Дата и час: Пет Яну 31, 2025 7:54 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 4 от 6 [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
За или против Vista?
 Да  34%  34%  [ 24 ]
 Не  66%  66%  [ 47 ]
Общо гласове : 71

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 1:18 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Трансе просто не си я натоварвал като хората... на машината от подписа ми сгъва като две и две четири... за това и и е*ах майката с формат и си върнах хп... Бахти, такива грешки ми вадеше, които не съм виждал и под хпто...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 1:46 pm 
Аватар

Междо другото под WMware XP-то ми тръгна по-трудно от Vista ама и нея я махнах че се прецака.
Ако става дума за визия, с половин час игра на Linux се постига най-якия Wallpaper който някога може да създадеш :D :lol: :P

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 1:53 pm 
Аватар

oversoul написа:
Vista Sucks. Това ще го напиша вече за n-ти път, ама...
Цитат:
още сънувам кошмари от тази система ><
Да не говорим, че няма драйвери за видеокартата ми :shock: (върви си де, ама ги нямам екстрите). А пък да ми дърпа толкова ресусрс - та това е безумие! Не ми е слаба машинката, даже е много мощна, амаааааааа! Все пак съм си взел компютъра за работа, а не, за да поддържа безумните и непрактични Vista приложения. А най-големия ужас е, че не работят драйверите (оригинално взети от Creative) за саунд картата ми (заради която съществува и целият компютър в същност)... Въобще - нямам думи...

Не се бъракй. Глистата не ти е виновна, че креатив се изебаха и решиха да спрат подръжката за стария си хардоер. А колко дърта ти е видеокартата, че неможеш да намериш драйвери за нея?
Колкото до нововъведенията - нововъведения на кило, но малко от тях са на ниво интерфейс. Това, че новите неща не се виждат и повечето юзъри не осъзнават, че са там не значи, че ги няма.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 2:00 pm 
Аватар

anAngel написа:
Не можете да сравнявате 9х/Ме с 2к, ХР и всички по-нови. 2те са коренно различни технологии (DOS vs NT). Дори екипите разработвали ги от МС са различни.

А я да те пипатм, кенаела на Vista като няма нищо общо с този на ХР това не е ли нова технология?
За преинсталирането: я се пробвай да смениш видео карта или дъно под ХР и да не преинсталираш. Преинсталиах всеки месец, защото си сменям хардоера често. Под Vista сменям дъно, процесор и видео и ми казва само едно New Hardwere detected. при следващия рестарт.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 6:00 pm 
Аватар

Real story: на лаптопа на един познат ЛЕГАЛНА виста вади ВИНАГИ BSOD при опит за прочитане на multisession DVD s UDF, ако е ISO има шанс да тръгне.Проблемът не е в hardware, даже под хакинтоша си върви без проблем.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 6:04 pm 
Аватар

Grasshopper написа:
anAngel написа:
Не можете да сравнявате 9х/Ме с 2к, ХР и всички по-нови. 2те са коренно различни технологии (DOS vs NT). Дори екипите разработвали ги от МС са различни.

А я да те пипатм, кенаела на Vista като няма нищо общо с този на ХР това не е ли нова технология?
За преинсталирането: я се пробвай да смениш видео карта или дъно под ХР и да не преинсталираш. Преинсталиах всеки месец, защото си сменям хардоера често. Под Vista сменям дъно, процесор и видео и ми казва само едно New Hardwere detected. при следващия рестарт.

Ай да не ме питаш, а да потърсиш в гугъл а? Има предостатъчно инфо.
Vista is rewritten, but not from scrach! Линк.
NT v4 vs NT v5 или v5.1 не бих казал, че всяко следващо е нова революционна технология нали. Всичкото е NT based! Както 95 и 98 и МЕ са дос базирани! Но NT и DOS не ми звучат еднакво, а на теб?
Я да видим и колко са различни ядрата на ХР и Виста: Линк.
Това е като да кажеш, че всяка по-нова версия на линикс ядрото е различно от предходното като има пренаписани участъци от код и добавена функционалност. И че текущата система със софт няма да тръгне ако си го сменя. Да ама не. Виж и този Линк.

За смяната на хардуер под ХР - хм направих го точно преди 2 седмици и съм си със същото ХР без никакви странични ефекти от смяната (смених дъно и процесор, а видеото е вградено в дъното, т.е цяла нова конфигурация).
Също като го смених и линикса ми тръгна все едно нищо не съм правил с ръчно компилирано ядро и Gentoo (няма как да не е ръчно компилирано под тази дисто :D )!
Така, че сори, че ще те разочаровам, но аз обичам minimum downtime за maintenance и recovery :) В по-големи компании това се равнява на загуби.
Дано отговора ми е достатъчно изчерпателен за теб.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 6:37 pm 
Аватар

[quote="anAngel]За смяната на хардуер под ХР - хм направих го точно преди 2 седмици и съм си със същото ХР без никакви странични ефекти от смяната[/quote]

Баш ти повярвах. Ще ми се да видя това твоето ХР как "върви" сега.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 7:00 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

PB e безпределно прав :mm:

пп. Като ми тр ефекти имам ги и без виста -> http://snimki.animes-bg.com/details.php?image_id=18789 , http://snimki.animes-bg.com/details.php?image_id=18775 :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 7:05 pm 
Аватар

В уни-то сме с него от т.г. и макар ад беше малко много шок в началото за някои неща е добре. Не се оплаквам, т.е. свиква се.
Като сменя компа вкъщи и тук ще си якача ;о)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 8:01 pm 
Аватар

Grasshopper написа:
anAngel написа:
За смяната на хардуер под ХР - хм направих го точно преди 2 седмици и съм си със същото ХР без никакви странични ефекти от смяната

Баш ти повярвах. Ще ми се да видя това твоето ХР как "върви" сега.

