Бях казал, че ще пусна някои интересни факти за анимето/филма.
Така тук може и вие да допълните нещо, което вие сте забелязали а аз не съм. За това пускайте на свобода. Стига да има поне малко смисъл. Та искам да пускаме картинки, с малко обяснение за ситуацията в тях, които да са по някакъв начин свързани една със друга. Едва ли ме разбрахте за това направо ги пускам, така ще бъде доста по-лесно за вас да разберете за какво говоря изобщо.
Обяснявам. Въсъщност не мисля, че има нужда. Очеизвадно е. Картинките показват как в анимето в последните епизоди атакува предпоследния ангел Armisael и се опитва и успява да направи физически контакт със Rei и Unit 00. Беше станало нещо подобно и със Asuka, но там контакта със нея от страна на 15-тия ангел Arael беше духовен. Та какво точно става ? Раните, които ''първото дете'' е получила в битката със ангела а по-точно загубата на лявата си ръка както и тази на евата после губи и в края във филма. Ето:
In the battle:
After:
Тук става същото. Каквито дани получава преди все едно ги получава за втори път в края и началото на всичко ''End of Evangelion''.
In teh battle:
After:
Да не се повтарям, въпреки, че тук не е точнo така, но няма значение.
In the battle:
After:
Тук пък става нещо подобно, но вместо първо нещата да стават по време на битка станаха, когато нашите хора убиха всичките клони на ''first child''.
Clones:
After:
Clones:
After:
Clones:
After:
До тук съм със приликите. Сега ще пусна някои не толкова интересни неща. Защо ? Защо навсякъде има дрехи ? Да не му са фетиш на Anno или какво ?
1st
2nd
Rei is everywhere! Rei is here and there! On the left and the right! FOKEN EVERYWEHZ!!!1!
At the begining of all:
At the real begining of all:
At the begining of the end of all:
Свършихме със предишните и сега да миним на по-сериозните неща за които искам да чуя вашето мнение. Все пак всеки вижда нещата по-различен начин в това аниме. В първата ще дискутирам над смъртта на Kaji-сан.
Виждаме как се е опрял на стената и зад него един голям вентилатор се върти закривайки на моменти слънцето. На пръв поглед няма нищо специално, но ако събереш плюса, /+/ който се образува в вентилатора със тялото на Kaji-сан се появява един кръст. Защо ? Показва, че е края за него или ? А когато казва ''Yo~ You're late, aren't you?'' какво искаше да каже ? Че закъснява със убиването му ?
Picture related /the cross/:
And the last Kaji-san's words:
Ето отново религиозните христиански безсмислици.
В края на филма Misato и Shinji бягат от тъпите войници, които после даже раняват жената. Но какво има странно в картинката ? Факта, че тя бяга към врата със плюс около нея ? Дам. И ето отново ако съберем тялото на героинята със плюсчето се образува кръст. Това какво ще рече ? Че Misato и Shinji бягат към спасението ? Все пак до някъде става така тъй като малкия се спасява за момента, но любимата ни Misato не. Можеби, защото я стрелнаха, преди да достигне това ''спокойно'' място след вратата с кръста, и с това я маркираха казвайки ''Красавице, ти няма да бягаш никъде.''
The run of despair:
И това над което най-много съм мислил.
Нали знаете как свършва съдбата на Asuka във End of Evangelion?
Забелязали ли сте как Eva-та бива цялата разкъсана. Мисля, че да. Но!! Забелязали ли сте как след атаката на ангела Arael в мислите си тя разкъсва ''куклата'' на миналото си аз и я хвърля на земята ? Може и да сте, но какво има общо всичко това ? Нещата ги виждам по следния начин. В последниет епизоди, когато wonderkid-а започва да изпада във депресия и да губи контрол над Eva-та, тя наричаше Unit 02 ''a doll'' ? Значи ако сметнем, че Unit 02 е една кукла както и малката маймунка то тогава и техните крайове така подобни имат ли нещо в общо ?
Unit 02:
The doll:
И малко глупав хумор за край.
"WTH are you?" (Rough translation of "Anata dare?")
"Oh, you silly liar, you!"
Asuka's Sith Lord doppelganger.
Attack of the Clones!!
Надявам се, че съм бил поне мъничко интересен.