Дата и час: Пет Яну 31, 2025 10:07 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 6 [ 81 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Nurarihyon no Mago
МнениеПубликувано на: Пет Мар 21, 2008 4:25 pm 
Аватар
Модератор

Изображение
Брой томове : 100+ чаптъра
Статус : Ongoing
Година : 2008
Жанр : Shounen / Supernatural
Сериализирана в : Weekly Shonen Jump (Shueisha)
Мангака : SHIIBASHI Hiroshi

Преди време хората са се страхували от Йокай. Те са демони които тероризират, убиват и плашат хората. Но над тях е един който ги командва, той се нарича командира на йокай. Но сега те се смятат за изчезнали.
Нура Рикуо е наследник клана Нура и предполагаем наследник като Третия командир. В неговата къща живеят много йокаи, които са му слуги. Но има малък проблем, Рикуо изобщо не мяза на йокай. В неговата кръв има само една четвърт йокай и прилича много на човек, а и се държи много като такъв. Въпреки това той има голямо желание да стане Третия командир след множеството истории които дядо му Нурарихион е разправял. Рикуо го мисли за супергерой и точно затова иска да стане командир, но случайно разбира, че йокай не са добри, а демони които плашат и убиват. И по тази причина той отказва да бъде следващия командир. Но има йокай които не са съгласни с избора Рикуо да бъде следващия наследник и правят опит да го убият. В този момент той пробужда своята четвърт йокай кръв и повежда демоните които живеят в къщата му срещу изменниците. Рикуо решава да стане Третия командир и да промени факта, че хората се страхуват от йокай защото плашат и убиват. Но дали той ще успее да подчини всички зли демони и духове или ще има и такива които ще му се опълчат?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 21, 2008 8:28 pm 
Аватар

Малко ми е хаотично цялото действие,че дори и арта.Иначе доста приятно.И сред подчитените на Нура има доста симпатични демончета.
Ще го видим как ще тръгне...
Месечна манга ли е?

Заглавие: Re: Nurarihyon no Mago
МнениеПубликувано на: Пет Мар 21, 2008 9:18 pm 
Аватар
Модератор

CaBa написа:
Сериализирана в : Weekly Shonen Jump (Shueisha)

Кой нечете а ? :>
Малко и аз съм в тъч още заради многото персонажи които видяхме. Имам големи очаквания след oneshot-a които прочетох миналата година и се надявам да се развие и в битките добре тази манга. Защото ако ще е само появява се и тотално смазване няма да е от най-забавното :>
Мен арта ме забавлява :>. Напомня ми на Kekkaishi, което дава на мангата плюс от моя страна :>.

edit: това е ковъра на WSJ когато дебютира мангата
Изображение

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 21, 2008 11:03 pm 
Аватар

Опааааа. :blush:
Oneshot-a беше адски добър и зарибяващ,надявам се в последствие нещата да се изяснят и изчистят,защото наисти даде добър старт.
Ковъра е страхотен.

Дано Youkai-те,които си набелязах да се срещат все по-често. :twisted:
Дядото е номер едно,.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 28, 2008 3:30 pm 
Аватар
Модератор

Аахахха Karasu Tengu-то ме разби :> Помнел го като, че било вчера и вика или нещо такова беше накрая :lol:
Иначе Rikuo туй ли му е представата за добър човек =)) . Де да имах 4-5 такива дорби роби... ъмм... хора за приятели :>
А тея от както женското се представи я познах веднага, то нямаше разлика освен облеклото й :lol: , след това и мъжкото веднага се разпознава. Беше забавно и като влязоха в старото училище, не ми трябва меч да се пази :lol:
Обаче ми е чудно как тея придобиха облика на хора?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 27, 2008 9:22 pm 
Аватар
Модератор

Охх най-накрая успях да се навия да прочета онзи така дълъг чаптър (40 страници :lol: ).
Мангата продължава да си върви спокойно, което малко не ми допада вече. Но взе да се заформя някакъв злодей което е добре. Стига да не в следващите 2-3 чаптъра да си замине и този "злодей" :>.
Появи се и естествен враг, което само усложни живота на Нура :lol:

Определено очаквам доста от мангата и такива епизодични чаптъри не ми се нравят тук + качеството на скановете просто убива всичко. На моменти не мога да разбера какво е нарисувано...