Както щеш бе. Да съм те зорил? Аз проблем нямам. Ти правиш преинсталацаията не аз.
Бих ти направил достъп по RDP или VNC ама друг път - security freak.
No hard feelings.

И с дъното не е сложно. Единствено се инсталват драйверите преди или след смяната зависи от способностите на дъното (райдове/сати). Уина вече е достатъчно PnP животно, че да си разпознае новия хардуер и да си му посочи драйверите или да различи 2 устройства. Не като NT 4, където да смениш сд-рома и оставаш без него :lol:
Ама май ви говоря за много стари работи, за които за първи път чувате или сте слушали само легенди :D

Ей имаше едно готино IT аниме Battle Programmer Shirase. Взема го изгледам пак :)
Computer is all about freedom. Good luck to all no mater the OS. I will go back into The Matrix :P and let the force be with you :starwars:

Edit: Поздрав за всички Вистаджии: Линк

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 10:36 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Grasshopper написа:
oversoul написа:
Vista Sucks. Това ще го напиша вече за n-ти път, ама...
Цитат:
още сънувам кошмари от тази система ><
Да не говорим, че няма драйвери за видеокартата ми :shock: (върви си де, ама ги нямам екстрите). А пък да ми дърпа толкова ресусрс - та това е безумие! Не ми е слаба машинката, даже е много мощна, амаааааааа! Все пак съм си взел компютъра за работа, а не, за да поддържа безумните и непрактични Vista приложения. А най-големия ужас е, че не работят драйверите (оригинално взети от Creative) за саунд картата ми (заради която съществува и целият компютър в същност)... Въобще - нямам думи...

Не се бъракй. Глистата не ти е виновна, че креатив се изебаха и решиха да спрат подръжката за стария си хардоер. А колко дърта ти е видеокартата, че неможеш да намериш драйвери за нея?
Колкото до нововъведенията - нововъведения на кило, но малко от тях са на ниво интерфейс. Това, че новите неща не се виждат и повечето юзъри не осъзнават, че са там не значи, че ги няма.

Ако на Creative X-Fi platinum викаш старо... :mm: А иначе - драйвер има - само дето не работи както трябва. Съответно скъпата ми карта става като обикновен дву-канален вграден боклук, който по някаква странна причина има външен панел (който разбира се не действа като хората...)... Айде стига бе! Да не съм болен да хваля такава система. Докато не я подобрят както трябва не мърдам от Xp! Иначе ми отива на кино работата...
И за да няма недоразумения:
oversoul написа:
...Компютъра ми е със следните параметри - CPU - AMD 4000+, RAM - 3GB, HDD - 250 GB, Motherboard - GIGABYTE GA-K8NF9 NF4 S-939 PCX GLAN, Audio - Creative X-Fi platinum, Video - N-vidia GForce 256MB...
Ти прецени дали е слаб... Все пак е конфигуруран специално за аудио обработка, семплиране и студийна работа... Не твърдя, че съм голям разбирач, ама за мен е безумие една оперативна система да гълта толкова много RAM и така да забави работата. Все пак тази RAM съм си я заделил за семплиране, не за бъгавия Vista!

(От темата "Как Windows може да ви отчая :)" )

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 10:46 pm 

Значи има много нещастни хора, които си мислят, че операционната система съква просто защото техния компютър е тъп и не може да я поддържа :roll: :roll: :roll: :roll:

Та...

През лятото бях на лаптопа на братовчедка ми и беше убийствено. Цвиста е по- добър от ЕксПе-то според мен :) И също според мен до 3-4 години вие всички ще твърдите същото. Само че ще плюете другия нов windows на microsoft :roll: Просто защото ви е заложено във "великата" кръв да обиждате другите...
Нейния лаптоп има само 1 гб рам и уиндоуса вървеше перфектно. Процесора също не беше нещо уникално...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 10:58 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

@ShApEsHiFt3r както вече казах, има огромна разлика между "върви" и "върви". Лично аз не съм доволен как вървеше на машината от подписа...
Като перфекционист мразя недовършените неща, каквато е виста на този етап - със или без сп1... Да не споменавам, че почти целия софтуеър който ползвам няма алтернатива за виста, а аз не съм някой ашлак който цъка игрички - на мен ми трябва за работа, не за лигня...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 17, 2008 11:18 pm 

Е да ама до няколко години ще има компютри, на които ще върви и както ти искаш да върви. Просто не е лоша системата. Може да не е ефективна, но определено е... забавна? :hmm: Има много ненужни екстри... ама за мен като човек, който не използва компютъра за нещо сериозно, натоварващо го кой знае колко(включително и игри, така де, почти не играя игри), тези екстри хич не са проблем, защото не пречат на това което правя. Даже по- скоро са плюс. :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 18, 2008 12:57 am 
Аватар

ShApEsHiFt3r написа:
Може да не е ефективна, но определено е... забавна? :hmm:

О.° :shock:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 4 от 6 [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]