Дата и час: Съб Фев 15, 2025 12:32 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 13 [ 195 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: full metal panic / fumoffu/ TSR
МнениеПубликувано на: Нед Авг 07, 2005 8:57 pm 
Аватар

Изображение
Заглавие: Full Metal Panic!
Канжи/Кана: フルメタル・パニック!
Жанр: екшън, мека, комедия, сейнен
Тип: TV сериал / Епизоди: 24
Година: 2002
Студио: GONZO
Anidb.net: http://anidb.net/a17

Ревю от сайта на AnimeS написа:
С увеличаващата се заплаха от тероризъм над развитите страни е създадена тайна международна организация - Митрил, чиято цел е да неутрализира терористични нападения, използвайки най-модерни технологии и високо обучени професионални войници. Източникът на сложната апаратура и оборудване на Митрил са хора наречени "Whispered", човешки 'бази данни' на "Черна технология". За да предпази един вероятен "Whispered", Канаме Чидори, от ръцете на неприятели, организацията назначава млад сержант, Сагара Соуске, да я следи и придружава в училище. Сагара, въпреки че е на 16 години, никога не е живял нормален тинейджърски живот и настъпва хаос, когато се опитва да се справи едновременно със задачата да защити Чидори и да поддържа прикритието си на ученик.

Това е едно доста свежо аниме, което по уникален начин комбинира комедия, екшън и дори малко драма. Може и да не толкова смешно като 'Fumoffu' или драматично като 'The Second Raid', но успехът на това заглавие води до излизането на комедийно ориентирания сериал 'Fumoffu' и невероятното пряко продължение на сериала - 'TSR'.

Автор на статията: Morridin

Изображение
Заглавие: Full Metal Panic? Fumoffu
Канджи/Кана: フルメタル・パニック? ふもっふ
Жанр: училищна комедия, екшън
Тип: TV сериал / Епизоди: 11 (15) +2
Година: 2003
Студио: Kyoto Animation
Anidb.net: http://anidb.net/a959

Войната е нещо ужасно за възрастен човек, камоли пък за дете. Соус'ке е преживял войната, обаче тя оставила доста голям белег в разбирането му за живота. Всъщност той си мисли, че го дебне опасност от всякъде. Неговата приятелка Чидори се опитва да му помогне да се справи с тази негова мания, но това въобще няма да и е лесно. FullMetal Panic Fumoffu е невероятна екшън-комедия. Тази анимация не е за изпускане!!! Това е може би най-забавното аниме, правено до сега!

Автор на статията: NeverDie

Изображение
Заглавие: Full Metal Panic! The Second Raid
Канжи/Кана: フルメタル・パニック! The Second Raid
Жанр: екшън, комедия, мека, сейнен, романс, драма
Тип: TV сериал / Епизоди: 13
Година: 2005
Студио: Kyoto Animation
Anidb.net: http://anidb.net/a2710

"Аз съм ученик от клас 24... ученически номер 41... отговарям за боклука и чадърите! Аз съм Сагара Соус'ке!!!"

Два месеца след събитията във Full Metal Panic! Соус'ке е изправен на ръба на възможностите си. Терористичната организация Амалгам също придобива достъп до "Черна Технология", Соус'ке изпитва все по-големи затрудненията в работата си с Албарест (неговия "Arm Slave"), а междувременно мисията му да предпазва Чидори е прекратена. За младия сержант това са наистина дни на изпитание.

Продължението на тази история е зашеметяващо. Комбинацията от екшън и комедия както винаги е на ниво, но атмосферата в TSR, като че ли е станала по-плътна и истинска. За това естествено допринася интересния сюжет, невероятно изпипаната анимация и завладяващите и комплексни герои. Сагара минава през много физически и душевни перипетии в този сериал. Антагонистите в това аниме са също на ниво - от сексапилните близначки професионални убийци, които изпитват доста повече от платоническа любов помежду си, до Гейтс, който е един от най-психясалите и странни злодеи в аниме индустрията.
Тук думите "това е едно аниме, което не бива да пропуснете" важат с пълна сила!

Автор на статията: Morridin

Ми айде и от мен да мине, да пусна една темичка и аз, че никъде не се виждам. :roll:
Ми какво мислите за тези трите, на мен всичко за full metal panic ме кефи. Най-вече сценарий и анимация.
Любими герои - Соуске, Цидори, Кърц.
А какво ще кажете за новия сезон? Можете да намерите 4-те епизода, които са излезнали досега на този линк(торент)
http://www.animesuki.com/series.php/591.html

Последна промяна Belgarion на Пет Юли 01, 2011 6:17 pm, променена общо 2 пъти
Reason: Малък едит ;)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 07, 2005 11:53 pm 
Аватар

Ами FMP е готино, на мен ми хареса. FMP Fumoffu кърти просто... доста съм се смял на епизодите. Новия сезон започва добре според мен... май вече се досещам кой ще е Sensei-я, на тия двете килърки (много ме дразнят такъв тип персонажи - почти непобедими...).
Хммм... любими герои. След Fumoffu Souske и Chidori са си задължителни, но аз имам и трети фаворит... Tessa Testarossa :mrgreen: :twisted: .