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 11, 2009 7:22 pm 
Аватар

Oneshot-a е доста зарибителе, та и аз ще хвърля едно око на мангата. Тук скановете са по-качествени (не всичките) от да речем тези, които са качени на onemanga.

МнениеПубликувано на: Сря Фев 11, 2009 7:30 pm 
Аватар

На корицата има един, на който нещо му липсва ... врат да речем :lol:
Това бъг ли е, или си ходи така с главата отделена от тялото ?

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 11, 2009 11:15 pm 

Не е бъг такъв вид юкай е не помня какъв беше защото не съм много запознат с японската митология и ми е трудно да ги запомня всичките

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 17, 2009 9:43 pm 
Аватар

Done. Днес изчетох оставащите ми няколко глави и мога да кажа, че определно ще я следя и занапред. Много яка манга! Типичен шонен с готин арт и много интересни моменти от фолклорните вярвания на японците. Kekkaishi по същия начин ми беше харесала много като идея, но по някое време ми дотъпя. Ако трябва да ги сравня - Нурарихьон :arrow: Кеккайши. Май обаче няма много хора, които да са я чели, с които да коментираме новите глави... :huff:

МнениеПубликувано на: Сря Мар 11, 2009 5:24 pm 
Аватар

Няма ли интерес? Shame on you :).

Видяхме края на един супер интересен арк и първи голям противник, а сега началото на новия. Супер много започнах да се кефя на йоокай-те покрай тази манга :rocknroll: .

МнениеПубликувано на: Чет Мар 12, 2009 5:32 am 
Аватар

Аз лично останах очарована от мангата.... Най-вече понеже главният герой, въпреки че има йокай сили се развива бавно и постепенно, а не изведнъж в последния момент на някоя битка. Вярно, че като се превърне в йокай става в няколко пъти по-умел, но ми хареса това че го виждаме и в действие когато е просто човек..... Края на арката беше много добре сложен. Аз си оставам с впечатлението, че по-нататък Тсурара може би ще играе още по-важна роля от сега..... особено заради начина, който я виждаме да се развива във всяка една битка - а може и просто да си остане само бодигард.....

Новите глави очаквам да са нещо като филъри обаче...... историята не ми се струва сериозна.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Мар 14, 2009 10:25 am 
Аватар

Да, определено съм съгласен с теб и именно това постепенно развитие ме кара да се надявам, че мангата има бъдеще и няма да я спрат. Развитието и интереса към нея, обаче са две различни неща, така че да стискаме палци :thumb: . Относно Тсурара - не ми е най-любимия персонаж, така че няма да съжалявам ако не се развие :blush: . Най-много ми харесват Куратобо (както всеки монах ме кефи максимално), Карасу Тенго и челядта му, а също така и Юра Кейкайн. Супер се надявам покрай Юра да разберем повече за онмиьоджитата и да видим повече от невероятно яките й пазители.

МнениеПубликувано на: Съб Мар 28, 2009 10:24 pm 
Аватар

Nice!!! Появиха се хората, които липсваха в тази история..... През цялото време се чудех, защо Юра беше единствената, която имаше някаква роля в мангата, но сега със сигурност ще се раздвижат нещата.... Още повече, че на Рикуо този път ще му бъде по-трудно..... той нали много много не прави разлика между йокаи и хора, а сега ще му се налага да се оправя по някакъв начин и с двата вида.....

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 30, 2009 5:43 pm 
Аватар

Бързо ще се ориентира, особено след като му лепнат от онези "листчета" (не знам как се наричат) :baby: . Супер качествен рилийс и много добра глава :!: И аз отдавна чакам да видя на какво са способни "по-печените" екзорсисти. На теб стана ли ти ясно какво представлява шикигамито на онази откачалка?

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 6 [ 81 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]