Дата и час: Вто Фев 11, 2025 3:53 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 6 [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 22, 2008 1:06 am 
Аватар

Сега почвам да разбирам репликата от една визуална новела "Не бъди толкова официален, ще ти се схванат рамената".

Това с тормозенето... винаги съм го смятал за художествено преувеличение. Никога не съм виждал в България нещо до такава степен, така че ние сме си добре...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 23, 2008 4:16 pm 
Аватар

Аз нещо не съм съгласен с всичко изписано.... Имам познат който е вече почти 2 година там и е доволен... Вярно малко ала роботизирано и стегнато се държат хората , ама зависи в какви кръгове си и с какви се движиш... има хора и хора... а и различни точки и различни мнения... 8) Когато се гледа нещо... А именно културата на Япония ... не трябва да се взема само едно мнение... а да се погледне от всички места.... Аз лично бих живял там.... 8) :) :D

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 23, 2008 4:25 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Недей да сравняваш твоя познат, който е чужденец и живее от 2 години там с мнението на японски професор, който е живял 40+ години там ><

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 23, 2008 11:56 pm 
Аватар

Добре де не ме изяждай.... аз просто си казах мнението... и казвам това което съм чел и което знам... ето и това исках да кажа... това не е само българска черта (макарче най-често изпъква при нас....)... не допускаме друго мнение и неискаме да изслушаме другия... само ние сме прави и толкова... еми нека да е така... нека да греша , нима това означава да не си изкажа мнението.... И ако прочетеш пак какво съм написал , ще видиш че и съм се съгласил с някои неща и даже ги подкрепям.... а някои не...

П.П. айде извинявай че се изказах малко по различно от останалит емнения.... явно това беше проблема... :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 24, 2008 2:36 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Ибааааси overреакцията дет удари 0_о Ще рече човек, че съм тръгнал да те псувам на майка :/ Казвам ти че не е възможно чужденец, който е живял там няма и две години да може да се сравнява по познания относно японската култура с японски професор и ти се държиш все едно съм ти изял закуската :/ Ми човеко не го ли смяташ за очевидно това? Твоя познат с антропология ли се занимава? Или със социология? Ако не какъв е смисъла изобщо да го даваш за пример? Ако да, тогава пък ще ми е интересно да му чуя впечатленията относно тази тема.
И още нещо, което изглежда не си прочел внимателно - тук става въпрос за две различни неща. Отношението на японското общество към японците и към чужденците. Двете са коренно различни. Не си мисли, че ако отидеш и живееш 20 години там ще имаш представа какво е да си японец. Винаги към теб ще се държат по различен начин. За бога те се държат към децата от смесени бракове по различен начин пък камо ли към чужденците :/

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 24, 2008 9:09 am 
Аватар

Еми икономист е .... дадох го за пример понеже стана дума за корпорациите и начина на работа в тях...А и него сравнявам с учителя ти , нито съм казал че е така, както казвам аз , просто казах че аз не съм леко съгласен със всичко (подчертавам със всичко , демек има и неща за които съм)... има ги тези роботизираните и наистина масите хора които са навън , всеки щъкал на някъде за да върши нещо ,ами не така безцелно, но не всички са били такива(винаги и на всякъде има изключения)... А отностно държанието... Еми че то във всяка държава се държат различно с чужденците , докато не бъдат опознати .... аз държава в която да не е така не познавам... :? 8)

П.П.А реагирам си нормално , на теб незнам как ти звучи написаното от мен... а и аз усетих малко сарказъмец...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 24, 2008 10:31 am 
Аватар
Пантсу Мастър

InsaneClown написа:
докато не бъдат опознати .... аз държава в която да не е така не познавам... :? 8)

Няма "докато не бъдат опознати". Перманентно е това. С един чужденец никога няма да се държат като с един японец. За тях винаги ще си е чужденец. Което не означава, че ще се държат лошо с него. Напротив. Но просто отношението е различно. Както казах те дори с децата от различни бракове се държат по-различно. Един от преподавателите ни даде пример за негов приятел японец, чиито баща е американец, а майка му си е японка. Е този човек каза, че просто няма друг избор освен да замине в щатите защото в Япония никога няма да му позволят да се издигне в йерархията именно защото не е чист японец. Това е било в края на 80-те и сега е малко по-различно, но продължава да бъде невъзможно за един чужденец да се реализира в изцяло японска фирма.
Освен това темата е за психологията на обществото. Това, че има изключения е ясно. То би било странно ако нямаше ><

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 24, 2008 11:19 am 
Аватар

Ей тоя твой последен пост (от тези които изписахме помежду си в темата) ми хареса най-много :) Май стигнахме до консенсус... :D Това за изцяло Японските фирми е така , макар вече да са малко фирмите които да се развиват без партниорства от чуждестранни фирми.. така е съгласен съм... един местен винаги ще е с предимство (ако сте на кантар) пред теб... :) :D Но човек ако иска може и да се бори за място в обществото... А и мен ми харесва това че при тях ... храброст , чест , доблес , лоялност и още и още... не са само думи написани в някоя си книжка... :wink: И така това е от мен...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 26, 2008 4:55 pm 
Аватар

