|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 6:46 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Мар 16, 2008 11:00 pm |
|
Whisper |
|
|
Регистриран на: Съб Май 26, 2007 3:24 pm Мнения: 1365 Местоположение: Wonderland Състояние: Potatoes Допълнително: I'm gonna be an unicorn.
|
NOOOOO....Ако пренебрегнем и факта,че ми беше на немски =/ пак ще кажа,че Vista Sux XD
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Мар 17, 2008 3:51 am |
|
VEGGETTO |
|
|
Регистриран на: Нед Мар 19, 2006 2:54 pm Мнения: 2004 Местоположение: MARS
|
soo 50% of ze people are talking BS.........
Ze Vista е новото Windows, навремето като си слагах ХР(преди 3 години), още имаше хората дето казваха че от 2к и от 98 няма да мърдат. Аз пък с 98 и 2к немога се оправя и въобще не ми харесва стила им. Все пак съм дал пари и искам да ВИДЯ нещо на среща и то да ми работи. ЕМи то нормално да се излагаш отначало и то да не рабтои, но доде не му сванеш.
Тей ся на таз машина с ТЕЗИ параметри яко смучела тая VISTA(ех че го няма SoulTaker да подхване пак спора за "смуче" .......)
Еба, да ви го дам на устенцата................. ТВА МИ ВЪРВЕШЕ НА СТАРАТА ЩАЙГА(че ми е жал за нея)цитирам дусловно:
2x512 400 DDR ино
AMD SEMPRON 2600 +, 1.6GHz
GForce onboard 6100 512MB
Вие знаетели кво е тва ве. И върви да му го дам и не мигва, и файловете ги прехвърля по-бързо и някакси е по стилно и изчистено(като Gran Turismo 5 в сравнение с Forza 2)
ХР прейнсталирали на месец - абре вии къв го дървите, бах маааму. АЗ като не разбирам толкова от части, програми, програмирани и джаста праста, как успявах да преинсталирам веднъж на 6 месеца и то при нелегален WIndows. Имахме един колега, при него ако нещо не върви(примерно няма Crack играга) се казва следното "windowsa не ти е добре, преинсталирай", а при инсталация същия този младеж никога не слагаше драйвери............
Смучела яко, на баби фъркелите. DirectX10 еди кво си, еми за да стигнем до 10 все пак...............като не изнася цепете ze Mario
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Мар 17, 2008 4:14 am |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
@VEGGETTO ако беше работил професионално със ХпПро и Вистичката друга песен щеше да пееш... Ако оставим настрана мултимедийните и възможности остава една купчина оборски тор, която след евентуално замитане (със SP2) може и да се покаже злато отдолу, но сегашния дезодорант (SP1) с който е напръскана само и пооправя "аромата" така да се каже...
пп. И между "върви" и "върви" има разлика от земята до небето... а за лекотата ми ги разправяй на баба ми - в момента един от служебните лаптопи ми е с Виста - дуалкор на 1,6 със 2гб рам - влачи та се къса... so~ яаа у лево с изцепките...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Мар 17, 2008 5:05 am |
|
VEGGETTO |
|
|
Регистриран на: Нед Мар 19, 2006 2:54 pm Мнения: 2004 Местоположение: MARS
|
За професионално съм съгласен, ама за домашно ползване вече е друго. Аз си карах 2 месеца с ze Vista на старото РС и нещата, които ме накараха да се върна на ХР е че неможех да Гледам HD или да играя някоя по-алчна игра.
Не че съм за Vista, напротив алчна ми е и ме болят очите от нея. Ама народа почна да говори глупости. Кво му е на Windows, правен е да върви на квото го сложат(ся да се заяде някой и да каже че ще го сложи на елка). MAC е за специално създаден.
Незнам при вас как е - на работа имахме пак лаптоп с Vista Enterprise с 1gb , 1.6 Dualcore и беше добро, сега на всички даскали са им купили такъв(да оправдаят парите за образованието )
Защо не съм съгласен с преинсталирането всеки месец на ХР:
Сестрами постоянно е в mIRC, Skype, Sladur, Maldur и тав квото е. Обикновенно тръгва да дърпа работи щото някоя приятелка й е казала че тва било хубаво или просто да види кво ще стана(вчера намерих 15 скрипта за mIRC и 600MB кодеци щото не й вървяло някво филмче снимано от камера) . А майками и бащами като седнат е ужас.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Мар 17, 2008 9:56 am |
|
anAngel |
|
|
|
Не можете да сравнявате 9х/Ме с 2к, ХР и всички по-нови. 2те са коренно различни технологии (DOS vs NT). Дори екипите разработвали ги от МС са различни.
И като споменахте 2к. С него си спомянм, че съм копирал много по-бързо и без проблеми големи папки (с много подпапки и много малки файлчета) отколкото с фат ОС и дори ХР.
