятни (особено 20 Лица, Чико и "брат" й), и май всички си имат собствена история. Във втори епизод показаха малко и за живота на крадците, и как по-точно се справят с проблемите.

Вероятно ще има и някаква история (оня Тигър едва ли ще се откаже така лесно) - дано е интересна. Предполагам в началото епизодите ще са на принципа "отиват някъде си и открадват нещо си", поне докато Чико поизучи "занаята". Но понеже е 22 епизода има достатъчно време за нещо повече.

Чакаме трети еп. :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 11:41 pm 
Аватар

За тези 2 епизода,които гледах, ми допадна :) Историята изглежда интересна, ще се следи ^^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 01, 2008 12:07 am 
Аватар
Всепризнат Спамър

3тия епизод, цепеше особено момента в който Чико тросна лошите като има каза "Трябваше да ме претърсите по-добре", е такова блъфиране не бях виждал :lol: :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2008 6:46 am 
Аватар
Цар Алко

Уааа 6ти беше много добър и екшънски в стил BONES, радват ме подобни detective/action анименца. Жалко, че така се получи с бандата, но сега Chiko ще започне вече собствена кариера и ще си събере верни другари също като 20 faces. За мен лично най-доброто заглавие за пролетта заедно с Kure-nai (като не броим CLAMP продълженията :lol: ). Па иии яка група L-E бързо действат на това аниме, няма забавяне и тн. ;)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2008 8:27 am 
Аватар
Всепризнат Спамър

аа dddd ддддд (да, толкова се въудошевих, че напомпих 1 клавиш на 3 езика докато налучкам къде ми е фонетиката)
Страхотно се получи, малко клише беше ама иначе супер сега ми е интересно какво ще прави Чико, как ще продължи?
Само да не дадат едно надписче....
---след 10 години....
Че ще умра :lol:
Но да определено не сбърках като почнах да го гледам това аниме :lol:
EDIT:
Споменах ли колко мразя като епизода няма превю на следващият епизод? =)) =)) =))

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2008 9:20 am 
Аватар

Леле, страхотен епизод направо О: Това аниме действително е от най-добрите за сезона :nod:
Мене пък ме кефи да няма превю,някак повече тръпка се насъбира и е по-яко :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2008 4:42 pm 
Аватар

:shock: през какви етапи е минало анимето, че се е стигнало до тук... във всеки случай не през очакваните. Първото впечатление беше от нормално разочароващите, все пак кой би предположил, че Чико може да е толкова сладка а същевременно бие лоши чичковци /в да... това е следващото впечатление/. А след 10-те минути на този епизод остана стъписан. От безобидно веселото настроение край нашата дружинка, се стига до масакър конкуриращ Baccano! :// Колкото до напрежение, нямаше, никой не им остави време да дъхнат.
Като че ли историята не търпи кратка почивка за някой филърски елемент /бла-бла, по някой луна парк и strengthening their bonds/.
Жалко ми стана за крадците, много радваха най-вече покрай Чико. Малко странно орязаха кадри покрай 'брата на Чико' /все не мога да му запомня името/, а направо показаха другия лежащ с ранен крак. Хм, Чико, каквата е пъргава, можеше да dodge-не патрона /от всичко нагоре беше забавен :lol: / но режисьорът държеше всички да умрат X3. Кой знае какво се случи и с 20 faces, в началото се явяваше като Kaitou, нищо чудно да се завърне в някой от следващите епизоди.
Но най-интересно предстои, готините момиче от ED-то ще влезнат в историята и ще... нека видим какво ще стане ^^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2008 4:53 pm 
Аватар
Цар Алко

Ами сами са си виновни,, по доста лесен начин ги усети този Тигъра, а ги беше предупредил по-рано с присъствието си, че са в опасност. За мен това е груба грешка на многоликия, Чико едва се спаси, а другите ги отстреляха като капачки на стрелбище. Май само остана баткото, все пак е с по-дълга коса в OP и е по-възрастен :lol: . Докато от другите две момичета едната си работи като прислужница в дома на леля и, да видим сега как ще се съберат.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2008 6:39 pm 
Аватар
in need of a hero

ЛЕЛЕ! Жестоко аниме! И много се радвам, че чак сега го изгледах понеже си имах 6 епизода за гледане, които на мен така ми се струват като пред истарията на същинската част.

Но наистина беше глупаво, след като онзи нападна Кен и му повреди окото изобщо да го забравят като опасност. И все пак.. избиха ги всичките :( . Това бяха ебаси готината дружинка и те ги избиха до крак мамицата им! :( :( :(

Кен, че е жив - жив е. От ОП-а си личи :lol: . Имам чувството, че и 20-то ликия също - няма начин просто ей така да е умрял. Сега остава да видим какво точно й е казал (се е опитвал да й каже) и какво ще е развитието на историята :) . Но както лошият каза, нашия определено има някакви по-величествени планове за... нещо.

Та общо взето страхотно аниме, държите в голямо напрежение. Особено след този 6-ти епизод нямам търпение да видя какво ще се случи по-нататък. Направо се ядосвам, че не разбрах за анимето след още няколко епизода. Много мразя да чакам :? .

{АЗ} {AIR GEAR}
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 21, 2008 6:58 pm 
Аватар

Уоу. Просто... уоу. Когато в края на 5-ти еп оная Анджела се ухили по такъв начин си помислих, че или работи за Тигъра, или откачи и ще тръгне да работи за него. Но въобще не очаквах още този еп почти всички в бандата да бъдат избити по такъв начин, нито пък очаквах Тигъра да умре толкова скоро - мислех, че още дълго ще създава проблеми на нашите. Егати, всички бяха готини пичове и ми беше кеф да ги гледам... Но поне Тигъра и Анджела умряха - определено няма да ми липсват...

Чико оцеля, но да видим какво ще прави. Twenty Faces сигурно също е жив (просто и на мен ми е трудно да повярвам, че умря по такъв начин). А и онея detective girls засега ги гледаме само в ED-а... Нямам търпение да излезе следващия еп та да видим как ще се развият нещата.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Май 22, 2008 1:33 pm 
Аватар

Тази чернокосата от оп то вече се появи. Работи като прислужница в дома на Чико. А този дето се метна на влака в последния момент нали беше наетия детектив да търси Чико?
Теорията е следната. Следващия епизод се прибира в къщи разказва играта на леля си и понеже се загатна че 20 лица имал някаква цел предполагам Чико ще тръгне да изпълнява желанието на "баща си". Кен естествено е жив. Още от симпатичната физиономия в 1-вили 2-ри еп все се надявах да излезе да е главен мъжки персонаж, тъй като с извинение 20 лица не мЪ кефи. Излагам вече да е пукнал също така.
Но аз се издразник. Тигъра е пуснал червенокосата да следи Чико и знае къде е цялата банда. Може да ги нападне по всяко време. Защо по дяволите реши да ги избива след като те вече са свършили работата?! Верно че по неподготвени и т.н нопо средата на нищото с малко бонус помощ от полиция далеч по лесно и ефективно щеше да бъде с по подходящ план. Защо трябва да се стига да мисли какъв е пътя за бягство и да залага на това?!

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 3 [ 37 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]