Като оставя на страна главоболието което си докарах с този текст,браво на Сафир,много ми хареса.До сега не бях чел нещо свързано с народопсихологията на японското общество,не се и съмнявам,че това не е всичко което може да бъде казано за дребните,но на мен ми е достатъчно да знам толкова.И все пак ми се вижда странно,толкова стрес и натиск от всякъде,ужас!Само не разбирам,защо продължават да гледат на чужденците като на низши,с цел запазване на собствената си идентичност?! Преди 50 години им беше доказано,че чужденците не са никак низши,все пак им сритаха задника през цялата дължина на Тихия океан.А що се отнася до японската култура,бях на едно представление в София,беше скучно в сравнение с нашите народни спектакли,онези типове не знаят как да се забавляват.
Е,аз все пак говоря от позицията на чужденец,ако бях джапанка сигурно щях да говоря по друг начин.
ПП И все пак изявявам желание да отида в Япония като турист :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 29, 2008 12:23 am 

Беше ми интересно да го прочета това.
За Япония важи с пълна сила теорията на "чичко" Дарвин "Не оцелява нито най-силния, нито най-умния, а най-приспособимия".Въпреки,че не разбирам от политика,като се замисля там,като че ли зад маската на демократизма,седи добре прикрит социализма.
Между другото радвам се,че не съм японец.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 03, 2008 10:20 pm 
Аватар

ох,не знам,обаче определено не бих искала да живея в япония.не мога да си представя живота,който водят там.а и това за враг,който им трябва,за да живеят в хармония,е сори,ама е тъпо.при положение,че нароченият за тормоз едва ли е сторил нещо лошо на останалите си съученици.не,не мога да възприема начинът им на мислене.може и да са напреднали доста,обаче за мен си остават болни,вманиачени хора,които не си щадят здравето и го разсипват с абсурдно дълго работно време.също така японците явно не знаят и значението на думи като милосърдие,състрадание,толерантност.иначе не биха тормозили някой невинен просто за да имат враг.тъпо е,безкрайно тъпо. :evil: :evil: също така високият процент самоубийства в япония красноречиво говори,че за тия хора животът не е ценност.и за това отчасти е виновен будизмът,дето им промива мозъците.това неуважение към живота произлиза май още от времената,когато самураите са имали право да си пробват мечовете върху беззащитни хора.като се замислим,тази култура е изтъкана от жестокост и бабаитлък.да не говорим за малоумния кодекс на самураите,пълен с абсурдни неща.направо се чудя как е възможно да съществува подобна философия.чела съм го и съм потресена.
та в заключение,някои неща определено не са нормални при японците.хич даже.
:? :x :wink:

The dreams of yesterday
Wait for tomorrow
At the gates of Volterra
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 03, 2008 11:02 pm 
Аватар

Amenseut, толкова много глупости в един пост не бях чел одавна?

Няма нищо лошо в това да не харесваш нещо, но както личи при теб това идва от заблуда, дезинформираност и предразсъдаци.
Не е хубаво така.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 04, 2008 10:51 am 
Аватар

Slavi написа:
Amenseut, толкова много глупости в един пост не бях чел одавна?

Няма нищо лошо в това да не харесваш нещо, но както личи при теб това идва от заблуда, дезинформираност и предразсъдаци.
Не е хубаво така.

какви глупости и каква дезинформирааност...четем статията. Как така някой ще идва да ме гаври когато си поиска..и на мен не ми харесаха тези неща...вярно, че са съвсем друга култура и те си знаят но дори в работата големи хора да се държът като деца..и да си задължен да се наливаш ( виж тук в България само може да те зарадва такъв банкет :lol: )

извън темата: Tekken5.0 Asuka Combo Video неработи линка, може да поиграем някой път

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 04, 2008 11:12 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Явно не я четете както трябва обаче >< Никъде не съм казвал, че по някакъв начин им се нарушават човешките права. Нито, че се стига до някакви кой знае какви ексцесии. Напротив. Подчертах, че те не искат да ги тормозят толкова много точно за да не вземат да се преместят. Пък и никой не ги спира тези, които биват тормозени да вземат мерки срещу това. Всъщност не съм сигурен, дали в американските училища нивото на тормоз не е по-голямо. Проблема при японските ученици е че те имат нуждата да принадлежат към общността. И това, че ги изолират всъщност е най-голямата причина за страдание и самоубийство. Тоест не може да се каже, че мнозинството са лошите, а този, който изолират е жертвата. Всички са еднакво виновни. Да това като цяло е нещо лошо и определено не е нещо, с което японците могат да се гордеят. Но има ли народ, който да няма нещо подобно?

Целта на това, което съм написал беше да покажа точно тези лоши страни. Щото така или иначе добрите страни са известни на повечето хора по света. Но си има и достатъчно много недостатъци японското общество, които трябва да се имат предвид.

Бтв Amenseut, точно пък за здравето е абсурдно да говориш. Японците са сред едни от най-здравите народи в света. Да не говорим, че самоубийството няма нищо общо и с будизма пък съвсем да не говорим, че никой не им промива мозъците 0_о Най-малкото защото в Япония официалната религия не е будизъм, а смесица между шинтоизъм и будизъм. А нито в шинтоизма, нито в будизма има каквото и да е неуважение към живота.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 04, 2008 1:01 pm 
Аватар

да явно сме много далеч от тази култура и така от разстояние неможе да се схване напълно...може би трябва да се види от близо.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 6 [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]