Дата и час: Съб Фев 22, 2025 1:22 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 21 от 41 [ 613 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 41  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 12:15 am 
Аватар

най-великото амв на евангелион
http://uk.youtube.com/watch?v=sMdMqvacxVc

тва с найтуиш лимонада да продава

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 1:36 am 
Аватар

rammstein - engel няма кво да го коментираме - намирал съм тва амв на харда на познат, който изобщо не гледа анимации, анимета и т.н. по-показателно от тва няма накъде (но слуша rammstein :lol: )

едно amv с queen-bohemian rapsody
http://www.youtube.com/watch?v=bvOXbffdkNg

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 3:50 pm 
Аватар

ва и аз как съм се зарибила по това на Енгел. Напрово ми върви нон-стоп на компа. Чакай че пак почна от начало. :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 6:44 pm 
Аватар

Местоположение: In Silent Hill, in the Grand Line's TOKYO-3 city... in the 3-4 Oonizuka's classroom...In a coffin.
Бях казал, че ще пусна някои интересни факти за анимето/филма.

Така тук може и вие да допълните нещо, което вие сте забелязали а аз не съм. За това пускайте на свобода. Стига да има поне малко смисъл. Та искам да пускаме картинки, с малко обяснение за ситуацията в тях, които да са по някакъв начин свързани една със друга. Едва ли ме разбрахте за това направо ги пускам, така ще бъде доста по-лесно за вас да разберете за какво говоря изобщо.

Обяснявам. Въсъщност не мисля, че има нужда. Очеизвадно е. Картинките показват как в анимето в последните епизоди атакува предпоследния ангел Armisael и се опитва и успява да направи физически контакт със Rei и Unit 00. Беше станало нещо подобно и със Asuka, но там контакта със нея от страна на 15-тия ангел Arael беше духовен. Та какво точно става ? Раните, които ''първото дете'' е получила в битката със ангела а по-точно загубата на лявата си ръка както и тази на евата после губи и в края във филма. Ето:

In the battle:
Изображение
Изображение
After:
Изображение

Тук става същото. Каквито дани получава преди все едно ги получава за втори път в края и началото на всичко ''End of Evangelion''.

In teh battle:
Изображение
After:
Изображение

Да не се повтарям, въпреки, че тук не е точнo така, но няма значение.

In the battle:
Изображение
After:
Изображение

Тук пък става нещо подобно, но вместо първо нещата да стават по време на битка станаха, когато нашите хора убиха всичките клони на ''first child''.

Clones:
Изображение
After:
Изображение

Clones:
Изображение
After:
Изображение

Clones:
Изображение
After:
Изображение

До тук съм със приликите. Сега ще пусна някои не толкова интересни неща. Защо ? Защо навсякъде има дрехи ? Да не му са фетиш на Anno или какво ?

1st
Изображение
Изображение
2nd
Изображение
Изображение

Rei is everywhere! Rei is here and there! On the left and the right! FOKEN EVERYWEHZ!!!1!

At the begining of all:
Изображение
At the real begining of all:
Изображение
At the begining of the end of all:
Изображение

Свършихме със предишните и сега да миним на по-сериозните неща за които искам да чуя вашето мнение. Все пак всеки вижда нещата по-различен начин в това аниме. В първата ще дискутирам над смъртта на Kaji-сан.
Виждаме как се е опрял на стената и зад него един голям вентилатор се върти закривайки на моменти слънцето. На пръв поглед няма нищо специално, но ако събереш плюса, /+/ който се образува в вентилатора със тялото на Kaji-сан се появява един кръст. Защо ? Показва, че е края за него или ? А когато казва ''Yo~ You're late, aren't you?'' какво искаше да каже ? Че закъснява със убиването му ?

Picture related /the cross/:
Изображение
And the last Kaji-san's words:
Изображение

Ето отново религиозните христиански безсмислици.
В края на филма Misato и Shinji бягат от тъпите войници, които после даже раняват жената. Но какво има странно в картинката ? Факта, че тя бяга към врата със плюс около нея ? Дам. И ето отново ако съберем тялото на героинята със плюсчето се образува кръст. Това какво ще рече ? Че Misato и Shinji бягат към спасението ? Все пак до някъде става така тъй като малкия се спасява за момента, но любимата ни Misato не. Можеби, защото я стрелнаха, преди да достигне това ''спокойно'' място след вратата с кръста, и с това я маркираха казвайки ''Красавице, ти няма да бягаш никъде.''

The run of despair:
Изображение

И това над което най-много съм мислил.
Нали знаете как свършва съдбата на Asuka във End of Evangelion?
Забелязали ли сте как Eva-та бива цялата разкъсана. Мисля, че да. Но!! Забелязали ли сте как след атаката на ангела Arael в мислите си тя разкъсва ''куклата'' на миналото си аз и я хвърля на земята ? Може и да сте, но какво има общо всичко това ? Нещата ги виждам по следния начин. В последниет епизоди, когато wonderkid-а започва да изпада във депресия и да губи контрол над Eva-та, тя наричаше Unit 02 ''a doll'' ? Значи ако сметнем, че Unit 02 е една кукла както и малката маймунка то тогава и техните крайове така подобни имат ли нещо в общо ?

Unit 02:
Изображение
The doll:
Изображение

И малко глупав хумор за край.

Изображение

"WTH are you?" (Rough translation of "Anata dare?") :lol:

Изображение

"Oh, you silly liar, you!"

Изображение

Asuka's Sith Lord doppelganger.

Изображение

Attack of the Clones!!