2к си беше чисто NT. Не бе размито с мултимедия и прочие като ХР. Както сега казвате за Виста и ХР. На 2к имаше много дълъг период в който липсваше всякаква подръжка на мултимедиа. Защото преди него NT-то беше NT 4.0, което беше само бизнес ориентирано (NT servers с домейни и NT workstations) Които се ползваха за работа а не за видео, аудио и камоли игри. Докато сега ако погледнете NT базирани системи са всички след 2к (2000, ХР, 2003, Vista, 2008). Макар Vista и 2008 да са с нови пренаписани ядра пак са направени в/у същата (NT) технология. Следователно миграцията е по-лесна и по-бързо излизат драйвери и програми. ОС система има и бета версии и релийси докато излезе официално. През това време спокойно могат да се портнат и тестват драйвери и прочие.
Да заема повечко ресурси както казах, но не очаквайте да станат по-малко със следващи версии на СП или уиндоуси. Всеки сървис, всяка програма си иска своите ресурси за да работи. И в линикса има разлика м/у най-обикновен gnome/kde и такъв с повече сървиси (като compiz и прочие). Пък и хардуера се развива и поевтинява.
За професионална работа няма какво да говорим. Там първо хардуера е по-мощен. Второ настройки на мрежите и средата са различни. Също и ОС може да е друга. Зависи за колко професионална среда си говорим де. И за каква сфера на работа.
Аз като цяло съм доволен от ОС. Все пак има подобрения, които си остават скрити за обикновенния потребител. Но има и неща, които и на мен не ми харесват.
Абе ако погледнете историята се повтаря
С това коментарите от моя страна приключват.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Мар 17, 2008 11:32 am |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
|
@anAngel не съм казал, че виста е провал, казвам, че все още е рано за миграция към нея, независимо от хардуерната база Мисля, че до 8,12 месеца ще има промяна и то в положителна насока, но то ще се види
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Мар 17, 2008 12:46 pm |
|
anAngel |
|
|
|
Belgarion написа: @anAngel не съм казал, че виста е провал, казвам, че все още е рано за миграция към нея, независимо от хардуерната база Мисля, че до 8,12 месеца ще има промяна и то в положителна насока, но то ще се види
Не съм споменавал, че някой е казал, че е провал нали. И какво рано - 12 месеца минаха още 12 ли да минат?
При положение, че средното време за пуснкане на дектоп версия на уина е 3-4 години (NT-2000 4г, 2000-XP 2г, XP-Vista 5г).
И сега ме амбицирахте пак да си я инстална, че я изгърмях преди половин месец, като я пуснах през Vmware (инсталирана нормално на отделен дял, в последствие пусната през ВМ под ХР за едновременна работа). Хем ще я видя дали работи Виста СП1 както твърдят от МС по-добре под ВМ в сравнение с Виста.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Мар 17, 2008 1:18 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
|
Трансе просто не си я натоварвал като хората... на машината от подписа ми сгъва като две и две четири... за това и и е*ах майката с формат и си върнах хп... Бахти, такива грешки ми вадеше, които не съм виждал и под хпто...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Мар 17, 2008 1:53 pm |
|
Grasshopper |
|
|
Регистриран на: Съб Авг 06, 2005 8:53 pm Мнения: 380 Местоположение: Sofia
|
oversoul написа: Vista Sucks. Това ще го напиша вече за n-ти път, ама... Цитат: още сънувам кошмари от тази система >< Да не говорим, че няма драйвери за видеокартата ми (върви си де, ама ги нямам екстрите). А пък да ми дърпа толкова ресусрс - та това е безумие! Не ми е слаба машинката, даже е много мощна, амаааааааа! Все пак съм си взел компютъра за работа, а не, за да поддържа безумните и непрактични Vista приложения. А най-големия ужас е, че не работят драйверите (оригинално взети от Creative) за саунд картата ми (заради която съществува и целият компютър в същност)... Въобще - нямам думи...
Не се бъракй. Глистата не ти е виновна, че креатив се изебаха и решиха да спрат подръжката за стария си хардоер. А колко дърта ти е видеокартата, че неможеш да намериш драйвери за нея?
Колкото до нововъведенията - нововъведения на кило, но малко от тях са на ниво интерфейс. Това, че новите неща не се виждат и повечето юзъри не осъзнават, че са там не значи, че ги няма.
_________________ Is it ignorance or is it apathy?
I don’t know and I don’t care.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Мар 17, 2008 2:00 pm |
|
Grasshopper |
|
|
Регистриран на: Съб Авг 06, 2005 8:53 pm Мнения: 380 Местоположение: Sofia
|
anAngel написа: Не можете да сравнявате 9х/Ме с 2к, ХР и всички по-нови. 2те са коренно различни технологии (DOS vs NT). Дори екипите разработвали ги от МС са различни.
А я да те пипатм, кенаела на Vista като няма нищо общо с този на ХР това не е ли нова технология?
За преинсталирането: я се пробвай да смениш видео карта или дъно под ХР и да не преинсталираш. Преинсталиах всеки месец, защото си сменям хардоера често. Под Vista сменям дъно, процесор и видео и ми казва само едно New Hardwere detected. при следващия рестарт.
_________________ Is it ignorance or is it apathy?
I don’t know and I don’t care.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|