|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 12:02 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Oneshot дискусии Публикувано на: Чет Мар 27, 2008 8:10 pm |
|
CaBa |
Модератор |
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
|
Както се вижда от заглавието тук ще се дискутират само oneshots. Такаче ако някой иска да дискутира даден oneshot, да го прави тук, а не да се създава отделна тема, която ще умре след максимум 10 мнения. Добре е първо да пишете кое заглавие коментирате :> Ако не сте чели или искате някой нов oneshot може да погледнете тук - viewtopic.php?t=25889Какво е oneshot ?Oneshot са манги от 1 (или понякога 2-3) чаптъра. Редовно се пускат из списанията, Jump SQ даже всеки път пуска. Доста често са и началото на сериализацията на мангите и доста от популярните заглавия са започнали точно така. Също така доста автори когато завършат някой заглавие, преди да започнат ново пускат 1-2 oneshot-а за да се види какъв ще е интереса към дадената история. Понякога рисуват и oneshot, заради покана от дадено списание. Но също така и доста oneshot-и небиват сериализирани.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Мар 27, 2008 11:42 pm |
|
Cagalli |
in need of a hero |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 6:44 pm Мнения: 2511 Местоположение: Sky Състояние: весело ^-^
|
Тъкмо снощи изтеглих една сурия шотчета от темата, та ще започна с тях Понеже има три заглавия, които държа да похваля:
Urooboe Uroboros - язък че е 1-шотова. Има отвратителен потенциал и с удоволствие бих изчела поне 5-6 тома от нея. Героите са забавни, арта е на ниво (do'h Death Note art), че си има и бой даже - изобщо супер е. Макар че малката сестра яко ме дразни... Просто седи, реве, заеква и заема място о.0 ...
Meguraian no Kimi - е нямам думи за това. Докато мацката още беше ОНОВА и признаваше любовта си, просто не можех да спра д асе смея. След това пък се разтапях от кеф - това преобразяване си беше направо изумително. Нямаше по-голяма сладурана от нея просто. А арта е тооооолкова сладурскииии... ops:
Jamais Vu - ами сладурска манга. Доста интересна история и арта е страшно сладък (да споменавам го често, но само защото е важно!). Странно ми беше че такава история са я направили на 1-шот, някак си много бързо стана всичко, но кой се оплаква. Абе добър шот беше .
Айде да се разпишат и други и после ще пускам още
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Мар 28, 2008 12:10 am |
|
CaBa |
Модератор |
|
Оооххх, някой се престраши да пише първи :>. Мислех си, че 2 дена никой няма да пише и аз първо трябва да пиша :>
Urooboe Uroboros - Голямата сестра на мен доста ми допадна като персонаж, доста забавляваше . Честно казано макар, че бе забавно едвам го изчетох докрай. Доста скучно ми беше и странното е, че незнам защо . Но типа бой бе интересен, досега не бях виждал такова чудо :>. Аз повече от том не бих изтърпял, освен ако нестане доста бойно ориентирано.
Meguraian no Kimi - е нее, просто беше уникално яко това. Неспрях да се смея просто. А трансформацията която премина тая беше невероятна. Просто незнам как обърка ситуацията . Иначе ще е супер ако стане серийна манга, но ако може мацката да е немалко време и като "ОНОВА" както го нарече (понеже и така ме кефеше) ще е супер.
Jamais Vu - честно не ми допадна много това, интерестно беше, но само толкова. Надявам се да не се сериализира. Oneshot-a на Catoblepas (няма превод още) изглежда по-интересен, а и сериите бяха по-интересни от това. Просто незнам защо го спряха...
13 - е и тука се пръснах от смях. Хумора беше същия като Gintama (е автора е същия все пак). Но неправи никакво впечатление, изглежда все едно е някакъв spin-off на Gintama :>
Let's Bible - и това беше супер яко фън :>. Няма такива чудеса "на баба й шурея, че чичо му по 10то коляно, че неговия брат, че той син на едиси кой" :> 15то поколение демони/ангели :>. А главният е такъв кретен , супер просто пърче пръснах се да се смея с него . Това скоро ще се сериализира, дано нивото на хумора се запази :>
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Мар 28, 2008 12:25 am |
|
Cagalli |
in need of a hero |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 6:44 pm Мнения: 2511 Местоположение: Sky Състояние: весело ^-^
|
Urooboe Uroboros - Как така ти стана скучно?! Тая манга рулираше от момента в който маркера се заби в колоната. А боя.... охохо дам, беше адски старнен ама много ми хареса. Няма да откажа повече дози от него и естествено да видя в действие по-голямата сестра . Ще бъде страхотно, а ако пуснат и бой между голямата сестра и главния герой ще си умра на място от кеф . Та беше готина манга, не мога да си обясня как така не ти е харесала о.0 .
13 - ахахахаха, бях я забравила тази манга. Беше много фън, наистина. Изключително много се израдвах на страха, който момичето беше засадило в главния герой. Дори след готини, когато вече е пораснал и станал по-силен само един поглед върху нея и почна да се тресе от страх.