П.П. Епизодите се намират и в БГ на Baka-та.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 08, 2005 3:08 am 
Аватар

Това аниме го имам от много отдавна на дискове ;) FMP + FMP Fumoffu ги имам сички серии на дискове. Още си спомням как дърпах от Kazaa с дни за да сваля липсващите серии от Фумофу из сървърите :wink:

Анимето ме кефеше, битките с роботите беха доста яки, после пък ми стана интересно нашия пич дали ще се забие с тая и се счупих от смех като го гледах особено с онова роботче дето е плюшено мече ;)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 08, 2005 12:50 pm 
Аватар

MastaG написа:
особено с онова роботче дето е плюшено мече ;)

Ахахахах....това беше върха просто. :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 19, 2005 11:58 pm 
Аватар

какво ще кажете за последния епизод, мен ме разби направо. Как само Соуске си караше колата и докато го обстрелваха си говореше напрегнато с Чидори.... кой знае защо не спрях да се хиля на това.
А накрая как ги спасиха, кой всъщност управляваше онзи черен М9?
И кога ли ще се появи Леонард, братът на Тесса, защото около тях се вие една особена обстановка, не са в добри отношения май....
бе този сезон изобщо не отстъпва на предишните, много повече драма има.... и действие...
Май ще разберем нещо повече за Соуске.... направиха му един кръстосан разпит набързо и той сега не знае какво иска от живота....
А сега се сещам кой ще е Сенсей, дето говореха в първите епизоди.... :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 20, 2005 12:03 am 
Аватар

Фумофуто е яко смешно другите не съм ги гледал. Наблягам на смешното а те изглеждат сериозни воина се води бои пада голям :P нищо смешно няма .

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 20, 2005 12:33 am 
Аватар

напротив, има си и смешни моменти, но и воденето на воина също е бая интересно, особено когато бягаш от обстрелващи те вражески сили с кола, и Чидори ти звъни да ти се кара че не си дошъл на теста и че си разпарчетосал колата на учителката за да търсиш бомба, а наоколо ти хвърчат куршуми и ти се опитваш да държиш кормилото :mrgreen:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 20, 2005 12:36 am 
Аватар

само да питам в това аниме има ли някакво меха ? ( е освен тея костюми и нещо такова имам предвид разни огромни роботи летящи режещи кълцащи миксиращи пасиращи и само за 99 $ ) щото ако има не си падам по. Ама ако няма веднага го тегля те как са по ред как варвят като хронология ?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 20, 2005 12:38 am 
Аватар

хмм дай ми речник, Какво е меха?
Иначе първо е Full metal panic - 24ep.
2. Full metal panic?fumoffu
3. Full metal panic the second raid - сега до 5еп.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 20, 2005 12:44 am 
Аватар

Ami mexani4no kato evangelion osven teq malkite fuma-kuh deto glavniqgeroi stakmi i ne6to takova vikam ako ima razni izmisleni ogromni ( pro4eti gorniq ost oisanieto) za 99$ par4eto roboti koito mogat i po slu4ainost da razru6at polovin kontinent ot raz da nese zanimavam ??

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 20, 2005 12:51 am 
Аватар

хммм ми да има такива неща в битките, но не съм сигурна че могат да разрушат цял остров, не съм опитвала. :P но особено в последния сезон има и обикновенни битки дето си разменяш куршуми или ти прерязват гърлото.... ми аз ти го препоръчвам, но от теб зависи... можеш да изгледаш един или два епизода и да си прецениш.. :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 20, 2005 12:53 am 
Аватар

ok 10x za infoto 6te go pogledna i 6te vidq

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 20, 2005 1:04 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Хммм.
Фмп= много хубаво, зарязах го на 14ти :)
ФмпФ= най-добрия аниме-комедиен сериал
Фмп ТСР= това се очертава като адулт, меха, комедия, екшън - кажи го Фмп+ф+кръв и хентай елементи. До 2ри епизод съм де, другите не знам защо се бавя да ги гледам... страх ме е да не го развалят... добро е за сега...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 20, 2005 1:30 am 
Аватар

e tova e hubavo info i iz4erpatelno :) e ve4e mi go kazaha ama az da si te pohvalq :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Сеп 22, 2005 12:28 am 
Аватар

Аз пък не се досещам кой е сенсей-ът...Изображение Може би съм проспала нещо от първите епизоди,не знам....Ама пък то и защото едвам им смогвам на разговорите, такива скоропоговорки... и само някакви абревиатури, туй не знам си какво прави, онуй пък отдел на еди кой си, и в главата ми става такава каша, че....Аз затова и не навлизам много надълбоко в подробностите, следя си сюжетната линия и само се надявам да има повече серии с Чидори и Соуске. Изображение И така като почнах за двойки да говоря, се сетих, че "моята адашка" Мао и Кърц си подхождат отлично. ;D Мао много ме радва, чак любима героиня не ми е, но пък се представя доста добре за разлика от други. Например тази Теса (kira каза,че му харесвала)... ми не знам. Има нещо в нея, което изключително много ме дразни. Може би, защото тя си харесва Соуске, а аз съм фенка на Чидори или де да знам. Другото, което ме дразни в нея е начина, по който говори - много ми е лигава бре!
А за сестрите - kira добре си го каза - много дразнещи, на мен са ми като извадени от някой хентай или еччи Изображение....

Последна промяна Mao на Нед Окт 02, 2005 12:24 pm, променена общо 1 път

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 13 [ 195 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]