Надявам се, че съм бил поне мъничко интересен. :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 7:55 pm 

Да ве това дето го изкара с клонингите даже и тоия с Rei ще излезе, че за Star Wars Attack of the Clones са взимали идеи от някъде :lol: . То нормално де, Evaта e връх все пак.

Аз имам да спомена нещо.

Първата битка на Eva 1 с 2рия ангел(тоя с лазерните камшици).
Защо да го ева(:lol: pun intended) оръжието на Unit 1 му се отрязва преди да е минал камшика през него :P ?
Така се получава като имаш набито око. И може да прегледаш сцената frame по frame :roll: .
Проблема е че сега немаm епа да го снимам да покажа. :x

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 9:52 pm 
Аватар

Коментарът ми към всичко това е- без да се обиждаш,но някой хора имат прекалено много свободно време и твърде малко полезни занимания. :evil: Евангелионът е произведение на изкуствено и е създадено да прави цялостно впечатление, а не да го раздробявате на късчета. Но истината е, че и аз като гледам клипчета не мога да се сетя къде го даваха това във филма.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 10:10 pm 
Аватар

Местоположение: In Silent Hill, in the Grand Line's TOKYO-3 city... in the 3-4 Oonizuka's classroom...In a coffin.
Удоволстивето е точно това.
След всичко това и след като изгледаш филма и сериите по 6-тина пъти започваш да се ровиш и в най-малките детайли. А за свободното време. Мда имам.. завиждаш ли ми ? Oo

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2008 12:44 am 
Аватар

Цитат:
Евангелионът е произведение на изкуствено и е създадено да прави цялостно впечатление, а не да го раздробявате на късчета.

просто има ужасно много неща събрани в едно
по вманиачените фенове искат все по-силно да разберат отговорите и да раздробят Ева на все по-малки късчета

:P

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2008 8:42 am 
Аватар

Търсите смисал в нещо , което няма такъв.Това аниме залага на необичайния си сюжет и начина , по които е представен.Създателят сигурно е искал да привлече хора към "творбата" си , като представя елементи , зад които си мислите , че има някакъв по-голям замисъл.Няма никва логика в това аниме , щом няма такава не разбирам защо хората продължават да си губят времето търсейки такава. :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2008 11:13 am 
Аватар

относно логиката има няколко хубави изречения в "името на розата" 8) твърде ми е избледняла вече пък и книгата не ми е подръка че да цитирам :? все пак, хубаво е човек да вникне в логиката на нещата, но понякога трябва да се гледа "голямата картинка", не само детайлите.

няма значение кво е правил автора и кво си мисли сам за творбата си - когато чета или гледам нещо, не си мисля за автора. и се съмнявам само аз да съм така . внушенията се създават от всичките детайли, било то осъзнати или не - защо това го има, защо друго го няма и т.н. на някои от тия въпрси си отговаряш на други не. първоначално мислех си да соля заради тази "липса на логика", но сега стигам до извода че просто не му е нужна на анимето за да бъде пак едно от най-добрите. внушенията си остават. ако под логика трябва да се разбира липсата на такива - то тогава трябва да го гледаш пак :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2008 3:10 pm 
Аватар

pisulka_sensei написа:
Удоволстивето е точно това.
След всичко това и след като изгледаш филма и сериите по 6-тина пъти започваш да се ровиш и в най-малките детайли. А за свободното време. Мда имам.. завиждаш ли ми ? Oo

Ми да да си призная. На мен напоследък ми липсва,но не удоволствието се е родило в подобна ситуация,а критиката. :lol: Но наистина не искам да те обиждам. Явно си наистина голям фен на Евангелион. А много често някои неща са направени по някоя много по-банална причина, отколкото можем да си представим. Разнищиш ли всичко докрай, губиш интерес.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2008 7:50 pm 
Аватар

да кажеш че в ева няма логика е обидно :roll:
а като се има предвид че анно е сложил фрейм в еое с писмото в което са го заплашили с убийство мисля че има доста детайлни неща които са наистина там и не са просто плод на въображението на феновете
anno <3 8)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2008 10:44 pm 

А ве до сега хич ли не сте виждали "великдеснски яйца" както им се вика на тия екстри във филми и анимета?
Логиката на тия е малка, понякога са хинтове/жокери за някой неща или замисли. Понякога са ей така или пък понякога са свързани с автора или екипа или отделни хора от него. Такива скрити замисли, сценки, надписи и подобни дето видно или невидно имат някаква връска с нещо което е в реалния свят или в анимето/аниметата. Таквиа работи дето просто не са свързани директно и само с главната идея на това аниме.

А и в повечето случай може и да са чисто съвпадение.
Но като си има на предвид че върху един епизод се работи дълго време от много хора с идеи и талант. Малко вероятно такива съвпадения да са непредумишлени.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 16, 2008 12:27 am 
Аватар

Sunlance написа:
Търсите смисал в нещо , което няма такъв.Това аниме залага на необичайния си сюжет и начина , по които е представен.Създателят сигурно е искал да привлече хора към "творбата" си , като представя елементи , зад които си мислите , че има някакъв по-голям замисъл.Няма никва логика в това аниме , щом няма такава не разбирам защо хората продължават да си губят времето търсейки такава. :roll:

Ахам :roll: Още някакво "откритие" Уотсън :roll:
Или "няма смисал" от повече,а? :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 16, 2008 6:04 pm 
Аватар

Аз кога съм казала, че в Евангелиона няма логика. въпросът е, че не е нужно да я изследваш като Шерлок Хоумс, за да се наслаждаваш на анимето. Ако продължаваш в същия дух като нищо ще откриеш,че Евангелиона не е просто аниме, а част от таен заговор на японците да завладеят света. Опс, издадох го. :lol:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 21 от 41 [ 613 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 41  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]