Let's Bible съм го чела, но го помня смътно. Което значи че не ми е направило кой знае какво впечатление . Което е странно, историята беше оригинално замислена и главния герой беше някакъв мега-енергичен оптимист, а аз такива уж много ги обичам... Може би трябва да си я изтегля отново...
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Мар 28, 2008 2:31 pm |
|
trigun |
|
|
Регистриран на: Сря Апр 11, 2007 4:56 pm Мнения: 1900 Местоположение: The World Of Darkness(на село :lol: )
|
Asklepios - Готина беше, ма просто не я виждав сериализирана. Няма да се задържи дълго според мен
Embalming - Заслужава си четенето, най-вече първия шот: Главния герой е мноо зъл пич!
One Piece - Тука нема кво да коментирам
Zone - Честно казано, шота на Дигрейман ми беше малко тъпичък
Grandchild of Nurari - Егати доброто!!!!!! Определено ме изкефи
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Май 12, 2008 5:16 pm |
Hanabishi_\R/_*cool huh? |
|
|
|
CaBa написа: 13 - е и тука се пръснах от смях. Хумора беше същия като Gintama (е автора е същия все пак). Но неправи никакво впечатление, изглежда все едно е някакъв spin-off на Gintama :>
Съгласен ....след като ми разправяха за това, реших да го видя....като цяло си беше доста забавно и верно супер много преличаше на Гинтамата .....готина историйка ^^
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Дек 02, 2008 1:34 am |
|
CaBa |
Модератор |
|
Personant - от мангаката на Double Arts. Определено доста добри историйки пише мангаката. Добър хумор, екшъна беше вълнуващ, но почти никакъв
Страшни моменти обаче, показва лице и ръчичка => перверзник, ексхибиционист. Не обичал да го снимат, ама докато чуе за снимка и почва да позира
Иначе накрая изглеждаше надъхваща битка, а и се оказа изключително кратка (като мангата му )
Akuma Bengoshi Kukabara - и това беше в стил SAO, хумора беше страшен, и тоя главния дето е супер зле пърче се получаваше доста добре Атаката с писалкта беше
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Дек 04, 2008 8:47 pm |
|
Zenith |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
|
Personant
Мразя мангаката. Мразя го. Мразя го. Адският потенциал има, хуморт е му е добър, артът и историята също. Защо тогава само уаншот и манга наникъде?
Иначе самия шот си беше супер тоно в стила на мангаката(доколкото може да има такъв с неговите феноменално дълги манги), а и битките (макар за 22 глави да нямаше възможност за много) -кратки и добри И герои сладури...
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Oneshot дискусии Публикувано на: Пон Яну 26, 2009 11:31 am |
|
crazy_little_crow |
|
|
|
Намерих някаква пилотна история на Naruto - не беше чак толкоз зле, но ясно ми показа, че целия замисъл на мангата може да се събере в една глава + нарадвах са на лисича форма ~
Obake Life - хареса ми. Има зли духове, малко готик атмосфера и мъртъв главен герой с червени очи~ Началото беше добре, когато обаче се сдигна да действието, което никак не е лошо, си заприлича на типичен шонен - без много връзка и смисъл между отделните части на историята. Но все пак е добре поднесено.
Madofuki Park - От съзадтеля на Eyeshield 21.Тук началото направо ме сцепи от смях ~ Отново шонен, но поне този път беше завършен и смислен. Развива се в бъдещето, където всички превозни средства летят. Главният герой скача от кола на кола и си изкарва прехраната като мияч + работи на още поне едно място, за да помага на болния си дядо. Двамата с дядо му са големи симпатяги. Полицайката също си я бива. Хуморът е на ниво.
Exotica - от Мангаката на Shaman King. Лично не разбирам от коли, но съдържанието много ми напомня на създаването на марката Ламборджини (Ламборджини се е скарал с Ферари, понеже не харесвал колите му, и така си създал своя собствена марка.) Накратко представлява едно състезание, на което към края нищо не му разбрах, защото не съм на ти с колите.
Dr. Dead - въпреки лошия скан, мангата е супер забавна. Въпросният доктор освен че е мъртъв, постоянно предлага близалки на дъщерята на починалата си колежа ( само да кажа, че той е умрял преди колежката си ). Отново се развива в бъдещето, има нова раса и просто трябва да видите как се презарежда ~ хD
ПП. Съжелявам, че освен коментар, накратко ги разказвам, но все пак трябва да се коментира нещо~
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Oneshot дискусии Публикувано на: Пет Фев 19, 2010 3:44 pm |
|
loader |
|
|
Регистриран на: Съб Ное 17, 2007 1:35 am Мнения: 3675 Местоположение: Oro Jackson
|
Lock on! - Хареса ми, приятно беше. Посмях се малко, арта не беше зле. Малко в повече дойде това "Shutter's eye", ама става И на 22-ри май започва да излиза в WSJ.
_________________ You heard it too didn't you?... | MyAnimeList The voice of the wind.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|